5 τρόποι να σώσεις μια βαρετή σχέση

Επειδή δεν είναι ανάγκη να χωρίσεις με την πρώτη στραβή... Μερικές φορές, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί.
5 τρόποι να σώσεις μια βαρετή σχέση
Πολλές φορές, ειδικά σε μακροχρόνιες σχέσεις, η βαρεμάρα και η ρουτίνα έρχονται, κάθονται πάνω στους ώμους μας και τους βαραίνουν, και η σχέση μοιάζει περισσότερο με αγγαρεία. Δεν είναι όμως αναγκαίο να μαζέψεις τα πράγματά σου και να φύγεις αν νιώθεις πως βαριέσαι στην σχέση σου.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να σώσεις μια βαρετή σχέση πριν να είναι αργά.

Βρες ποιο είναι το πρόβλημα μαζί σου
Η βαρεμάρα στην σχέση δεν έχει να κάνει μόνο με τον σύντροφό σου. Θα ήταν πολύ εύκολο και βολικό να ρίξεις όλο το φταίξιμο πάνω του, αλλά σίγουρα έχεις και εσύ ευθύνη. Μήπως έχεις σταματήσει να ασχολείσαι με πράγματα που σε ενδιαφέρουν; Τι σου δίνει χαρά, και πώς μπορείς να το ξαναφέρεις στην καθημερινότητά σου;

Άλλαξε οπτική γωνία
Είναι πάρα πολύ εύκολο να δούμε την ρουτίνα αρνητικά. Και δικαιολογημένο, καθώς κανείς δεν θέλει να βαριέται. Μερικοί άνθρωποι, όμως, λειτουργούν πολύ καλά μέσα σε μία ασφαλή - έστω και λίγο βαρετή - ρουτίνα, και ο σύντροφός σου μπορεί να είναι ένας από αυτούς. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως, αν βλέπεις ότι ο πυρήνας της σχέσης σας δεν έχει αλλάξει και υπάρχει ακόμα αγάπη, μπορείς να αλλάξεις την οπτική σου και αντί να βαρεμάρα να βλέπεις ασφάλεια. Τα υπόλοιπα βρίσκονται, αλλά βοηθάει αν κι εσύ το δεις πιο θετικά.

Κάντε κάτι καινούριο μαζί
Δεν είναι ανάγκη ούτε να κάνετε ακρότητες, όπως μπάντζι τζάμπινγκ, ούτε να ξεκινήσετε μαζί κανάλι με βίντεο που θα κάνετε καραγκιοζιλίκια. Ακόμα και το να βγείτε κάπου που δεν έχετε ξαναπάει θα είναι μια καλή αρχή. Και, προφανώς, αυτή η αίσθηση ανανέωσης μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά και ευεργετικά και στο κρεβάτι. Βασικά, αυτό χρειάζεται περισσότερη ανάλυση...

...Στην κρεβατοκάμαρα, λοιπόν
Αν η σεξουαλική σας ζωή έχει μπαγιατέψει λίγο, είτε επειδή κάνετε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, είτε επειδή κάνετε λιγότερο σεξ, το να ξαναβρείτε το πάθος σας δεν είναι δύσκολο. Ναι, μετά από πολύ καιρό σχέσης, δύο άνθρωποι ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά ο ένας το σώμα του άλλου, αλλά αυτό μπορεί να γίνει και παγίδα και να επαναπαύεστε. Άλλωστε, αν ξέρετε πώς να κάνετε ο ένας τον άλλο να τελειώσει στο πιτς φιτίλι, χάνετε το νόημα του σεξ.

Κάντε και μερικά πράγματα χωριστά
Και επειδή θα είστε πιο χαρούμενη με την ιδιωτική σας ζωή, και επειδή - αυτή είναι πολύ πρακτική συμβουλή - θα λείψετε λιγάκι ο ένας στον άλλο. Καλό κάνει αυτό, ειδικά στα ζευγάρια που είναι μαζί πολύ καιρό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v