ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τα ζητήματα που πρέπει να έχετε λύσει πριν τον γάμο

Δεν σας λέμε να μην παντρευτείτε, απλώς σάς φτιάχνουμε μία λίστα για να τσεκάρετε ξανά αν είστε έτοιμοι...

Τα ζητήματα που πρέπει να έχετε λύσει πριν τον γάμο

Αυτό δεν είναι ένα κείμενο κατά του γάμου. Το ξεκαθαρίζουμε από νωρίς αυτό, για να μην παρεξηγηθούμε. Την ίδια στιγμή, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο γάμος χρειάζεται δουλειά και πολλή συνεργασία.

Και η συνεργασία δεν πρόκειται να πετύχει αν πρώτα δεν έχετε συζητήσει τα πιο σημαντικά ζητήματα. Χαλάρωσε, λοιπόν, και διάβασε παρακάτω για να τσεκάρεις από την λίστα σου όλα αυτά που (θα έπρεπε να) σε εμποδίζουν από το να σκεφτείς σοβαρά τον γάμο με κάποιο άτομο.

1. Πώς διαχειρίζεστε τα νεύρα σας;
Και όταν λέμε νεύρα, δεν εννούμε κάποιο χαλαρό καυγαδάκι, από εκείνα που ξεχνάς δυο μέρες μετά. Εννοούμε αν έχετε ζήσει ο ένας τον άλλο σε ακραίες στιγμές νεύρων, και πώς το διαχειριστήκατε. Και, προς θεού, δεν σου λέμε να μαλώσετε απλά για να κάνετε το πείραμα - αλλά έστω μια κουβέντα στην οποία θα είστε και οι δύο ειλικρινείς για τις... χειρότερες συμπεριφορές σας.

2. Τι γίνεται με τα λεφτά;
Ακόμα κι αν καταφέρνετε να τα κρατάτε εντελώς ξεχωριστά, μετά τον γάμο υπάρχει μόνο "τα λεφτά ΜΑΣ". Και αυτό το "μας" πρέπει να το συζητήσετε, να εκφράσετε ανησυχίες που μπορεί να έχετε - και, ξανά, να κάνετε και λίγη αυτοκριτική για πράγματα που ίσως είναι λάθος.

3. Τι γίνεται με τις δουλειές του σπιτιού;
Προφανώς αυτό δεν είναι έμφυλο ζήτημα. Είναι ζήτημα του πώς θα βολεύετε τα προγράμματά σας για να μην γίνει το σπίτι σας αχούρι, και πώς θα μοιράζεστε τις δουλειές. Αν πάνω στην κουβέντα συνειδητοποιήσεις ότι εσύ ή το άλλο άτομο έχετε επιπλέον έμφυλες προσδοκίες όσον αφορά τις δουλειές του σπιτιού, να σας καλωσορίσουμε στο 2021.

4. Υπάρχει η επιθυμία να συνεχίσετε να μαθαίνετε ο ένας τον άλλο;
Και δεν εννοούμε μόνο τα καλά. Άλλωστε, αυτό είναι ο γάμος. Να ανακαλύπτεις συνεχώς καινούρια πράγματα, επειδή έβαλες έναν άνθρωπο όσο πιο μέσα στην ζωή σου γίνεται. Κι αν μερικές φορές δεν σου αρέσει αυτό που ανακαλύπτεις, να μην κατεβάζεις ρολά και να μην διαλύεται το σύμπαν στο κεφάλι σου.

5. Θα λέγαμε να συζητήσετε για αγορά σπιτιού...
...αλλά θα καλωσορίσουμε εμείς τον εαυτό μας στο 2021, χαχα, αγορά λέει.

6. Μιλήστε για το ενδεχόμενο παιδιών
Πόσα; Πότε; Τα θέλουμε καν; Τι να τα κάνουμε; Μήπως να ζήσουμε λίγο ακόμα τη ζωή μας; Μήπως να κάνουμε και ένα τώρα; Σε τι φάση είστε; (Επίσης, αυτή είναι μια πολύ σοβαρή οικονομική κουβέντα, αλλά δεν μπορούμε να το γράψουμε με χαριτωμένο ή αστείο τρόπο. Τα παιδιά είναι πανάκριβα.)

7. Μιλήστε για το πώς θα λειτουργείτε ως ζευγάρι, αλλά και ως ξεχωριστά άτομα
Γενικά, θα πούμε ως κανόνα ότι αν δεν έχετε καταφέρει να βρείτε μια ωραία ισορροπία προσωπικού χρόνου και χρόνου για την σχέση, καλό θα ήταν να μην συζητάτε για γάμο. Επειδή ο χρόνος της σχέσης θα αυξηθεί απότομα, και πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχετε ακόμα και κάποιου είδους προσωπική ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2