8 πράγματα που δε θα ζητήσει αυτός που αγαπάει

Οι άνθρωποι που αγαπούν και σέβονται το ταίρι τους, ξέρουν πότε να σταματήσουν να ζητάνε. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μία σχέση.

Εκτός από αυτά που κάνουμε για να αποδείξουμε σε κάποιον πόσο τον αγαπάμε είναι και αυτά που δεν κάνουμε. Αυτά που δεν κάνουμε για να πληγώσουμε τον σύντροφό μας, πολλές φορές είναι πιο «βαρύγδουπα» από τις καθημερινές εκδηλώσεις αγάπης. Είναι η σιωπηλή εκτίμηση που δείχνουμε στον άνθρωπό μας, αντιμετωπίζοντας τον σαν ανεξάρτητη μονάδα, κι όχι σαν μέλος της σχέσης.

Να αλλάξεις

Ναι, κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν μπορεί να είναι τέλειος. Όλοι μπορούμε να βελτιωθούμε καθώς μεγαλώνουμε, να κόψουμε κακές συνήθειες και να αναγνωρίσουμε ποια σημεία στη συμπεριφορά μας ξενερώνουν εμάς και τον κόσμο γύρω μας. Η βελτίωση όμως είναι διαφορετική λέξη από την αλλαγή. Όταν ο σύντροφός σου θέλει να βγάλει προς τα έξω τον καλύτερο σου εαυτό, αυτό είναι θεμιτό. Όταν όμως θέλει να σε αλλάξει, σημαίνει ότι δε σέβεται την προσωπικότητά σου. Δεν είναι όμορφο να είσαι πχ. κοινωνικός άνθρωπος ή αγαθός και εκείνος/η να προσπαθεί να σε αλλάξει. Εξάλλου έτσι όπως είσαι σε ερωτεύτηκε.

Να αποκτήσεις κακές συνήθειες

Εντάξει μπορεί να ακούγεται κάπως αστείο, αλλά ο ένας επηρεάζει τον άλλο και θετικά και αρνητικα. Έστω λοιπόν ότι ο σύντροφός σου έχει τη συνήθεια να κοιμάται αργά ή να πίνει συχνά αλκοόλ ή ακόμη και να τρώει καθημερινά γλυκά. Ένας άνθρωπος που σε αγαπά θα σε αποτρέψει από το να υιοθετήσεις τις κακές του συνήθειες, δε θα είναι δεκτικός στο να κάνεις το ίδιο με εκείνον.

Να εγκαταλείψεις τα χόμπι σου και ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο/η

Όταν είμαστε σε μία καινούρια σχέση, θέλουμε να περνάμε πολύ χρόνο με τον σύντροφό μας. Κι αυτό μπορεί να μας κάνει πολύ απαιτητικούς ανθρώπους: «έλα μωρέ μην πας σήμερα για χορό», «σιγά τι θα γίνει αν δεν πας μία μέρα δουλειά» είναι μερικές από τις γνωστές φράσεις που σκέφτεσαι να ξεστομίσεις, αλλά δεν το κάνεις. Αν ο σύντροφός σου δεν ντρέπεται να σου πει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο που βλέπει την αγάπη.

Να κοιτάξει το κινητό σου

Να κοιτάξει το κινητό σου, να εισβάλει στην ιδιωτική σου ζωή με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν είναι σωστό ούτε κωδικούς να ζητάει, ούτε να του στείλεις την live τοποθεσία σου, ούτε να κάνετε βιντεοκλήση επειδή θέλει να δει πού είσαι. Όλες αυτές οι συμπεριφορές είναι τοξικές και μαρτυρούν ότι αυτός ο άνθρωπος δυσκολεύεται να εμπιστευτεί.

Να αλλάξεις την εμφάνισή σου

Το αν θα χάσεις κιλά η αν θα αλλάξεις το στυλ του ντυσίματός σου είναι μία απόφαση που θα την πάρεις εσύ –οκ, αν είναι θέμα υγείας θα πρέπει να σε προτρέπει όντως να χάσεις κιλά. Δεν είσαι κάποιου είδους αξεσουάρ ή γλάστρα για να σε προσαρμόσει στο κατά πώς ταιριάζεις με τον/ην ίδιο/α.

Να κάνεις κάτι που δε νιώθεις

Αυτά που δεν σε κάνουν να νιώθεις άνετα μπορεί να ποικίλλουν. Για παράδειγμα μπορεί να μην θέλεις να βρίσκεσαι κοντά σε συγκεκριμένους ανθρώπους που δεν εμπιστεύεσαι ή να μην είσαι έτοιμος/η να γνωρίσεις την οικογένειά του/ης. Εφόσον έχεις ενημερώσει τον άλλο, δεν είναι σωστό να επιμένει ώστε να κάνεις κάτι που δε θέλεις.

Να βρίσκεσαι λιγότερο με τους φίλους σου

Αν και εννοείται, οφείλουμε να το αναφέρουμε. Ποιος σοβαρός άνθρωπος ζητάει από τον σύντροφό του να απομακρυνθεί –έστω και λίγο- από τους φίλους του; Σίγουρα, κανένας χειριστικός άνθρωπος δε θα το πει με αυτόν τον τρόπο, αλλά θα βρει άλλους όπως: «δεν το εμπιστεύομαι αυτόν τον φίλο σου, φαίνεται να σε ζηλεύει». Είναι εντελώς ανώριμη συμπεριφορά και κρύβει κινδύνους.

Να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τη σχέση

Εσύ μπορεί να θεωρείς ότι υγιής σχέση είναι η σχέση όπου ο καθένας έχει τον χώρο του και τον χρόνο του και το έχεις ξεκαθαρίσει. Αν σου ζητάει επίμονα να αλλάξεις αυτήν σου την οπτική, θα πρέπει να διαχωρίσει μέσα του/ης τι είναι αγάπη και τι εγωισμός.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v