4 σημάδια ότι έπρεπε να έχεις χωρίσει χθες

Ο Σεπτέμβρης θεωρείται ο μήνας των αλλαγών, της καινούριας αρχής, των αποφάσεων. Αν νιώθεις ότι πρέπει να χωρίσεις και συμβαίνουν και τα παρακάτω, ήρθε η ώρα.

Το σκέφτεσαι εδώ και κάποιον καιρό έτσι δεν είναι; Η διαίσθηση μας δεν είναι τόσο άχρηστη. Κάποιες φορές λειτουργεί και σωστά. Προσπαθήσατε μαζί γι’ αυτήν τη σχέση, αλλά τώρα όποτε σκέφτεσαι το σύντροφό σου, νιώθεις μια θλίψη, μια πικρία. Δεν φταίει εκείνος/-η, αλλά νιώθεις ότι θέλεις απεγνωσμένα να χωρίσεις. Ωστόσο μια θηλιά υποχρέωσης σφίγγει τον λαιμό σου και συνέχεια σκέφτεσαι ότι σ’ αγαπάει, θέλει το καλό σου, δύσκολα θα βρεις έναν τόσο καλό άνθρωπο και όλα αυτά που σε συμβουλεύει ο περίγυρος. Οι φίλοι σου, καλά σου λένε, αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι το χωρισμό. Χρειάζεσαι ένα σπρώξιμο, μία συμβουλή που θα σου ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ίσως μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

1. Δε μοιράζεστε τις ίδιες αξίες
Εσύ, ας πούμε, έχεις πάνω από όλα την οικογένεια σου και το σύντροφό σου δεν το νοιάζει ότι παντρεύεται η αγαπημένη σου ξαδέρφη. Εσένα σε ενδιαφέρει ο εθελοντισμός, εκείνος το θεωρεί ανούσιο. Εσύ συμπαθείς τα γατιά, αυτός τους σκύλους. Αν διαφέρετε πολύ στα σημεία, κάποια στιγμή που θα ξεθωριάσει ο έρωτας θα μείνουν οι διαφορές σας.

2. Ζείτε μέσα από τις αναμνήσεις
Μπορεί να τα πράγματα να πήγαιναν πολύ καλά για καιρό, αλλά πέρασε ένα εύλογο χρονικό διάστημα που δεν πάνε και τίποτα δε φαίνεται να τα φτιάχνει. Μένεις σε αυτή τη σχέση γιατί στεναχωριέσαι που πρέπει να πληγώσεις έναν άνθρωπο που αγαπάς. Νοσταλγείς τις καλές στιγμές και αυτά που περάσατε μαζί και σας έδεσαν. Αν όντως αγαπάς αυτόν τον άνθρωπο, χώρισε τον. Αν ανακαλύψει ότι μένεις μαζί του από λύπηση, θα νιώσει προδομένος/-η και ότι δεν τη/τον σεβάστηκες.

3. Δε νιώθεις αυτοπεποίθηση
Όσο είσαι μέσα σε μία σχέση, δεν μπορείς να εντοπίσεις τους λόγους που δε νιώθεις αυτοπεποίθηση. Μπορεί να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου, αλλά ακόμα να νιώθεις χάλια. Κάποιες φορές φταίνε οι σύντροφοι γι’ αυτό. Ίσως με τον τρόπο του/της, προσπαθούν να σε κάνουν να νιώσεις μειονεκτικά, ώστε να έχουν το πάνω χέρι στη σχέση. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι, κάνουν κάποια πράγματα εσκεμμένα. Για παράδειγμα, θέλουν να σε κάνουν να ζηλέψεις ή σου λένε εμμέσως ότι είναι καλύτεροι από εσένα. Δε θες ένα τέτοιον άνθρωπο στη ζωή σου.

4. Δε θες να παραδεχτείς ότι ήταν λάθος επιλογή
Ίσως έχουν περάσει χρόνια από τότε που γνωριστήκατε. Ίσως έχετε μαζί σκυλάκι. Ίσως έχετε αρραβωνιαστεί. Ίσως τσακώθηκες με τους γονείς σου γι’ αυτό το άτομο. Το θέμα είναι ότι αν χωρίσεις, θα είναι σαν να παραδέχεσαι ότι έχεις κάνει ένα μεγάλο λάθος στη ζωή σου. Και τι έγινε; Ακόμη και αν ήταν λάθος, το παραδέχτηκες τώρα, κάλλιο αργά παρά ποτέ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v