Πώς να τον φτύσεις σωστά για να κολλήσει

Σου είπαν, φτυσ’ τον να κολλήσει, αλλά δεν έφερε αποτελέσματα. Ακόμη και η αδιαφορία θέλει τέχνη.
Πώς να τον φτύσεις σωστά για να κολλήσει

Όταν μία ανθρώπινη σχέση βρίσκεται σε τέλμα, αποφασίσεις να παίξεις το τελευταίο σου χαρτί. Την αδιαφορία. Οι περιπτώσεις ποικίλουν, μπορεί να είναι μία νεοσύστατη σχέση, μπορεί να είναι μία πολυετής σχέση, μπορεί να είναι και μία φιλία.

Στην ύστατη αυτή λύση καταφεύγεις όταν δεν έχεις τίποτα άλλο να δώσεις ή τίποτα άλλο να κάνεις για να γίνουν όλα όπως πριν. Εξάλλου δεν μπορείς να πιέσεις κανένα να είναι εκεί για εσένα συνέχεια, πρέπει να το θέλει και να το συνειδητοποιήσει από μόνος του. Συνεπώς, η αδιαφορία μπορεί να είναι και μία ώριμη λύση, γιατί στην ουσία, αφήνεις κάποιον ελεύθερο να επιλέξει. Μόνο αν το δεις έτσι θα έχει αντίκρισμα.

Αρχικά ηρέμησε
Ίσως είσαι απλά υπερβολική, ίσως δεν συμβαίνει τίποτα. Πριν κάνεις τη συζήτηση, πάρε δύο ανάσες. Δεν υπάρχει πιο τρομακτική ατάκα από το «Θέλω να μιλήσουμε», ειδικά με αγριεμένο ύφος. Πριν παίξεις το χαρτί της αδιαφορίας, αναλογίσου αν είσαι και εσύ αδιάφορη αυτόν τον καιρό και προκαλείς αυτήν την κατάσταση. Έπειτα, χαλάρωσε, μπορεί να είναι πολλές οι αιτίες που σε έχει παραμελήσει και να υπάρχει εξήγηση. Πέτα το λοιπόν σε μία άσχετη φάση, ανάφερε ότι τον βλέπεις λίγο σκεπτικό αυτόν τον καιρό, λίγο ράθυμο (χωρίς όρεξη δηλαδή) και δες τι θα σου πει.

Μη φτύνεις τον εαυτό σου
Εκτός κι αν πρόκειται για το γνωστό «Φτου σου κοριτσάρα μου». Αν αρχίσεις να ασχολείσαι με αυτά που θέλεις εσύ και όχι γιατί γύρισε το πηγούνι του προς τα δεξιά και όχι προς τα αριστερά που κάνεις συνήθως, θα δεις μεγάλη διαφορά. Απασχόλησε τον εαυτό σου με πράγματα που σου αρέσουν εσένα και όχι με το πώς θα τον ευχαριστείς. Άιντε. Η αδιαφορία (σου) θα έρθει αναπόφευκτα.

Αδιαφόρησε με το γάντι
Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και αυτό πρέπει να εφαρμόσεις. Αν αρχίσεις να αδιαφορείς ακόμη και σε απλά καθημερινά πράγματα εκτός του ότι θα σε περάσει για κουφή ή τρελή, θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Το καρότο και το μαστίγιο είναι η σωστή τακτική. Δίνε λίγη αγάπη, εξαφανίσου. Σκωτσέζικο ντουζ. Γιατί αν συζήτησες μαζί του και δεν κατάλαβε, πρέπει να μπει στη θέση σου.

Ό,τι παίρνεις, δίνε
Σου στέλνει μονολεκτικά μηνύματα; Δεν χρειάζεται να απαντήσεις με ένα κατεβατό, στείλε και εσύ ένα μονολεκτικό μήνυμα. Αν το τελευταίο μήνυμα ήταν ένα ξερό “ok”, προφανώς και δεν χρειάζεται να απαντήσεις κάτι. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που λέει ότι εσύ πρέπει να γεμίζεις το επικοινωνιακό κενό.

Λίγος ανταγωνισμός
Όχι, δε θα φλερτάρεις με τον μπαρμαν που δουλεύει στο στέκι σας. Ωστόσο, αν ήσουν υπερπροστατευτική με τα συναισθήματα του, ξαναγίνε το κοινωνικό άτομο που ίσως ήσουν κάποτε. Δηλαδή αν είστε σε μια παρέα και σου πιάσει κάποιος του αντίθετου φύλου την κουβέντα, μη μαζευτείς για να μην παρεξηγηθεί η σχέση σου. Το γεγονός ότι βρίσκεσαι σε σχέση δεν σημαίνει ότι αυτόματα μπήκες σε ένα κλουβί. Μίλα με κόσμο – πάντα με αξιοπρέπεια- γίνε ο εαυτός σου, έτσι δεν σε γνώρισε;

Κρύψε τα συναισθήματά σου
Ναι, φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά καμιά φορά χρειάζεται. Για παράδειγμα, έχεις νευριάσει με την αδιαφορία του υπερβολικά; Αντί να αρχίσεις τους κλαυθμούς και οδυρμούς, βγες έξω να πάρεις λίγο αέρα. Τι θα κερδίσεις με αυτόν τον τρόπο; Με τις φωνές θα αντιδράσει παρορμητικά ενώ με την αδιαφορία ίσως κάτσει να σκεφτεί.

Απόφυγε την έξτρα περιποίηση
Οι σχέσεις βασίζονται στο δούνε και λαβείν. Αν μονίμως δίνεις μήπως και πάρεις πίσω την ανάλογη συμπεριφορά, θα περιμένεις καιρό. Πρέπει να υπενθυμίσεις ότι είσαι και εσύ άνθρωπος με επιθυμίες και έχεις ανάγκη από προσοχή και στοργή. Εκτός κι αν ο άνθρωπος έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Γενικά, αν αυτή η κατάσταση συμβαίνει καιρό, ζύγισε την. Είναι γενικά ένας άνθρωπος που σε προσέχει και έτυχε να είναι έτσι αυτό το διάστημα; Ο λόγος που αδιαφορεί είναι σοβαρός; Ήταν πάντα έτσι, αλλά πλέον δεν αντέχεις; Στην πορεία θα δείξει αν πρόκειται για κάποιον που σε αγαπάει ή κάποιον που δεν ενδιαφέρεται πια.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v