Δεν είσαι υποχρεωμένος να τα κάνεις αυτά σε μία σχέση

Στην αρχή μίας σχέσης, θέλουμε να κάνουμε πολλά, να δώσουμε πολλά, χωρίς να το πολυσκεφτούμε. Ορισμένες φορές όμως το παρακάνουμε και πιεζόμαστε μόνοι μας.
 

Δεν είσαι υποχρεωμένος να τα κάνεις αυτά σε μία σχέση

Όταν μπαίνεις σε μία σχέση με τα μπούνια, νιώθεις πρωταγωνιστής ρομαντικής ταινίας. Νιώθεις ότι θέλεις να τα δώσεις όλα στον σύντροφό σου. Από υποσχέσεις παντοτινής αγάπης, μέχρι σπαστές καρδούλες-κολιέ, μία για τον καθένα. Ο λαός όμως εκτός από το «το γοργόν και χάρη έχει», λέει και το «όποιος βιάζεται σκοντάφτει». Αν σε εκφράζει περισσότερο η δεύτερη παροιμία, είσαι στο σωστό μέρος.

Να διορθώνεις τα προβλήματά του άλλου

Έρχεται ο σύντροφός σου και ζητάει τη συμβουλή σου ή τη γνώμη σου για ένα πρόβλημα που προέκυψε; Τέλεια. Αυτό σημαίνει ότι έχετε καλή επικοινωνία. Υπάρχει όμως και ένα όριο. Όταν ένας από τους δύο θέλει συνέχεια βοήθεια και εκφράζει μόνιμα γκρίνια, τότε πρέπει να ξεκαθαρίσετε κάποια πράγματα.

Να τους ξελασπώνεις

Σου ζητάει συνέχεια να τον/η βγάλεις από τη δύσκολη θέση; Σου ζητάει να πάρεις τηλέφωνο στη δουλειά του/ης επειδή βαριέται να πάει; Η υποχρέωση σου σταματάει στο να ανοίξεις εσύ στον ντελιβερά επειδή εκείνος/η ντρέπεται. Τα άλλα είναι δική του/ης υπόθεση.

Να είσαι διαθέσιμος/η όλη μέρα

Είτε μένετε μαζί είτε όχι, δεν είναι υποχρέωσή σου να είσαι εκεί όποτε το θέλει. Ο καθένας διαχειρίζεται όπως θέλει τον χρόνο του. Άσε που αν πιέζεις τον εαυτό σου να αφιερώσει χρόνο στον σύντροφό σου, ενώ στην πραγματικότητα θέλεις απλώς να ξαπλώσεις και να κοιτάς το ταβάνι, τότε είναι πολύ πιθανό να αρχίσεις να ασφυκτιείς. Και θα φταις εσύ γι’ αυτό.

Να λες αυτό που θέλει να ακούσει

Όχι δεν χρειάζεται να χαϊδεύεις τα αυτιά του συντρόφου σου. Αν σε ρωτάει πώς σου φαίνεται το καινούριο του κούρεμα, πες την ειλικρινή σου γνώμη. Αν σε ρωτάει αν σου αρέσει το καινούριο της φόρεμα πες αυτό που σκέφτεσαι –οκέι, με διπλωματικό περιτύλιγμα.

Να μην τον/ην κριτικάρεις ποτέ

Θυμήσου ότι μία υγιής σχέση βασίζεται στην ειλικρίνεια. Αν θεωρείς ότι ο σύντροφός σου είναι αγενής με τους ντελιβεράδες ή παινεύεται υπερβολικά για τα κατορθώματά του, πρέπει να του το πεις. Αν δεν του το πεις εσύ, τότε ποιος;

Να είσαι ο κολλητός/η του

Είναι βασικό και ζωτικής σημασίας να είστε και φίλοι με τον σύντροφό σου, εκτός από ζευγάρι. Δεν είστε υποχρεωμένοι να είστε κολλητοί όμως και να κάνετε διαγωνισμό ηχηρότερης κλανιάς.

Να επενδύεις στα όνειρά του/ης

Άλλο στηρίζω τον σύντροφό μου, άλλο επενδύω στις ιδέες του. Θέλει ο σύντροφός σου να ξεκινήσει το δικό του κρυπτονόμισμα; Ας το κάνει· εσύ δεν χρειάζεται να συμμετάσχεις σε αυτό.

Να λατρεύεις τους φίλους και οικογένειά του/ης

Σε έναν ιδανικό κόσμο όπου δεν υπάρχει πόλεμος και φτωχοί άνθρωποι, υπάρχει συμπάθεια και αγάπη μεταξύ οικογένειας και νύφης/γαμπρού. Στην πραγματική ζωή, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αν δεν μπορείς να τα βρεις πουθενά με τους γονείς του συντρόφου σου, τότε καλύτερα να πάρετε τις αποστάσεις σας.

Να ανεβάζεις παντού φωτογραφίες του/ης

Ούτε να έχετε κοινό προφίλ. Αν θέλεις να αλλαξοπιστήσεις θα το κάνεις και με το κοινό προφίλ, ομοίως και ο σύντροφός σου. Γενικά, ο καθένας από εσάς τους δύο είναι ξεχωριστή προσωπικότητα και μπορεί να διαχειρίζεται το προφίλ του κατά βούληση. Αν παρ’ όλα αυτά επιμένετε να έχετε κοινό προφίλ και πολλές φωτογραφίες μαζί, θα σας προτείναμε να κάνετε μία συζήτηση περί εμπιστοσύνης, ώστε αν υπάρχουν θέματα να τα ανακαλύψετε το συντομότερο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v