Μήπως με βαρέθηκε;

Δεν είσαι ούτε ο πρώτος/η ούτε ο τελευταίος/α που αναρωτιέται αν τον/η βαρέθηκε η σχέση του. Καλά κάνεις, γιατί έτσι θα προλάβεις τα χειρότερα.
 


Αυτό που θα έπρεπε να σε προβληματίζει, δεν είναι το αν σε βαρέθηκε. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν αυτό θα έχει σταθερά καθοδική πορεία ή αν είναι κάτι προσωρινό. Γιατί, θα ήταν ψέμα αν λέγαμε ότι αυτό δεν το περνούν σχεδόν όλες οι μακροχρόνιες σχέσεις. Ωστόσο, επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, εσύ καλού κακού κοίτα τα συμπτώματα από νωρίς.

Όταν είστε μαζί κοιτάει μόνο το κινητό του/ης
Μπορεί ο/η σύντροφός σου να είναι ολίγον εξαρτημένος με το κινητό του/ης. Μπορεί να πρέπει να ασχολείται λίγο παραπάνω από τον μέσο όρο επειδή είναι η φύση της δουλειάς του τέτοια. Ωστόσο, δεν δικαιολογείται κάθε φορά που βρίσκεστε να μην έχει λίγο χρόνο για εσένα. Υποτίθεται πως γι’ αυτό βρεθήκατε, για να περάσετε χρόνο μαζί, όχι για να χαζέψει ο καθένας το κινητό του.

Δεν θυμάται την τελευταία φορά που στολίστηκες
Σε αυτό βέβαια ίσως είσαι και εσύ υπαίτιος/-α. Ωραίες είναι οι φόρμες και τα φούτερ, και εκείνο το φθαρμένο μπλουζάκι αντί πιζάμας είναι επίσης ωραίο, όμως πού και πού πρέπει να ανανεώνουμε την ψυχολογία μας, αλλά και του συντρόφου μας, με μικρές ενέσεις αυτοπεποίθησης. Δεν θέλει και πολύ ταλαιπωρία, ένα φρεσκάρισμα και ένα εκείνο το συνολάκι που σε κάνει να νιώθεις θεός/-α.

Δεν βγαίνετε
Την τελευταία φορά που βγήκατε ήταν και η τελευταία φορά που είχε καλό καιρό και κάτσατε στο μπαλκόνι; Αυτό δεν θεωρείται έξοδος, πάντως. Ούτε το ξεκίνημα μίας καινούριας σειράς θεωρείται αλλαγή περιβάλλοντος. Ωραία είναι αυτά, καθώς δείχνουν ότι έχετε οικειότητα ο ένας με τον άλλον, αλλά χρειάζεστε ενίοτε και ένα ρομαντικό ραντεβού. Έτσι, για να θυμηθείτε τα παλιά.

Υποθέτει διάφορα
Όσες φορές έχει πάει κάπου με την παρέα του/-ης και ρώτησες «Γιατί δεν μου είπες και εμένα;», μήπως η απάντηση ήταν «Υπέθεσα ότι δεν θα σου αρέσει»; Αυτό είναι μία μικρή ένδειξη ότι ίσως και να σε θεωρεί λιγάκι «μούχλα». Είναι θετικό να έχεις γούστο και να μην λες σε όλες τις προτάσεις «ναι», όμως πού και πού μία καταφατική απάντηση δε βλάπτει.

Σου ζητάει να αλλάξεις
Έχεις το ιδιο κούρεμα από όταν γνωριστήκατε. Η γκαρνταρόμπα σου δεν έχει αλλάξει και πολύ, πάνω-κάτω το στυλ σου κινείται στο ίδιο μοτίβο. Ίσως ψάχνει τρόπους να σου πει ότι χρειάζεστε μία ανανέωση. Μην κλείνεις τα αυτιά σου, αν αυτή είναι η πρόθεση της/-ου, σημαίνει ότι ενδιαφέρεται για εσένα και τη σχέση σας.

Βγαίνει (πολύ) περισσότερο
Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς αν βγαίνει μία φορά τον μήνα και τα πίνει με την παρέα του/-ης. Λόγος ανησυχίας υπάρχει όταν έχετε σταματήσει εσείς να βγαίνετε και οι έξοδοι με την παρέα όλο και πυκνώνουν. Είναι πολύ πιθανό σε αυτές τις εξόδους να φέρεται σαν ελεύθερο πουλί – ειδικά αν το πρόσωπό του/-ης συννεφιάζει επειδή ήθελες να συμμετάσχεις και εσύ.

Η σεξουαλική σας ζωή έχει πέσει
‘Όλα τα ζευγάρια δικαιούνται μία περίοδο ξηρασίας. Όλοι χρειάζονται ένα διάλειμμα από το σεξ. Αν παρ’ όλα αυτά η σχέση σας με το σεξ πάει από το κακό στο χειρότερο, εσύ θέλεις συνεχώς σεξ και εκείνος/-η το αποφεύγει, καλό είναι να το συζητήσετε. Μπορεί να έχει προκύψει μία στρεσσογόνα κατάσταση, μπορεί από την άλλη να πρέπει να χωρίσετε τους δρόμους σας.

Τώρα τελευταία τσακώνεστε για βλακείες
Ίσως μετά από λίγο να ξεχνάτε για πιο λόγο τσακωθήκατε. Η ένταση τον τελευταίο καιρό έχει βαρέσει κόκκινο και δεν ξέρετε τι σας φταίει. Σε αυτό το σημείο, καλό είναι να κάνεις μία συζήτηση με τον/ην σύντροφό σου, πριν η κατάσταση -και η σχέση- φτάσει στο απροχώρητο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v