8 λάθη που κάνεις στις εξ αποστάσεως σχέσεις

Αν πίστευες ότι το μόνο που χρειάζεται σε μία σχέση εξ αποστάσεως για να λειτουργήσει είναι το ακατάσχετο texting, αυτό το κείμενο είναι για εσένα.
 


Η σχέση από απόσταση είναι κανονική σχέση και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζεις. Πολλοί την έχουν στο μυαλό τους σαν μία προσωρινή διακοπή και περιμένουν τη στιγμή που θα μείνουν ξανά με το ταίρι τους στην ίδια πόλη. Η σκληρή αλήθεια είναι όμως, ότι ακόμη κι αν περιμένεις πώς και πώς αυτή τη στιγμή, για να έχει happy ending θα πρέπει να φροντίζεις τη σχέση σου και από απόσταση.

Όταν υποβαθμίζεις τη σχέση

Μην ακούς τους ανθρώπους που λένε ότι η σχέση εξ αποστάσεως δεν είναι σχέση. Αν λάβεις υπόψη τη γνώμη τους, πρώτον ακυρώνεις τη δική σου και δεύτερον κουβέντα στην κουβέντα, σου γίνεται πλύση εγκεφάλου και επηρεάζεται η σχέση σου.

Ακόμη κι αν ο σύντροφός σου είναι μακριά, μπορείς να είσαι δεμένος με τον άνθρωπό σου και αφοσιωμένος σ’ αυτόν. Είναι και κάποιου είδους τεστ για το πόσο δυνατή είναι η σχέση σας.

Όταν προσπαθείς να βρεις λύση σε καβγά αργά το βράδυ

Εσένα μπορεί να σου φαίνεται καλή ιδέα, αλλά είναι πραγματικά καλή ιδέα; Ναι, δε θέλεις να κοιμηθείς με τη σκέψη ότι είστε τσακωμένοι με τον σύντροφό σου, ούτε εκείνος το ίδιο.

Από την άλλη δες το ρεαλιστικά. Ενώ το να λύνεις τον οποιοδήποτε τσακωμό πριν κοιμηθείς φαίνεται καλή ιδέα, ισχύει μόνο στις σχέσεις χωρίς απόσταση. Μπορείς να αγκαλιάσεις τον άλλο, να του μιλήσεις γλυκά, έχεις περισσότερα μέσα στη διάθεσή σου για να καλμάρεις την ατμόσφαιρα. Στις σχέσεις από απόσταση, δεν έχεις αυτά τα όπλα. Το μόνο που έχεις είναι κούραση και ανάγκη να τελειώσει αυτός ο καβγάς όσο νωρίτερα γίνεται.

Όταν προσπαθείς να επικοινωνείς ανά μισή ώρα

Δες το σαν συμβουλή την οποία θα έδινες σε κάποιον ανεξαρτήτως φύσης της σχέσης. Ακόμη κι αν ήσασταν στην ίδια πόλη, δεν υπήρχε περίπτωση να είστε μαζί 24/7. Αν η σχέση είναι υγιής και υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει αυτό επειδή σας χωρίζει η απόσταση. Χρειάζεστε και οι δύο τον χώρο σας, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες.

Όταν μιλάτε μόνο για σημαντικά πράγματα

Από την άλλη, θα λέγαμε να μην το παρακάνεις με τον χώρο του. Όπως και στις υπόλοιπες σχέσεις, έτσι και στη σχέση από απόσταση είναι καλό να μιλάς και για τις μικρές καθημερινές ανούσιες λεπτομέρειες. Οκέι, δε σε συμβουλεύουμε να λες κάθε μέρα τι έφαγες, αλλά το αστείο που έκανε ο συνάδελφός σου και γελάσατε όλοι είναι ωραίο να το πεις.

Εξάλλου, ο σύντροφός σου δεν είναι οι γονείς σου για να του κάνεις την ανακεφαλαίωση της εβδομάδας.

Όταν δεν ζητάς προσοχή την ώρα που το χρειάζεσαι

Όπως και στις υπόλοιπες σχέσεις, έτσι και στις εξ αποστάσεως πρέπει να μιλάς όταν το χρειάζεσαι. Η καλή επικοινωνία δεν ορίζεται από το πόσο μιλάτε συνολικά με τον σύντροφό σου μέσα στην ημέρα, αλλά την ποιότητα της επικοινωνίας σας. Στείλε έστω ένα μήνυμα και μίλα γι’ αυτό που σε έχει στεναχωρήσει. Το βράδυ μπορεί να ξεχάσεις να το αναφέρεις ή το κατατάξεις στα ασήμαντα.

Όταν δεν κάνετε βιντεοκλήση

Αφού δε βρίσκεστε από κοντά, γιατί να μην εκμεταλλευτείτε την τεχνολογία; Οι κάμερες δεν υπάρχουν μόνο για σέλφι, έχουν κι άλλες χρήσεις.

Μια πολύ καλή ιδέα είναι να βάλεις κάμερα ενώ μαγειρεύεις ή ενώ βλέπετε και οι δύο την αγαπημένη σας σειρά. Θα τα λέτε ενώ κάνετε αυτά που απολαμβάνετε καθημερινά. Κι όσον αφορά τις σειρές, είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να σχολιάζετε σε πραγματικό χρόνο το επεισόδιο, παρά αφού έχει τελειώσει.

Όταν αμελείτε την υπόλοιπη ζωή σας

Ναι, είναι ωραίες οι βιντεοκλήσεις. Ωστόσο, δεν έχεις υπογράψει συμβόλαιο που λέει ότι κάθε μέρα ενώ μαγειρεύεις θα είσαι μόνος και θα βάζετε κάμερα. Έχετε φίλους, συναδέλφους και ζωή. Επιπλέον, ειδικά για εκείνον που έχει φύγει, αν ο χωρισμός είναι δύσκολος, σε μία σχέση εξ αποστάσεως ίσως είναι λιγάκι δυσκολότερος, όταν έχεις βασίσει όλον τον ελεύθερό σου χρόνο στον σύντροφό σου και στο κινητό σου.

Όταν δεν κάνετε cyber sex

Προφανώς και έχει σημασία -δε μπορείτε να βασιστείτε μόνο στους εαυτούς σας. Αν ντρέπεστε να βάλετε κάμερα, ξεκινήστε με sexting κι όλα τ’ άλλα θα έρθουν από μόνα τους.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v