Πώς να του δείξω ότι δεν είμαι δεδομένη;

Είστε μαζί καιρό και θεωρεί ότι θα σε έχει πάντα εκεί; Του κάνεις όλα τα χατίρια και εκείνος το εκμεταλλεύεται; Ώρα να αλλάξεις.
Πώς να του δείξω ότι δεν είμαι δεδομένη;

Το να σε θεωρεί δεδομένη είναι κακός οιωνός. Αν το θέμα παρατραβήξει, τότε μπορεί εύκολα να κάνει ό,τι του καπνίσει, χωρίς να σε υπολογίζει ιδιαίτερα.

Το θέλεις αυτό από τη σχέση σου;

Προφανώς και όχι. Όμως μάλλον το καλλιεργείς με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Δες πώς θα το σταματήσεις.

Έχεις κι εσύ φίλες

Και φίλους και παρέες. Απόδειξέ του – και στον εαυτό σου- ότι μπορείς να κανονίσεις μια έξοδο χωρίς εκείνον με τις φίλες σου και ότι δεν εξαρτάσαι από αυτόν για να περάσεις καλά έξω και να διασκεδάσεις. Και το κυριότερο; Μην παραμελείς τις παρέες σου για να βγεις μαζί του, ενώ εκείνος βγαίνει άνετα με τους δικούς του.

Και θηλυκότητα

Πρόσεξε τον εαυτό σου, ντύσου ωραία, μην παραμελείς τον εαυτό σου. Εντυπωσίασέ τον σε μια έξοδο και προσπάθησε – παρά την οικειότητα – να μην είσαι απεριποίητη και ξεμαλλιασμένη. Αν σου βγαίνει, κάνε μια αλλαγή στην εξωτερική σου εμφάνιση και απόδειξέ του ότι είσαι ένα ωραίο και – γιατί όχι; - μοιραίο θηλυκό.

Μην είσαι πάντα εκεί

Η άμεση διαθεσιμότητα είναι εγγυημένα συνταγή για να σε θεωρήσει δεδομένη. Μην τον καλομαθαίνεις, μην είσαι πάντα διαθέσιμο κάν’τον να νιώσει ότι σε διεκδικεί. Σου στέλνει μήνυμα; Μην απαντήσεις αμέσως όπως έκανες συνήθως. Σου λέει να βρεθείτε; Μην του πεις αμέσως «ναι». Αν σου βγαίνει, εξαφανίσου για λίγο και ας’τον να σε ψάξει.

Φλέρταρε

Μπορεί να μην θέλεις άλλον, μπορεί και να σου φαίνεται «κακό», όμως δεν είναι και τόσο – αρκεί να μην το τραβήξεις στα άκρα. Το να μιλήσεις με κάποιον που σου άρεσε στο μπαρ που πήγες δεν είναι κακό. Ούτε το να λάβεις ένα ωραίο κομπλιμέντο και να ανταποκριθείς. Δείξ’του με τρόπο ότι υπάρχει κόσμος που εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για σένα, χωρίς όμως να γίνεις ακραία.

Δείξε χαρακτήρα

Αν είσαι εσύ εκείνη που πάντα ζητά συγγνώμη σε έναν τσακωμό. Εκείνη που θα πάρει τηλέφωνο κλαίγοντας, εκείνη που θα ρίξει νερό στο κρασί της για να είστε μαζί. Τότε θα είσαι και εκείνη που θα θεωρεί δεδομένη. Μην είσαι πάντα το θύμα, δέξου τις ευθύνες σου, αλλά αναγνώρισε και τις δικές του, να είσαι εγωίστρια, σε πλαίσια λογικά. Τσακωθήκατε; Μην πέσεις στα πατώματα, στάσου στο ύψος του και δείξτου ότι δεν σε έχει πάρει από κάτω και δεν ήρθε δα και το τέλος του κόσμου.

Να είσαι ο εαυτός σου

Τελευταίο, αλλά πιο σημαντικό. Δεν είσαι υποχείριο, δεν είσαι τσιράκι, δεν είσαι συνοδός καθενός. Είσαι εσύ και δεν έχεις καμία υποχρέωση να δέχεσαι τις απόψεις καθενός και να συμφωνείς μαζί του. Να εκφράζεσαι ελεύθερα, να στηρίζεις τα πιστεύω σου και να δείχνεις πόσο δυναμική είσαι. Αν τα κάνεις όλα αυτά, έχεις βάλει τη μαγιά για να τον γοητεύσεις και να αποφύγεις οποιαδήποτε πιθανότητα να σε θεωρήσει δεδομένη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v