Φράσεις του/ης που θα έπρεπε να σε ανησυχούν

Υπάρχουν κάποιες φράσεις-κλειδιά που μπορεί να φαίνονται αθώες αλλά ορισμένες φορές κρύβουν κινδύνους.
Φράσεις του/ης που θα έπρεπε να σε ανησυχούν

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε πως όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και πριν τους κρίνουμε πρέπει η άποψή μας να βασίζεται στην προσωπικότητα του ατόμου που έχουμε απέναντι μας.

Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει λένε και αληθεύει. Ωστόσο, κάποιες φορές η αλήθεια κρύβεται σε φράσεις που φαινομενικά είναι πείραγμα ή λέγονται με χαλαρή διάθεση –φράσεις που δεν θα προσπαθήσουν άμεσα να σε πληγώσουν. Ωστόσο, κρύβουν μία ειλικρίνεια την οποία ο συνομιλητής σου δεν μπορεί να εκφράσει ανυπόκριτα. Ίσως γιατί η αλήθεια κάποιες φορές πονάει και εκείνος/η δεν θέλει να σου προκαλέσει θλίψη.

«Δεν το έχω με το τηλέφωνο/μηνύματα»

Μερικοί άνθρωποι, όντως δεν το έχουν, δεκτό. Ωστόσο, οι άνθρωποι που δεν το έχουν με το κινητό, δηλαδή να είναι 24/7 ενεργοί στο Messenger, συνήθως είναι λάτρεις των κλήσεων. Αυτοί που θέλουν να επικοινωνήσουν θα το επιδιώξουν, ακόμη κι αν τα smart phone δεν είναι το φόρτε τους.

Αρκετές φορές η δικαιολογία αυτή λέγεται προειδοποιητικά. Αφενός σκοπός της είναι να σε κάνει να καταλάβεις ότι δεν θα μιλάτε σε τακτική βάση και αφετέρου να μην έχει και πολλές προσδοκίες.

«Αυτά δεν τα κάνουν οι άντρες/γυναίκες»

Διανύουμε τον 21ο αιώνα και η γυναίκα έχει δικαίωμα να βρίσει και ο άντρας έχει δικαίωμα να κλάψει. Τα «οι άντρες δεν κλαίνε» και «οι γυναίκες δεν βρίζουν» είναι φράσεις που πιέζουν και δημιουργούν ενοχές στον κόσμο, χωρίς λόγο και καλό είναι να τα αφήσουμε πίσω. Αν ένα άτομο δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό, ας βρει έναν άνθρωπο ο οποίος να πρεσβεύει τα ίδια πιστέυω.

«Ξέρω ακριβώς πώς νιώθεις»

Δεν είναι απίθανο αυτός που σου το λέει να έχει καλές προθέσεις και να σου το λέει στο πλαίσιο συμπόνοιας και συμπαράστασης. Όταν όμως σε διακόπτει την ώρα που εκφράζεις τον προβληματισμό σου και σου λέει «ξέρω ακριβώς πώς νιώθεις», μάλλον δεν έχει ιδέα.

«Θέλω να περνάω καλά»

Εσύ μπορεί να περνάς στα ουράνια και τα θετικά vibes να κυλάνε στις φλέβες σου. Έτσι, μπορεί να δεις αυτή την φράση με καλό μάτι: ο άνθρωπος μπορεί να πιέστηκε και να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να περνάμε καλά στη ζωή μας και να μην νοιαζόμαστε για τα μικροπροβλήματα. Δεν συμβαίνει με όλους να λαμβάνουν την επιφοίτηση του... Αγίου Μπομπ Μάρλεϊ. Αρκετές φορές η φράση αυτή σημαίνει ότι το άτομο που την λέει δεν ψάχνει για σχέση αυτήν την εποχή.

«Πνίγομαι στη δουλειά»

Όταν λέει αυτήν τη φράση αλλά ξεκλέβει μία ωρίτσα για να περάσει να σε δει ή να σε καλέσει σπίτι του/ης, όλα καλά. Όταν όμως εμφανίζεται ανά δύο μέρες, η φράση υποδηλώνει ότι δε σε βλέπει και πολύ σοβαρά.

«Είμαι πολύ δεμένος/η με την οικογένειά μου»

Σε γενικές γραμμές αυτή η φράση δεν εμπεριέχει κάτι υπερβολικά ανησυχητικό. Όταν όμως το ξεκαθαρίζει από το πρώτο ή δεύτερο ραντεβού και όσο το λέει εσύ φαντάζεσαι την πρόταση γραμμένη σε bold, είναι κάπως ανησυχητικό. Ίσως έχει την τάση να λαμβάνει υπόψη τη γνώμη της οικογενείας του σε μεγάλο βαθμό.

«Δεν θέλεις κάποιον/α σαν εμένα»

Δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τη θετική πλευρά αυτής της φράσης. Ακούγεται κομπλιμέντο, αλλά δεν είναι και τόσο. Εν μέρει σε θεωρεί «τέλειο», αλλά όχι γι’ αυτόν/ή.

«Θα δούμε πώς θα πάει»

Όταν αυτή η φράση αναφέρεται στη σχέση, όλα καλά. Όταν η φράση αναφέρεται στην ημέρα και αν ισχύει το ραντεβού σας, καθόλου καλά. Δεν μπορεί να κρατήσει τον λόγο του/ης σε μία τόσο μικρή δέσμευση; Thank you, next.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v