Ύπουλοι τρόποι που σε κάνει να ζηλεύεις

Το ξεκίνημα της σχέσης, εκτός από γλυκανάλατες στιγμές, έχει και κάποια ύπουλα παιχνίδια.
Ύπουλοι τρόποι που σε κάνει να ζηλεύεις
Στην αρχή μιας σχέσης, πέρα από τα μέλια υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Αυτή η ανασφάλεια που έχεις στην αρχή ότι ο άλλος μπορεί και να μη σε γουστάρει, γιατί ποτέ δεν ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις, γιατί την έχεις πατήσει στο παρελθόν ή επειδή σου συνέβη κάτι πολύ όμορφο και δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς. Οι περισσότεροι από εμάς περνούν από αυτό το στάδιο. Κι αυτό μας κάνει λίγο βλαμμένους. Θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι το καινούριο μας ταίρι μας θέλει κολασμένα. Και όταν κάποιος γουστάρει τόσο, θα  προσπαθήσει να κάνει τον άλλο-η διακριτικά να ζηλέψει.

Αναφέρει χαλαρά τον-ην πρώην

Πολλοί είναι ένοχοι εδώ. Όταν βρισκόμαστε στην αρχή μιας σχέσης, θα κάνουμε και κάποια φάουλ προκειμένου να ιντριγκάρουμε τον καινούριο μας σύντροφο. Πολλοί για παράδειγμα ίσως αναφέρουν το ταξίδι που πήγαν το 2015 στη Ρώμη, αλλά θα φροντίσουν να πουν και με ποιον ήταν παρέα∙ τον-ην πρώην δηλαδή. Θα το κάνουν υπογείως, αλλά θα είναι έχουν καλές προθέσεις. Έτσι λίγο για να σε πειράξουν και να δουν την αντίδρασή σου.

Αργεί επίτηδες να απαντήσει στα μηνύματα

Έχει και δουλειές, οκέι; Δεν γίνεται στην αρχή της σχέσης -ή και γιατί όχι και σε μια μακροχρόνια σχέση- να απαντάει αμέσως και να νομίζεις ότι είσαι η μόνη του-ης έγνοια. Άσε που και από μία άλλη οπτική είναι υγιές. Στο εγγύς μέλλον, όταν η σχέση έχει ωριμάσει, εσύ θα έχεις συνηθίσει να σου απαντάει αμέσως κι όταν αυτό αλλάξει (γιατί θα αλλάξει) θα σου κακοφανεί.

Στέλνει μήνυμα ενώ είστε σε ραντεβού

Κοίτα, αν πιάνει ολόκληρη συζήτηση ενώ έχετε βγει για ποτό και εσύ ατενίζεις το υπερπέραν, υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως στείλει ένα-δύο μηνυματάκια, πολύ πιθανό να το κάνει για να ζηλέψεις. Ή τουλάχιστον για να σε «τσιγκλίσει» λίγο. 

Αναφέρει τον-η αγαπημένο-η του-ης ηθοποιό

Αυτός είναι ένας άκακος τρόπος να σε κάνει να ζηλέψεις. Δεν είπε και τίποτα κακό. Πόσο καλός ηθοποιός είναι ο Tom Hardy/Scarlett Johansson είπε. Αμέσως να ψαρώσεις εσύ.

Αγκαλιάζει φίλο/η με περισσότερη θέρμη

Είναι απολύτως φυσιολογικό όταν βρίσκεστε με την παρέα του-ης να τους αποχαιρετήσει με μία αγκαλιά. Όταν όμως είστε στην αρχή της σχέσης, ίσως το κάνει με λίγη περισσότερη θέρμη από το φυσιολογικό. Από τη μία είναι ανθρώπινο να ζηλέψεις, από την άλλη όμως αν εκφράσεις τη ζήλεια σου, θα φανείς παράλογος-η. Εσύ κράτα ότι το κάνει για να ζηλέψεις και μην μπεις στη διαδικασία να αντιπαθήσεις τον-η φίλο-η του∙ δε φταίει σε τίποτα.

Λέει ότι πέρασε ΤΕΛΕΙΑ με την παρέα του-ης

Εντάξει, ωραία πέρασε, αλλά θα προτιμούσε να αράζει μαζί σου, να βλέπετε ταινία και να κάνετε σεξ. Το ξέρει αυτό, και ξέρει ότι φάνηκε επειδή ίσως και να σου έστειλε αρκετά μηνύματα, επομένως θα προσπαθήσει να γυρίσει το παιχνίδι τονίζοντας σου πόσο ωραία πέρασε.

Λέει ότι έχει δουλειές μέχρι αργά

Μπορεί να μην ακούγεται και τόσο έξυπνο, αλλά είναι κάπως. Γιατί; Από τη μία σου δείχνει ότι είναι φιλόδοξος-η και έχει κίνητρα, κι από την άλλη σε βάζει και λίγο σε σκέψεις. Είναι στη δουλειά; Δεν είναι; Είναι μόνος-η; Μην ψαρώνεις. Στείλε «ωχ συγγνώμη σε αφήνω να δουλέψεις» και απόλαυσε μετά την αντίδρασή του-ης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v