Τι σου λέει η σχέση που έχει με την μάνα του;

Το γεγονός ότι το παρόν κείμενο είναι χιουμοριστικό δεν σημαίνει ότι δεν λέει και κάποιες αλήθειες.
Τι σου λέει η σχέση που έχει με την μάνα του;
Μπορείς να καταλάβεις πολλά για την προσωπικότητα ενός άντρα από την σχέση που έχει με την μητέρα του. Από το πώς μιλάει για εκείνη. Και, ναι, μερικά κλισέ μπορεί να ισχύουν - ο μαμάκιας, ας πούμε, είναι ένα αρχέτυπο που δεν θα σταματήσει ποτέ να υπάρχει. Αλλά εμείς θέλουμε να το πάμε λίγο πιο βαθιά.

Αυτό είναι ένα κείμενο που θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τι μπορεί να σημαίνει για έναν άντρα η σχέση με την μάνα του. Όλη η αλήθεια, λοιπόν:

Αν αποφεύγει την μάνα του και δεν έχουν πολλά-πολλά
Σίγουρα καλό δεν το λες. Λες, όμως, ότι θα έχει και τους λόγους του. Ειδικά αν δεν του αρέσει να το συζητάει (μετάφραση: Αν δεν του είναι εύκολο να κράξει την μάνα του), τότε τα θεματάκια υπάρχουν αλλά δεν είναι έτοιμος να τα διαχειριστεί, πόσο μάλλον να τα βάλει στην εξίσωση μιας σχέσης. Μακριά και αγαπημένοι, μέχρι να νιώσει εντάξει.

Η μάνα του ορίζει τα πάντα
Κανακάρης. Γιόκας. Το παιδί μου. Έχει πολλά ονόματα. Και αν έχει μια μάνα που φαίνεται να του ψωνίζει ακόμα πέντε-πέντε τα μποξεράκια προσφορά από την λαϊκή, τότε δεν έχεις και τόσο λόγο να μπλεχτείς συναισθηματικά σε όλο αυτό. Πρακτικά, είναι ήδη σε σχέση.

Μισεί την μάνα του φωναχτά και αμετανόητα
Εδώ σίγουρα κάτι κακό θα έχει συμβεί. Επειδή εκφράζεται πιο έντονα σε σχέση με το πιο κρύο "Δεν έχω και πολλές σχέσεις με την μαμά μου", εδώ του δικαιολογείς να μην θέλει να το αναλύσει πολύ νωρίς μέσα στην σχέση. Αν μη τι άλλο, σου έκανε μια πολύ κατανοητή περίληψη. Τώρα, το πώς έχει επηρεάσει αυτό την σχέση του με τις άλλες γυναίκες, είναι ζήτημα που δεν χωράει να επεκταθούμε εδώ.

Φοβάται συνεχώς ότι θα την απογοητεύσει
Θα πούμε ότι έχεις να κάνεις με έναν πολύ αγχώδη τύπο. Αλλά θα πούμε, επίσης, πως αν το άγχος του φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με την αποδοχή της μαμάς του, είναι αρκετά πιθανό η μαμά του να είναι μια επικριτική σκ*λα. Συγγνώμη, τόσες παράγραφοι, δεν θα έμεναν όλες οι μανούλες στο απυρόβλητο. Ξέρετε τι κάνατε.

Είναι κολλημένος πάνω της
Διαφορετικό από το παράδειγμα που η μάνα του ορίζει όλη την ζωή του. Εκείνη η μάνα το απολαμβάνει κιόλας. Αυτή εδώ η μάνα είναι λίγο πιο δύσμοιρη. Είναι η μάνα που θα σου πει "Αγαπώ το παιδί μου και θα μπορούσα να του βάζω πλυντήριο για πάντα, αλλά επίσης νιώθω πολύ έτοιμη μετά από τριάντα πέντε χρόνια να τον πετάξω από το σπίτι μου και να κάνω την ζωή μου". Και ο εν λόγω γιος μάλλον δεν σκοπεύει να μάθει να βάζει πλυντήριο μόνος του.

Η μαμά του είναι η καλύτερή του φίλη
Αυτό μπορεί να είναι φουλ χαριτωμένο, αν είναι υγιές. Αν η μαμά του είναι επίσης και η μόνη φίλη του, τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα, ο τύπος μπορεί και να είναι κατά συρρόη δολοφόνος.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v