Τι να περιμένεις από μία σχέση με έναν μεγαλύτερο

Σε γοητεύει ότι είναι μεγαλύτερος, αλλά έχεις ακόμα τις αμφιβολίες σου. Αυτό το κείμενο μπορεί να σε βοηθήσει να αποφασίσεις.
Τι να περιμένεις από μία σχέση με έναν μεγαλύτερο

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που, συναισθηματικά, ωρίμασαν πιο γρήγορα από τους άλλους. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που σκέφτονται να βγουν με κάποιον μεγαλύτερο. Γιατί οι μεγαλύτεροι έχουν γοητεία. Γιατί οι μεγαλύτεροι ξέρουν. Αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου πριν πάρεις απόφαση να βγεις με κάποιον μεγαλύτερο.

Το να βγεις με κάποιον μεγαλύτερο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο ο μεγαλύτερος μπορεί να σου μεταλαμπαδεύσει τις εμπειρίες του γιατί συνήθως, έχει περάσει από στάδια που δεν έχεις περάσει εσύ. Μπορεί να σου δώσει λύσεις που ήδη έχει βρει για τον εαυτό του. Και αυτό μπορεί να είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία από αυτή του να βγεις με κάποιον στην ηλικία σου ή μικρότερο.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν βγαίνεις με κάποιον μεγαλύτερο

1. Ανοιχτή επικοινωνία. Όσο είμαστε μικροί σε ηλικία, έχουμε τη συνήθεια να καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας και τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Η ειλικρίνεια και η αμεσότητα δεν είναι το ατού αυτής της ηλικίας. Η σχέση με έναν μεγαλύτερο είναι εντελώς διαφορετική. Ο μεγαλύτερος, ίσως, να έχει ξεπεράσει αυτές τις καταστάσεις και να έχει σαν προτεραιότητα τη συζήτηση και τη συνεννόηση, όσον αφορά τη σχέση σας.

2. Λιγότερη κριτική. Ένας μεγαλύτερος άντρας έχει δει περισσότερα πράγματα από ένα συνομήλικό σου. Ο ώριμος έχει ζήσει καταστάσεις στη ζωή του, όπου έχει δει πολλές πάστες ανθρώπων. Εκεί ο συνομήλικος ή μικρότερος θα σε κρίνει για την επιθυμία σου να πας σε μία παρουσίαση βιβλίου, ο μεγαλύτερος δεν θα σε βάλει σε κουτάκια. Για την ακρίβεια, θα σε στηρίξει και θα το βρει ενδιαφέρον.

3. Καλύτερο σεξ. Ο μεγαλύτερος άντρας, κακά τα ψέμματα, έχει περάσει τη μεγάλη φάση πειραματισμού στο σεξ. Ξέρει τι αρέσει σε μία γυναίκα και αν δεν ξέρει, έχει την αυτοπεποίθηση να ρωτήσει, αλλά και να σε ακούσει. Ο μικρός ίσως το πάρει προσωπικά αν δεν σου αρέσουν αυτά που σου κάνει.
Αν ο μεγαλύτερος άνδρας είναι και ώριμος, δύσκολα θα θέλει να είναι μαζί σου μόνο και μόνο επειδή του αρέσεις εμφανισιακά. Επιδιώκει την έλξη και στην επικοινωνία. Και αν υπάρχει καλή επικοινωνία, το καλό σεξ είναι θέμα λίγων ραντεβού.

4. Ωριμότητα=εμπειρία. Κάποιες φορές συμβαίνει να συναντάμε κάποια εμπόδια στη ζωή μας, τα οποία θέλουμε να μοιραστούμε με το σύντροφό μας. Η σχέση με έναν μεγαλύτερο έχει το εξής θετικό: Μπορεί να σου προσφέρει λύσεις σε ένα πρόβλημα, όπου μόνο ένας με εμπειρία στις πλάτες του θα μπορούσε να σου δώσει. Καλώς ή κακώς, οι μεγαλύτεροι έχουν κάνει τα λάθη τους και μπορούν να δώσουν καλές συμβουλές.

5. Λιγότερη ανταγωνιστικότητα. Κάποιες φορές συμβαίνει, στις σχέσεις με ανθρώπους της ηλικίας μας, να υπάρχουν ενδείξεις ανταγωνιστικότητας. Στη σχέση με ένα ώριμο άνδρα, δεν υπάρχει λόγος για τέτοιου είδους διενέξεις. Ίσα ίσα ο μεγαλύτερος θα σε ωθήσει να γίνεις καλύτερη και δεν θα τον ενδιαφέρει η ενίσχυση του εγωισμού του, με το να είναι καλύτερος από εσένα. Γιατί απλά θα είναι.

6. Είχε ζωή πριν από εσένα. Τι σημαίνει αυτό; Από μακροχρόνιες σχέσεις, μέχρι λανθασμένες επαγγελματικές επιλογές. Θα έχεις την ευκαιρία να ρωτήσεις διάφορα πράγματα, τα οποία εκτός από ότι θα σε βοηθήσουν να πάρεις πιο σωστές αποφάσεις στη ζωή σου, θα σου δείξουν και με τι άτομο έχεις απέναντι σου. Άκου τον προσεκτικά.

7. Έχει βρει τι του αρέσει. Ενώ αυτό από τη μία πλευρά είναι θετικό, από την άλλη αν είσαι άτομο που του αρέσει η περιπέτεια, είναι λίγο επικίνδυνο. Ο ώριμος άνδρας, δύσκολα θα πειραματιστεί με νέες δραστηριότητες. Και έναν ώριμο άνδρα είναι δύσκολο να τον βγάλεις από την άνεση του. Παρ’ όλα αυτά, αυτό μπορεί να αποβεί υπέρ σας και να μάθετε ο ένας από τον άλλο.

8. Ισορροπία. Σε μικρότερη ηλικία, τείνουμε να μεγαλοποιούμε κάποια συμβάντα στη ζωή μας. Σε μία σχέση με έναν μεγαλύτερο, μαθαίνεις πού να δώσεις βάρος, τι αξίζει να γίνει προτεραιότητα. Έχουν ζήσει τη ζωή λίγο παραπάνω από εσένα και έχουν συνειδητοποιήσει ότι μια ζωή την έχουμε. Με αυτήν την πεποίθηση, θα χαλαρώσεις και θα αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά τις καταστάσεις.

Η σχέση με ένα μεγαλύτερο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι η απάντηση στα προβλήματα με το άλλο φύλο. Αλλά ίσως είναι λίγο πιο προβλέψιμη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v