Τα εμπόδια που δεν ξεπερνάει η αγάπη

Η αγάπη ξεπερνάει την περηφάνεια και τον εγωισμό. Υπάρχουν όμως και κάποια εμπόδια που δυστυχώς δεν μπορεί να ξεπεράσει.
Η αγάπη ξεπερνάει πάντα όλα τα εμπόδια; Είναι λιγάκι υπερβολή να λες «όλα» και «πάντα». Ωστόσο πιστεύουμε –όντας ρομαντικοί- σε αυτόν τον κανόνα, αλλά για κάθε κανόνα υπάρχουν κι οι εξαιρέσεις που τον επιβεβαιώνουν.

Όταν τα μελλοντικά σας σχέδια δε συμβαδίζουν
Το πιο προφανές σημάδι. Κάποιοι προτιμούν την αποκέντρωση, κάποιοι θέλουν να μετακομίσουν σε μία πιο πολυπολιτισμική χώρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει λύση. Κάποιος από τους δύο πρέπει να παραμερίσει τις επιθυμίες του για να ευχαριστήσει τον άλλο. Αυτή είναι η λεγόμενη συνταγή της αποτυχίας.

Όταν δεν σε θέλουν –καθόλου- τα πεθερικά σου
Κακά τα ψέματα, είναι δύσκολο να κρατήσει μία τέτοια σχέση. Δεν είναι απλώς ότι δεν σε συμπαθούν τα πεθερικά σου, είναι ότι δεν εγκρίνουν την απόφαση του παιδιού τους και αντιτίθενται. Στην αρχή μιας σχέσης μπορεί να αποτελέσει και λίγο πρόκληση, λίγο ίντριγκα. Όσο συνεχίζεται, δυστυχώς γίνεται όλο και πιο κουραστικό.

Όταν έχει χαθεί η εμπιστοσύνη
Η απιστία για κάποια ζευγάρια δεν ορίζει και το τέλος της σχέσης. Είναι ένα εμπόδιο το οποίο μπορεί να ξεπεραστεί και να χτιστεί από την αρχή η εμπιστοσύνη, αν υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές. Για ορισμένους ανθρώπους, ωστόσο, η απιστία είναι η χειρότερη προδοσία και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει γυρισμός.

Όταν η απόσταση δεν έχει ημερομηνία λήξης
Ας συμφωνήσουμε για αρχή ότι οι σχέσεις από απόσταση είναι δύσκολες. Γίνονται ακόμη πιο δύσκολες όταν δεν ξέρεις πότε θα σταματήσει αυτό. Εσύ δεν έχεις σκοπό να μετακομίσεις, η σχέση σου δεν έχει επίσης σκοπό να έρθει στην πόλη σου και σας χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα. Μια τέτοια σχέση δεν έχει ούτε μέλλον κι ακόμη χειρότερα, δεν έχει εξέλιξη.

Όταν δεν υπάρχει πια σωματική έλξη
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αγαπάς τόσο πολύ έναν άνθρωπο ώστε να παραβλέπεις άλλα προβλήματα που προέκυψαν, ή και υπήρχαν, στη σχέση. Ένα από αυτά είναι το σεξ και η έλξη που νιώθεις για τον σύντροφο σου, κι αν αυτό δεν υπάρχει, στην ουσία δεν υπάρχει και ερωτική σχέση. Αν το σεξ είναι ζωτικής σημασίας για εσένα και δεν σε ενθουσίαζε ποτέ στη σχέση, εύκολα μπορείς να συμπεράνεις πως είναι κάτι που δεν ξεπερνιέται.

Όταν η σχέση έχει περάσει πιο πολύ δράμα και από τη σχέση Βίρνας-Γιάγκου
Ίσως έχεις ζήσει μία τέτοια σχέση. Αυτή τη σχέση που χωρίζεις και μετά κάποιος από τους δύο επιστρέφει, και αυτό επαναλαμβάνεται πολλές φορές. Και ενώ σε κάθε χωρισμό διαπιστώνεις ότι αυτή η σχέση ήταν ένα λάθος, τελικά δεν μαθαίνεις από τα λάθη σου. Ωστόσο, όταν αποφασίζεις να χωρίσεις οριστικά, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι εσείς οι δύο δεν τα βρίσκετε σαν ζευγάρι κι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.

Όταν νιώθεις την ανάγκη να εξερευνήσεις
Αν θέλεις να ζήσεις ελεύθερο πουλί και από κανάρα σε κανάρα να πετάς, τότε πρέπει να συμβιμβαστείς με το γεγονός ότι λίγοι άνθρωποι ξεπερνάνε αυτό το εμπόδιο. Άνθρωποι με τις ίδιες επιθυμίες.

Όταν οι τσακωμοί σας είναι κινηματογραφικοί
Λίγη αντιπαράθεση σε ένα ζευγάρι κάνει καλό. Δείχνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον και θέληση και από τις δύο μεριές. Από την άλλη, οι έντονες διαμάχες δεν είναι σημάδι υγιούς σχέσης. Όταν ρίχνεις κατάρες και βροντάς πόρτες, είναι μάλλον σημάδι ότι πρέπει να χωρίσεις.

Όταν δεν υπάρχει επικοινωνία
Τα ζευγάρια που υποθέτεις ότι θα μείνουν για πάντα μαζί είναι αυτά που επικοινωνούν με ένα βλέμμα. Κι όταν εσύ δεν μπορείς να επικοινωνήσεις καθόλου και χρειάζεται χρόνος για να καταλάβει ο σύντροφός σου πώς σκέφτεται, τότε καταλαβαίνεις πόσο απαραίτητη είναι η επικοινωνία. Εξάλλου η έλλειψη της ευθύνεται για τα περισσότερα εμπόδια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v