Τι να κάνεις αν σου λείπει στην καραντίνα

Αν δεν περνάτε την καραντίνα μαζί, είναι πολύ εύκολο να σε ζώσουν τα διαβόλια. Να κάνεις κακές σκέψεις. Άσε μας να σε βοηθήσουμε.
Τι να κάνεις αν σου λείπει στην καραντίνα
Κάποια ζευγάρια αποφάσισαν να περάσουν την καραντίνα μαζί. Στα μάτια των ζευγαριών που δεν το έκαναν αυτό, είναι οι τυχεροί. Τώρα όμως δεν θα μιλήσουμε για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι που συμβιώνει στην καραντίνα, αλλά για τις φρίκες που τρώνε δυο σύντροφοι που μένουν χωριστά.

Επειδή σίγουρα τρώνε φρίκες. Τι κάνει. Πού είναι. Τι τρώει. Αν τρώει. Μήπως κερατώνει. Μήπως σκέφτεται να κερατώσει. Όλα θα περάσουν από το μυαλό με την ταχύτητα πόρτας που περιστρέφεται. Και επειδή οι περισσότερες από αυτές τις σκέψεις α) έχουν να κάνουν περισσότερο με προσωπικές ανασφάλειες, και β) είναι ακόμα πιο χαζές στην καραντίνα, επειδή πού να είναι; Σπίτι του θα είναι και θα μιζεριάζει, όπως όλοι μας, πρέπει να βοηθήσουμε.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πάνε να σε ζώσουν τα διαβόλια, να θυμάσαι αυτά.

Κάνε εργασιοθεραπεία
Δεν έχεις δουλειά; Είσαι σε αναστολή; Ωχ, αμάν. Μάλλον είναι τέλεια ευκαιρία για να καθαρίσεις το σπίτι σου. Είναι ήδη καθαρό; Μπράβο ρε μάγκα, αλλά τώρα πρέπει να βρεις άλλη δουλειά να κάνεις. Ξεσκόνισε, γυμνάσου, κοίτα στο ίντερνετ άτομα πιο πετυχημένα για να πάρεις έμπνευση. Αν δεν πάρεις έμπνευση και σε πιάσει περισσότερη μιζέρια, σίγουρα η μιζέρια αυτή δεν θα σχετίζεται με το τι κάνει ή πού είναι ο σύντροφός σου. Γενικά, σε δουλίτσα να βρίσκεσαι.

Ασχολήσου με τα χόμπι σου
Εδώ θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να γράψουμε μια μεγάααλη παράγραφο σχετικά με το πόσο υγιής είναι η δημιουργικότητα, ή η σωματική άσκηση, ή οποιοδήποτε άλλο χόμπι μπορείς να έχεις. Αντ' αυτού, θα σου πούμε ότι αν δεν έχεις χόμπι, καλά θα κάνεις να βρεις ένα χόμπι.

Μίλα και με άλλο κόσμο
Μήπως η επικοινωνία σου με άλλους ανθρώπους ξεκινά και τελειώνει με το ταίρι σου; Άντε, τσακίρ κέφι και με τις δυο φορές που θα σε πάρει η μάνα σου τηλέφωνο επειδή θέλει να μάθει αν ζεις ακόμα; Θα σου προτείνουμε να ξεκινήσεις δυναμικά, στέλνοντας καλημέρες σε όλα τα φιλαράκια σου. Όχι με εικόνες της Μαρίας Βογιατζάκη-Ντούζα, αλλά με το να στείλεις ένα ωραίο μήνυμα σε μερικά κοντινά σου άτομα όσο πίνεις καφέ. Δεν είσαι η σχέση σου. Είσαι και οι φίλοι σου. 

Ρώτα τον τι τρώει
Αν περνάς εκείνη την σιχαμένη φάση που θέλεις να στείλεις αλλά φοβάσαι να στείλεις (επειδή ανησυχείς ότι τον έπρηξες ή επειδή φοβάσαι πως ό,τι και να πεις θα ακουστεί λάθος), ρώτα τον απλώς αν έφαγε. Είναι ο πιο χαλαρός τρόπος να δείξεις ότι νοιάζεσαι, και επίσης οι κουβέντες που περιστρέφονται γύρω από το φαγητό πάντα είναι ασφαλείς και καλοδεχούμενες. Και, βουαλά, μόλις επικοινωνήσατε, εσύ μπορείς να ηρεμήσεις και να συνεχίσεις την ημέρα σου.

Στέλνε memes
Ακόμα ένας τρόπος να κρατάς ανοιχτή την επικοινωνία συνεχώς, χωρίς όμως να λέτε κάτι. Επειδή πόσα πράγματα να πείτε, κιόλας; Ένα meme πάντα θα σπάσει τον πάγο καλύτερα από μια κουβέντα. Δύο παρατηρήσεις πάνω σε αυτό: α) Ναι, ζούμε σε περίεργες εποχές όταν μια εικόνα/πολιτισμικό DNA είναι καλύτερη εναλλακτική από το "Γεια τι κάνεις, μου λείπεις", και β) Ο πάγος που χρειάζεται σπάσιμο, 92% των φορών βρίσκεται μόνο στο κεφάλι σου.

Μην νιώθεις ενοχές για το ότι σου λείπει
Και τι να κάνεις, δηλαδή; Να αδιαφορείς; Άνθρωπος είσαι, καρδούλα έχεις. Μην βρίζεις τον εαυτό σου ότι είναι αδύναμος επειδή έχεις πέσει στα πατώματα και μπουσουλάς προς το κινητό για να στείλεις μήνυμα. Όλοι το παθαίνουν. Το θέμα είναι να σηκωθείς από το πάτωμα, επειδή δεν είσαι μωρό για να μπουσουλάς, και να στείλεις όντως ένα μήνυμα. Ή, εναλλακτικά...

...μη στείλεις τίποτα, βρες την φεμινίστρια μέσα σου και κάνε πάρτι
Ακούγοντας το "Περνώ και μόνη μου καλά", ίσως. Δεν ξέρουμε, δεν εννοούμε ότι μια φεμινίστρια δεν θα πέσει ποτέ σε κατάθλιψη επειδή της λείπει ο γκόμενός της, ή ότι δεν θα μπορούσε να έχει και γκόμενα. Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο σκοπός αυτής της παραγράφου, απλώς θέλαμε να σου πούμε ότι μερικές φορές, πρέπει να βάλεις μουσική, να χορέψεις στο σαλόνι σου και να πεις "Εγώ τώρα είμαι καλά" αρκετές φορές για να το πιστέψεις.

Τέλος, βούλιαξε ελεγχόμενα στην μιζέρια σου
Επειδή δεν γίνεται πάντα να δουλεύει η αυθυποβολή, και επειδή αν σε πιάσουν οι μαύρες σκέψεις στις τέσσερις το πρωί δεν μπορείς να κάνεις πάρτι στο σαλόνι σου. Συνεπώς, κάνε αυτό που σε βοηθά. Κοίτα τον τοίχο. Βάλε να δεις τηλεμάρκετινγκ. Κλάψε. Βάλε ξυπνητήρι στο κινητό για μία ώρα από τώρα και πες ότι σου επιτρέπεις να γίνεις η Μαρινέλλα στο Άνοιξε πέτρα. Αλλά μόνο για μία ώρα, και μετά πίσω στην αυθυποβολή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v