ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τα χαρακτηριστικά της υγιούς σχέσης

Τα χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν ότι η σχέση σου είναι ώριμη, και έχει πιθανότητες να αντέξει στον χρόνο.

Τα χαρακτηριστικά της υγιούς σχέσης

Όταν συναντάς το άλλο σου μισό, σύντομα το καταλαβαίνεις. Είναι αμοιβαίος ο έρωτας, υπάρχει εμπιστοσύνη και όλα κυλάνε σαν σε παραμύθι. Ξάφνου, όλες οι θυελλώδεις σχέσεις του παρελθόντος, αυτές που θεωρούσες παθιασμένες, διαπιστώνεις ότι ήταν επιφανειακές και δε φτάνουν στο δαχτυλάκι αυτού που έχεις τώρα.

Σε τι διαφέρουν όμως;

Δεν υπάρχει γκρίνια αν κάποιος από τους δύο θέλει λίγο χρόνο μόνος

Αυτό που συνειδητοποιεί ένα ώριμο άτομο το οποίο βρίσκεται σε μία ώριμη σχέση είναι ότι πρέπει να διαχωρίζει το πραγματικό πρόβλημα από το «εγωιστικό» πρόβλημα. Όταν ένας από τους δύο ζητάει λίγο χρόνο για να δει μία ταινία μόνος, να διαβάσει ένα βιβλίο, να κάνει εν πάσει περιπτώσει ό,τι γουστάρει, είναι κι αυτό μία ανθρώπινη ανάγκη. Ορισμένοι όμως το μεταφράζουν ως προσβολή, το βλέπουν εγωιστικά, σκέφτονται «με βαρέθηκε». Στις ώριμες σχέσεις δε χωράνε αυτά, έχουν και οι δύο δικαίωμα στην κατά μόνας διασκέδαση.

Μιλάς ανοιχτά για το σεξ

Για μερικούς το σεξ, και κατ’ επέκταση οι κουβέντες με αυτό το θέμα, θεωρείται ταμπού. Υγιής σχέση όμως και επικοινωνία πάνε μαζί, πόσο μάλλον σε ό,τι αφορά το σεξουαλικό κομμάτι. Δε θα διαφωνήσουμε ότι η συζήτηση γύρω από το σεξ είναι λιγάκι αμήχανη και μπορεί να φέρει κάποιον από τους δύο (ή και τους δύο) σε δύσκολη θέση. Ωστόσο, είναι ένα τρανταχτό σημάδι ότι το ζευγάρι μπορεί να επικοινωνήσει.

Δεν έχει κανείς από τους δύο παράλογες προσδοκίες

Οι ρομαντικές ταινίες για τον έρωτα είναι ό,τι οι ταινίες πορνό για το σεξ. Τις βλέπεις μικρός και μετά στην ενήλικη ζωή σου έχεις παράξενες απαιτήσεις από τον σύντροφό σου. Πολλοί περιμένουν από το ταίρι τους να κάνει τα πάντα γι’ αυτούς γιατί αυτό είδαν στο “50 Shades of Grey”. Κάποια στιγμή όμως ένας συνειδητοποιημένος άνθρωπος καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να ζητάει αυτά που έχει δει στις ρομαντικές χολιγουντιανού τύπου ταινίες. Μπορεί να εκφράσει και να νιώσει στοργή και αγάπη από τα απλά και καθημερινά.

Δε ζηλεύετε

Δυστυχώς η ζήλεια έχει διαλύσει πολλές σχέσεις και θα συνεχίσει να διαλύει. Κάποια στιγμή, όταν και αν η σχέση περάσει τη δοκιμασία τη ζήλειας, οι τόνοι πέφτουν και το ζευγάρι βρίσκει τους ρυθμούς του. Δε γίνεται κι αλλιώς: είναι αρκετά ψυχοφθόρο για κάποιον να σκέφτεται καθημερινά ότι ο σύντροφός του είναι κρυφά ερωτευμένος με κάποιον άλλο.

Είστε και φίλοι

Το αλατοπίπερο στη σχέση είναι το μυστήριο∙ όσα χρόνια κι αν περάσουν, είναι απαραίτητο. Αυτό που ξεχνούν πολλοί άνθρωποι, όμως, είναι ότι η συντροφικότητα και ο έρωτας καλό είναι να συνδυάζονται λίγο με τη φιλία. Άλλωστε, ποιος δε θέλει έναν άνθρωπο δίπλα του με τον οποίο μπορεί να κάνει τέλειο σεξ και μετά να παίξει Playstation;

Δεν κάνετε χαζά ναζάκια

Ναι, τα «δεν σου μιλάω» είναι ωραία όταν είναι ξεκάθαρο ότι είναι ναζάκια, αλλά όταν υπάρχει κακεντρέχεια και εγωισμός, τότε αλλάζει το πράμα. Αν δεν είστε 16 χρονών, τα νάζια αυτά λέγονται παθητική-επιθετική συμπεριφορά και κάθε άλλο παρά ευπρόσδεκτα είναι στη σχέση.

Μπορείτε να μείνετε για λίγο χώρια χωρίς να χάσετε τα λογικά σας

Μερικά ζευγάρια όταν για κάποιο λόγο πρέπει να μείνουν χώρια για περισσότερο από τρεις μέρες, χάνουν τα λογικά τους. Καλεί ο ένας τον άλλο συνέχεια, και οι δύο κοντεύουν να πάθουν κρίση πανικού από τη ζήλεια, και γενικά η λογική και η εμπιστοσύνη πάνε περίπατο.

Σε μία υγιή σχέση αυτά απαγορεύονται. Ειδικά αν το ζευγάρι μένει μαζί, οι ώρες που χρειάζεται ο καθένας να περάσει μόνος του θεωρούνται ιερές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v