ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Αυτά τα όμορφα συμβαίνουν όταν υπάρχει εμπιστοσύνη στη σχέση

Πολλοί λένε ότι η εμπιστοσύνη είναι ο θεμέλιος λίθος για μία υγιή σχέση. Γιατί το λένε αυτό; Τι μας κρύβουν;

Αυτά τα όμορφα συμβαίνουν όταν υπάρχει εμπιστοσύνη στη σχέση

Αγαθά κόποις κτώνται λέει ο λαός και η εμπιστοσύνη όσο απαραίτητη είναι για τη σχέση, άλλο τόσο δύσκολο είναι να την κερδίσεις και να την εμπνεύσεις σε κάποιον. Προφανώς, αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί σε μία μέρα· η σχέση πρέπει να περάσει από πολλά εμπόδια και δοκιμασίες έως ότου επιτύχει την απόλυτη εμπιστοσύνη. Ωστόσο, όταν φτάσει η σχέση σε αυτόν τον προορισμό, ξάφνου όλα γίνονται πιο απλά, πιο ουσιώδη. Μπορείς να μοιραστείς τα πιο κρυφά σου μυστικά, χωρίς να ανησυχείς ότι το ταίρι σου θα δυσανασχετήσει και θα σε αφήσει. Ακόμη και αν δυσανασχετήσει, είσαι βέβαιος πως δεν θα σου πει ψέματα. Όταν υπάρχει εμπιστοσύνη, υπάρχει και η αίσθηση ασφάλειας – και αυτό από μόνο του είναι τόσο όμορφο.

Δεν “ανακρίνετε” ο ένας τον άλλο
Αυτό το συναίσθημα που προκαλείται στη θέα ενός αστυνομικού, αυτό το ένα μιλισεκόντ στρες είναι αντίστοιχο με το στρες που προκαλείται όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη σχέση. Δεν έχεις κάνει κάτι μεμπτό, αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο φοβάσαι ότι κάτι θα βρει να σου προσάψει. Όταν όμως υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν οφείλεις να απαντήσεις σε αμέτρητες ερωτήσεις, ούτε υπάρχει δυσαρέσκεια επειδή αφιέρωσες τον ελεύθερο χρόνο σου σε ένα φίλο του αντίθετου φύλου.

Νιώθετε ασφάλεια
Είναι γενικά σύνηθες όταν ένας από τους δύο συντρόφους νιώθει πεσμένος ο άλλος να υποθέτει ότι ο ίδιος είναι ο λόγος που ο σύντροφος του δεν είναι στις καλές του. Ωστόσο, όταν υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και ξέρεις πως ο σύντροφός σου δεν θα διστάσει να σου πει τι τον ενόχλησε σε εσένα, αυτό δεν συμβαίνει. Δεν υποθέτεις πως φταις εσύ. Αλλιώς θα το ήξερες.

Όταν είστε χώρια, δε χάλασε κι ο κόσμος
Είναι μερικά ζευγάρια που μόλις βρεθούν χώρια αρχίζει πάρτυ μηνυμάτων. Και μετά έρχονται οι βιντεοκλήσεις, γιατί στα μηνύματα μπορεί κάποιος από τους δύο να λέει ψέματα. Στο ζευγάρι στο οποίο η εμπιστοσύνη είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να διατηρηθεί η σχέση, τέτοιες συμπεριφορές είναι απαγορευτικές. Δεν θέλεις να ελέγχεις τον σύντροφό σου κάθε μία ώρα. Νιώθεις άνετα. Και το βασικότερο: ξέρεις πως αν συμβεί στο σύντροφό σου το οποίο πρέπει να το γνωρίζεις, θα το μάθεις από τον ίδιο.

Σέβεστε απόλυτα ο ένας τον άλλο
Αν υπάρχει σεβασμός στη σχέση, αυτό βγαίνει προς τα έξω. Από τις βασικές αρχές σεβασμού (ιδιωτικότητα κτλ) μέχρι τα μικρά καθημερινά πράγματα. Αυτός που σέβεται τον σύντροφό του, φροντίζει να τον αντιμετωπίζει όπως τους υπόλοιπους και να μην τον θεωρεί δεδομένο. Σέβεται την άποψή του, σέβεται τις επιθυμίες του και κυρίως, τα όνειρά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η δύναμή σου είναι απλώς κάτι τυχαίο που οφείλεται στην αδυναμία των άλλων."

Joseph Conrad, 1857-1924, Βρετανοπολωνός συγγραφέας

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2