Μήπως προσπαθείς να ελέγξεις την σχέση;

Μιλάμε συνέχεια για χειριστικούς ανθρώπους και πώς να τους αντιμετωπίσεις. Κι αν είσαι εσύ ο χειριστικός άνθρωπος;
Μήπως προσπαθείς να ελέγξεις την σχέση;
Μιλάμε πολύ συχνά για το πώς να καταφέρεις να την παλέψεις μέσα σε μια σχέση που ο σύντροφός σου προσπαθεί να σε ελέγξει και είναι συναισθηματικά χειριστικός απέναντί σου. Τι συμβαίνει όμως όταν αλλάζουν οι ρόλοι; Μήπως η δική σου συμπεριφορά δεν είναι και τόσο καλή;

Αυτά είναι επτά σημάδια που, αν σου θυμίζουν τον εαυτό σου, μάλλον εσύ είσαι το χειριστικό άτομο σ' αυτή την σχέση.

Κριτικάρεις συνεχώς
Δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω και πρέπει να σχολιάσεις συνεχώς, τα πάντα. Αν ο σύντροφός σου τολμήσει να κάνει κάποιο λάθος, θα τον κάνεις σάκο του μποξ, με πρόφαση πολλές φορές το χιούμορ κιόλας.

Δεν του δίνεις χρόνο
Πόσο καιρό έχει να δει την οικογένεια και τους φίλους του; Πόσο καιρό έχει να κάνει κάτι που του αρέσει, χωρίς να είσαι από δίπλα κι εσύ; Και οι δυο σας χρειάζεστε προσωπικό χρόνο για να ασχοληθείτε με τα χόμπι σας και να δείτε τους κοντινούς σας ανθρώπους.

Έχεις απειλήσει ότι θα φύγεις
Ή, ακόμα χειρότερα, ότι θα κάνεις κακό στον εαυτό σου. Από την στιγμή που λέγονται αυτά τα πράγματα, σταματάει να είναι σχέση, και ονομάζεται εκβιασμός. Μην πέφτεις τόσο χαμηλά, αν τα προβλήματα της σχέσης σας είναι τόσο άσχημα, καλύτερα να χωρίσετε.

Θυμάσαι (και επαναφέρεις) τα πάντα
Δεν υπάρχει λάθος, καυγαδάκι, παρεξήγηση που να έχεις αφήσει απλά να περάσει, και είναι λες και περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για να επαναφέρεις αυτά τα προβλήματα στην φόρα.

Προκαλείς συνεχώς ενοχές
Ο χειρότερος τρόπος για να ελέγχεις έναν σύντροφο είναι να τον γεμίζεις με ενοχές για όσα πάνε στραβά στην σχέση, ή και με πιο απλούς και καθημερινούς τρόπους: Παίζοντας συνεχώς το θύμα, για παράδειγμα.

Ζηλεύεις χωρίς λόγο
Αν ο σύντροφός σου δίνει δικαιώματα για να ζηλεύεις, αυτό είναι ένα πράγμα. Είναι όμως εντελώς διαφορετικό πράγμα να ξεκινάς σκηνές ζηλοτυπίας από το πουθενά και να πιστεύεις πως όποιος άνθρωπος έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό σου θέλει να σου τον φάει.

Απαιτείς συνεχώς
Χρόνο, χώρο, προσοχή και αγάπη. Φροντίδα και να σε ακούει. Και θα ήταν εντάξει να τα απαιτούσες όλα αυτά αν τα έδινες εξίσου πίσω. Τα δίνεις, όμως;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v