Γιατί ο χωρισμός στην πανδημία είναι τόσο δύσκολος;

Κανείς δεν είπε πως οι χωρισμοί είναι εύκολο πράγμα, αλλά το να χωρίσεις εν μέσω πανδημίας είναι ακόμα πιο σκληρό. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Γιατί ο χωρισμός στην πανδημία είναι τόσο δύσκολος;
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει τις ζωές μας από πολλές απόψεις. Και, ναι, μία άποψη από αυτές είναι και τα ερωτικά μας. Επειδή αν παλιότερα ο χωρισμός ήταν κάτι επίπονο και δύσκολο, μέσα σε μία σχεδόν καραντίνα σαν αυτή που ζούμε, γίνεται εντελώς ανυπόφορος ακόμα και στην σκέψη. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Συμβαίνει επειδή μια σχέση σε ηρεμεί
Πάντα το να έχουμε έναν άνθρωπο δίπλα μας είναι καλύτερο απ' το να αντιμετωπίζουμε μόνοι μας τις δυσκολίες της ζωής. Στην θεότρελη εποχή που ζούμε, αυτό μεταφράζεται σε "Δεν νομίζω ότι θα επιβίωνα καραντίνα χωρίς σύντροφο". Ακόμα κι αν λέτε κάθε μέρα το ίδιο αστείο και γελάτε μόνοι σας, ή μάλλον ακριβώς επειδή συμβαίνει αυτό, είναι αδύνατο να σκεφτείς πως φεύγεις από μια σχέση όταν νιώθεις πως όλος ο κόσμος έχει πάρει φωτιά.

Συμβαίνει επειδή αμφισβητείς τα συναισθήματά σου
Όλοι μας βιώνουμε πολύ, πολύ στρες μέσα στην πανδημία, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Αλλά η ζωή είναι ένα μπέρδεμα αυτή τη στιγμή, είτε το δεις οικονομικά, επαγγελματικά ή και από άποψη του πόσο ελεύθερα μπορούμε να ζούμε την ζωή μας - μη ξεχνάτε να κλειδώνετε τις πόρτες μετά τις 12, δεν βγαίνουμε έξω. Και όλο αυτό το στρες είναι ικανό να μας κάνει να αμφισβητήσουμε ακόμα και την ίδια μας την λογική μερικές φορές, πόσο μάλλον τα συναισθήματά μας.

Συμβαίνει επειδή το μέλλον είναι αβέβαιο
Και δεν πρόκειται να σπαταλήσουμε λέξεις για να αναφερθούμε σε όλους τους τρόπους με τους οποίους το μέλλον είναι αβέβαιο. Αυτό το κείμενο θα γίνει υπερβολικά τρομακτικό αν το κάνουμε, και αρκετά τρομακτικό είναι ήδη, που μιλάμε για χωρισμούς μέσα σε όλη αυτή την παγκόσμια παράνοια.

Συμβαίνει επειδή φοβάσαι την μοναξιά
Αυτό δεν σημαίνει ότι η πανδημία σε έκανε να ανακαλύψεις ότι φοβάσαι την μοναξιά. Μάλλον το πρόβλημα το είχες κι από πριν, απλώς η πανδημία σε έκανε να ανακαλύψεις πραγματικά πόσο βαθιά έφτανε αυτός ο φόβος, καθώς αναγκάστηκες να σταματήσεις να βλέπεις τα αγαπημένα σου άτομα και μετά να πρέπει να τα οργανώνεις όλα και να τηρείς μέτρα ασφαλείας... Δεν είναι καλή περίοδος για μοναξιά, παιδιά.

Συμβαίνει επειδή βαριέσαι
Ακόμα κι αν βλέπεις ότι η σχέση αυτή δεν πάει και τόσο καλά, ακόμα κι αν η ίδια η σχέση σε κάνει να βαριέσαι, δεν μπορείς καν να συνειδητοποιήσεις σε πόσο θανατικά επίπεδα θα πήγαινε η βαρεμάρα σου μέσα στην κλεισούρα αν δεν είχες κι ένα άτομο να λέγατε μια κουβέντα και να κάνατε λίγο σεξ. Και επειδή η υπερβολική βαρεμάρα - όπως όλοι ξέρουμε - μπορεί να οδηγήσει σ' εκείνο το καθόλου ευχάριστο πράγμα που λέγεται "κατάθλιψη", σταματάς τον εαυτό σου από το να χωρίσει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v