4 tips για ζευγάρια σε καραντίνα

Τα μέτρα πρόληψης απαιτούν εγκλεισμό, είναι γνωστό αυτό. Πώς θα την παλέψεις όμως με τον σύντροφό σου 24/7;
4 tips για ζευγάρια σε καραντίνα
Τρία είναι τα πιθανά σενάρια. Το πιο αισιόδοξο είναι ότι δουλεύετε και οι δύο από το σπίτι. Το λιγότερο αισιόδοξο ότι η φύση της δουλειάς σας είναι τέτοια που δεν μπορείτε να δουλέψετε στο σπίτι, αλλά ούτε και να πάτε στη δουλειά. Και το τρίτο, το χειρότερο είναι ότι ένας από τους δύο δουλεύει και ο άλλος αναγκαστικά κάθεται.

Η καραντίνα στο σπίτι δεν είναι τόσο ονειρική όσο ακούγεται. Πριν το καταλάβετε θα διαπιστώσετε ότι έχετε να κάνετε μπάνιο τέσσερις ημέρες και ότι οι μύες σας έχουν ήδη ατροφήσει. Γι’ αυτό η καραντίνα δεν πρέπει να σας βρει απροετοίμαστους.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε εντελώς διαφορετικά το «μένουμε σπίτι» στο μυαλό σας. Μπορεί ο ένας από τους δύο να σκέφτεται ότι είναι ευκαιρία να αράζει το πρωί και το βράδυ να δουλεύει.

Αν ο ένας είναι κουκουβάγια κι ο άλλος πρωινός τύπος, καλό είναι να συζητήσετε τι θα κάνετε με τον ύπνο.

Οργανωθείτε λίγο

Σε όποια ομάδα ζευγαριού κι αν ανήκετε, το πιο βασικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα χαλαρό προγραμματάκι σχετικά με το τι θα κάνετε μέσα στην ημέρα. Σημειώστε τι μπορείτε να κάνετε μαζί, τι πρέπει να αναλάβει ο καθένας και ποιος έχει περισσότερη ευελιξία να αναλάβει περισσότερες υποχρεώσεις.

Βρείτε ένα μισάωρο μεσ’ τη μέρα να κάνετε μερικές ασκήσεις ή να βγείτε για περπάτημα. Αποφασίστε τι ώρα θα δείτε την αγαπημένη σας σειρά και τι ώρα θα μαγειρέψετε. Το σεξ δε χρειάζεται να το προγραμματίσετε.

Βρείτε τρόπο να μένετε και μόνοι

Όλοι έχουμε ανάγκη να περάσουμε λίγο χρόνο μόνοι μας, αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. Κάποιοι χρειάζονται περισσότερο, κάποιοι λιγότερο. Το σημαντικό είναι να το συζητήσετε ώστε να αποφύγετε την οποιαδήποτε παρεξήγηση ή διένεξη. Δεν αποκλείεται ο ένας από τους δύο να απογοητευτεί λίγο, ωστόσο καλύτερα να απογοητευτείτε λίγο τώρα, παρά να πιεστείτε αργότερα.

Εξίσου σημαντικό με τη συζήτηση είναι να βρείτε ένα τρόπο να έχει ο καθένας τον χώρο του. Μένετε σε στούντιο; Χωρίστε τον χώρο με μία κουρτίνα. Ό,τι κι αν κάνετε, από το να σκρολάρετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι να διαβάσετε ένα βιβλίο, το σημαντικότερο είναι να είναι ο καθένας μόνος του. Μπορεί κάποιος να θέλει να ξύσει τη μύτη του βρε αδερφέ.

Μην ξεχνάτε να μιλάτε για τα συναισθήματά σας

Δεν αναφερόμαστε απαραίτητα στους φόβους σας για τον κορονοϊό. Θα προκύψουν κι άλλα υποκείμενα προβλήματα. Αν ένας από τους δύο δε δουλεύει αναγκαστικά,  θα του πάρει κάμποσο χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα∙ είναι σοκ να ξυπνάς ξαφνικά μια ημέρα και να μπορείς να είσαι παραγωγικός.

Το πιο σημαντικό είναι να στηρίζετε ο ένας τον άλλο και να είστε εκεί στις δύσκολες στιγμές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v