Πώς να πεις στον σύντροφό σου ότι θέλεις χώρο

Δεν χρειάζεται να γίνει ολόκληρο θέμα αν θέλεις λίγο χώρο. Μπορείς να το πεις χωρίς να πληγώσεις τον σύντροφό σου.
Πώς να πεις στον σύντροφό σου ότι θέλεις χώρο
Δεν είναι αφύσικο σε μία σχέση ένας από τους δύο συντρόφους να χρειαστεί λίγο χώρο. Να σκεφτεί, να χαλαρώσει, οτιδήποτε. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να γίνει κάτι τέτοιο και, ναι, τις περισσότερες φορές κάτι μπορεί να σημαίνει και για την σχέση.

Το θέμα είναι ότι ακόμα και όταν ζητάμε για λίγο χώρο, μπορεί να μην ξέρουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό για την σχέση. Ίσως γι' αυτό να ζητάμε και τον χώρο εξαρχής, για να σκεφτούμε τι γίνεται και τι θα κάνουμε. Και δεν χρειάζεται αυτή η απόφαση να ακολουθηθεί από δράμα και καυγάδες. Ή, τουλάχιστον, εσύ μπορείς να προσπαθήσεις να το κάνεις όσο πιο σωστά γίνεται.

Πες το ειλικρινά
Η ειλικρίνεια δεν σημαίνει κακία, και οι άνθρωποι που λένε "Εγώ είμαι απλά ειλικρινής" ως δικαιολογία για να είναι κακεντρεχείς με τους άλλους απλώς δεν αξίζουν προσοχή. Μπορείς να πεις με όλη την ειλικρίνεια γιατί νιώθεις ότι χρειάζεσαι λίγο χώρο, και να αφήσεις τον/την σύντροφό σου να σου κάνει ερωτήσεις, ώστε να πάρετε την απόφαση μαζί.

Διάλεξε προσεκτικά τις λέξεις σου
Εννοούμε να έχεις σκεφτεί προσεκτικά τι θα πεις από νωρίς, ίσως και να το γράψεις για να σιγουρευτείς πως θα το θυμάσαι. Επειδή μία λάθος λέξη όσο μιλάτε για ένα θέμα τόσο ευαίσθητο μπορεί να κάνει την κατάσταση να εξελιχθεί σε τρικούβερτο καυγά, ή ακόμα και χωρισμό - αν τα πράγματα πάνε πολύ λάθος.

Μίλα ξεκάθαρα για τους λόγους σου
...αλλά και για το πόσο καιρό πιστεύεις ότι θα χρειαστείς. Τίποτα δεν είναι χειρότερο για έναν άνθρωπο που φοβάται ότι χάνει τον/την σύντροφό του από το να αισθάνεται αβεβαιότητα για ακόμα περισσότερα πράγματα. Συνεπώς, μην κρύψεις από το ταίρι σου αυτά που νιώθεις, για να πιστεύει ότι όλα είναι καλά. Ζητάς να απομακρυνθείτε για λίγο, προφανώς δεν είναι όλα καλά.

Απάντησε σε ερωτήσεις
Επειδή θα υπάρχουν ερωτήσεις, και το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να απαντήσεις ψύχραιμα και ειλικρινά. Θα υπάρχουν ανησυχίες, μπορεί να υπάρχουν και νεύρα σαν αντίδραση εκείνη την στιγμή. Από την στιγμή που ζητάς κάτι τέτοιο, είναι λογικό ο/η σύντροφός σου να αντιδράσει έντονα και συναισθηματικά, και δεν σε παίρνει και τόσο να του ζητήσεις και τα ρέστα μετά.

Συμβιβάσου, αν δεν γίνεται αλλιώς
Το να καταφέρεις να πάρεις, ας πούμε, μία εβδομάδα για τον εαυτό σου, είναι ένα ιδανικό σενάριο. Αλλά ξέρεις, υποθέτουμε, πως η ζωή δεν εξελίσσεται τόσο ιδανικά τις περισσότερες φορές, οπότε είναι πιθανό να χρειαστεί να κάνεις λίγα παζάρια. Πρέπει να υπολογίζεις και τα συναισθήματα του/της συντρόφου σου, άλλωστε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v