Πώς θα καταλάβεις αν του αρέσουν και οι άντρες

Ο σύντροφός σου εκτιμάει την ομορφιά από όπου κι αν προέρχεται; Μήπως πιστεύει ότι το ψάρι ψήνεται και από τις δύο πλευρές;
 

Πώς θα καταλάβεις αν του αρέσουν και οι άντρες

Δεν είναι όλα άσπρο μαύρο. Μπορεί να σου αρέσει και η πίτσα και το σουβλάκι, εξάλλου και τα δύο είναι νόστιμα. Και η φύση και η κοινωνία μας έχουν αποδείξει περίτρανα ότι ένας άνθρωπος ή ένα ζώο μπορεί να έλκεται σεξουαλικά και από τα δύο φύλα, είτε επειδή θέλει να επιβληθεί το ένα αρσενικό στο άλλο, όπως στα σκυλιά, είτε απλώς επειδή έτσι όρισε η φύση.

Ωστόσο, θέλεις να γνωρίζεις τον σεξουαλικό προσανατολισμό του συντρόφου σου, είναι

λογικό. Πριν αναφέρουμε τα σημάδια ενός bi συντρόφου, πρέπει να αποσαφηνιστεί ένα στερεότυπο. Αν κάποιος πειραματιστεί κάποια στιγμή στη ζωή του, δε σημαίνει ότι είναι γκέι. Και υπάρχει και έρευνα που εν μέρει το αποδεικνύει: Σε ένα γκρουπ ανδρών, ο αριθμός των συμμετεχόντων που είχαν πειραματιστεί με άτομα του ίδιου φύλου ήταν διπλάσιος από τον αριθμό που θεωρούσε τον εαυτό του γκέι ή bi. Ίσως να σου είναι δύσκολο να το δεχτείς αυτό σαν πληροφορία, αλλά σκέψου ότι αρκετοί θα έκαναν σεξ με ένα άτομο του ίδιου φύλου για κάποιο προσωπικό όφελος.

Τελικά, πώς θα καταλάβω αν ο σύντροφός μου είναι αμφιφυλόφιλος;

*Άνοιξε μία συζήτηση σχετικά με τις παρελθοντικές σχέσεις του. Μία ένδειξη είναι ότι δεν θα νιώθει άνετα να μιλήσει γι’ αυτό. Αν μιλήσει τελικά για το παρελθόν του, αναφέρεται ως «ο σύντροφός μου» ή η «σχέση μου»; Ίσως θέλει να μιλήσει διπλωματικά και να μην θέλει να σου αποκαλύψει το φύλο των πρώην του.

*Παρατήρησε τι τσεκάρει. Αν αποφεύγει να κοιτάξει γυναίκες, αλλά τσεκάρει άνδρες, ίσως είναι λίγο bi. Αν το ίνσταγκραμ του εμφανίζει περισσότερο άνδρες στην αρχική, ίσως είναι λίγο bi.

*Το σώμα του είναι πολύ άνετο με των άλλων ανδρών. Δεν έχει πρόβλημα να αγκαλιάζεται διαχυτικά χωρίς το κλασικό φιλικό χτύπημα στην πλάτη; Δεν έχει πρόβλημα να φιλάει σταυρωτά τους φίλους του ή να πέφτει στην αγκαλιά τους;

*Είναι υπερβολικά ομοφοβικός; Οι περισσότεροι στρέιτ άνδρες, αν τους προσεγγίσει ένας ομοφυλόφιλος θα κάνουν πλάκα με αυτό, θα το πάρουν και πάνω τους κάποιες φορές. Οι bi ή γκέι που δεν το έχουν παραδεχτεί μέσα τους, θα κάνουν περίεργους συνειρμούς. Θα σκεφτούν ότι ο γκέι που τους προσέγγισε κάτι βλέπει σε αυτούς (το λεγόμενο γκέι ραντάρ). Έτσι, επειδή μισούν το γεγονός ότι μπορεί να έλκονται και από άλλους άνδρες, το προβάλλουν πάνω στους ομοφυλόφιλους. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε κάποιο gay friendly μπαρ, παρατήρησε τη συμπεριφορά του.

*Έχει εμμονή με τον σεξουαλικό προσανατολισμό των υπολοίπων. Αν αναφέρεις ότι ένας από την παρέα σου είναι γκέι ή κάποιος γνωστός σου, κάνει πολλές ερευνητικές ερωτήσεις; Όπως για το πώς αποκαλύφθηκαν στους γονείς τους ή πώς το πήρε η παρέα τους; Εντάξει κάποιες φορές μπορεί να είναι απλή περιέργεια, αλλά αν οι απορίες του σχετίζονται μόνο με την ομοφυλοφιλία μεταξύ ανδρών, τότε αποτελεί μία ένδειξη.

*Δεν έχει πολύ όρεξη για σεξ μαζί σου. Όλοι έχουν δικαίωμα να μην έχουν όρεξη για σεξ ανά διαστήματα. Ωστόσο αν αυτό συμβαίνει στην αρχή της σχέσης ή σε ένα ξέγνοιαστο σ/κ, ίσως είναι κι αυτό μία ένδειξη.

*Τι γίνεται με την λίστα φίλων του; Ρίξε μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχει εγγραφεί. Μήπως έχει πολλούς «φίλους» γκέι –ειδικά αν είναι ομοφοβικός- και δεν σου το είχε αναφέρει ποτέ; Επιπλέον μπορείς να ψάξεις αν έχει προφίλ σε κάποια εφαρμογή για γκέι – αυτό είναι τρανή απόδειξη.

*Απλώς ρώτα. Γενικά είναι δύσκολο να αναφέρει από μόνος του ένα τέτοιο θέμα. Ρώτα τον ευθέως αν έλκεται και από άντρες, η ειλικρίνεια είναι πάντα η καλύτερη οδός.

Γενικά, έχε στο νου σου ότι η περίπτωση του να είναι bi δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορεί να σε αγαπάει και να σε γουστάρει. Όπως εσένα σου αρέσουν και οι ξανθοί και οι μελαχρινοί, έτσι κι εκείνου μπορεί να του αρέσουν και οι άνδρες και οι γυναίκες. Για το μόνο λόγο που δικαιολογείσαι να νευριάσεις είναι αν είστε καιρό μαζί και δεν σου το έχει πει. Αλλά, δικαιολογείται και αυτό, αν το καλοσκεφτείς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v