Η σχέση σου μάλλον δεν έχει μέλλον

Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι αυτή η σχέση έχει ημερομηνία λήξης;
 

Η σχέση σου μάλλον δεν έχει μέλλον

Για να έχεις μπει σε αυτό το άρθρο, πιθανότατα υποπτεύεσαι ότι το υποτιθέμενο έτερον σου ήμισυ, δεν θέλει και τόσο να είσαι το δικό του ήμισυ. Αν το μυαλό σου πάει προς το ενδεχόμενο ο/η σύντροφός σου να μην σε βλέπει και τόσο σοβαρά, εδώ έχουμε δέκα σημάδια.

Αρνείται να ορίσετε τη σχέση σας
Αποφεύγει συζητήσεις που αφορούν το τι ακριβώς τρέχει με εσάς τους δύο. Ούτε με το πού θα ήθελε να πάει αυτή η σχέση. Έχεις την αίσθηση ότι όπου φυσάει ο άνεμος πάει, ενώ, ταυτόχρονα δεν έχει καθόλου άγχος για το μέλλον-τουλάχιστον το μέλλον μαζί σου.

Πλανάται ένα μυστήριο
Έχει σηκώσει τοίχους. Δεν συζητάει για αυτά που θέλει από μία σχέση, είναι και μυστικοπαθής σχετικά με τη ζωή του, γενικότερα. Αποφεύγει να σου μιλήσει για αυτά που τον/-ην προβληματίζουν στη ζωή, για τους στόχους και τις βλέψεις του/της. Αυτό μαρτυρά ότι δεν θέλει να (παρα)μπεις στη ζωή του/της.

Μιλάει με γρίφους
Οι απαντήσεις που σου δίνει κρύβουν μία διπλωματία μέσα τους. Ξεγλιστρά εύκολα, ενώ μπορεί να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση, και σε αφήνει με το σαγόνι στο πάτωμα να αναρωτιέσαι τι εννοούσε. Το πιο πιθανό είναι ότι προσπαθεί να αποφύγει ερωτήσεις που θα τον φέρουν σε δύσκολη θέση όσον αφορά τη σχέση σας, οπότε σου λέει ιστορίες για αγρίους.

Υπάρχει ασάφεια
Αυτά που λέει σήμερα έρχονται σε αντίθεση με αυτά που έλεγε χθες. Αυτές οι αντικρουόμενες απόψεις εκφράζονται συχνά από τον/-η σύντροφό σου και εσένα σε εκνευρίζει απίστευτα. Το πρόβλημα, μάλλον, δεν είναι ότι δεν ξέρει τι θέλει, αλλά ότι δεν ξέρει πώς να σου πει ότι δεν έχετε μέλλον, οπότε καταλήγει σε μικρά ψέματα.

Δεν υπάρχει συνέπεια
Την μία ημέρα μπορεί να είναι μέσα στο κέφι και να σου δείχνει ότι σε λατρεύει και την άλλη να βαριέται να μιλήσει ακόμη και στο τηλέφωνο. Όλοι δικαιούνται να έχουν μία κακή μέρα, αλλά αν αυτό συμβαίνει συνέχεια, είναι μία ένδειξη ότι έχει αρκετές αμφιβολίες για εσάς.

Λέει ότι πρέπει να ζείτε το σήμερα
Μία κλασική διπλωματική απάντηση που σου δίνει όταν μιλάτε για τη σχέση σας είναι το «Πρέπει να ζούμε για το σήμερα!». Αν αυτή η πρόταση δηλώνεται μόνο σαν απάντηση σε μία τέτοια συζήτηση, τότε μήπως πρέπει να προβληματιστείς;

Κάνει σχέδια, αλλά όχι για σοβαρά θέματα
Μπορεί να έχετε συζητήσει για ένα επερχόμενο ταξίδι στη Ρώμη, αλλά δεν έχετε συζητήσει ποτέ για το ενδεχόμενο συγκατοίκησης. Δεν έχετε συζητήσει καν το ενδεχόμενο να γνωρίσεις τους δικούς της/του. Μήπως απλά θέλει παρέα στη Ρώμη;

Δεν σου λέει το ρήμα που θέλεις να ακούσεις
Όταν ένας άνθρωπος είναι ερωτευμένος, έχει την ανάγκη να εκφράσει την αγάπη του είτε με λόγια, είτε με πράξεις. Ωστόσο, εσύ ούτε ακούς ούτε βλέπεις εκφράσεις αγάπης και τρυφερότητας. Ούτε μία ρομαντική αηδία.

Δεν προσπαθεί να σου κάνει καλή εντύπωση
Δεν προσπαθεί να είναι Άγγλος στα ραντεβού του. Δεν προσπαθεί να πει έστω κι ένα αποτυχημένο αστείο. Δεν σε έχει θέσει ποτέ σαν προτεραιότητα. Δεν περηφανεύεται καν σε εσένα για τα επιτεύγματά του/της. Αν συμβαίνουν αρκετά από τα παραπάνω, χλωμό φαίνεται το τοπίο.

Δεν επικοινωνείτε
Όποτε μιλάτε σε διακόπτει ή αδιαφορεί για κάποια πράγματα που λες. Πριν χαρακτηρίσεις αυτόν τον άνθρωπο ως ανίκανο να επικοινωνήσει σωστά, σκέψου το εξής: μήπως θέλει να αποφύγει την εξέλιξη της συζήτησης; Ίσως να επιλέγει συγκεκριμένα θέματα συζήτησης γιατί κάποια άλλα ίσως τον/την φέρουν σε δύσκολη θέση. Υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει, λόγια που δεν μπορεί να ανταποδώσει. Μάλλον πρέπει να κάνεις μία σοβαρή συζήτηση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v