Πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν τον ύπνο

Σε μία ευτυχισμένη σχέση, χονδρικά, τα ζευγάρια έχουν μία συγκεκριμένη βραδινή ρουτίνα. Δε φροντίζουν μόνο τον εαυτό τους, αλλά κι ο ένας τον άλλο.

Μετά από μία δύσκολη μέρα, το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να βουλιάξεις στον καναπέ σου για να δεις ταινία ή σειρά ή, στην καλύτερη, να διαβάσεις ένα βιβλίο. Αυτό μπορεί να συμβαίνει σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, όχι σ’ αυτό. Σε τούτο ‘δω, πρέπει να μαγειρέψεις, να κάνεις δουλίτσες και αφού τα κάνεις όλα, να βρεις τρόπους να φροντίσεις τον εαυτό σου και να χαλαρώσεις. Αν βρίσκεσαι σε μία ευτυχισμένη σχέση, όλο αυτό το βάρος της καθημερινότητας ελαφραίνει.

Πώς γλυκαίνουν, λοιπόν, οι βραδιές του κάθε ζευγαριού;

Ετοιμάζουν την καφετιέρα: Άλλοι έχουν καφετιέρα με χρονοπρογραμματισμό, άλλοι έχουν την απλή, τη συμβατική. Όπως και να ‘χει, ένας από τους δύο φροντίζει να βάλει νεράκι και καφεδάκι, ούτως ώστε το πρωί η προετοιμασία του καφέ να περιορίζεται στο πάτημα ενός κουμπιού.

Μαγειρεύουν βραδινό (ή μεσημεριανό): Άγραφος κανόνας των χαρούμενων ζευγαριών είναι η προετοιμασία του δείπνου. Ένας από τους δύο –συνήθως αυτός που έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο- θα φροντίσει να πετάξει κάτι στην κατσαρόλα, κι αν είναι και μερακλής θα υπολογίσει έξτρα μερίδες για τα αυριανά ταπεράκια.

Είναι προνοητικοί: Όλοι χρειαζόμαστε ένα ποτηράκι νερό και ένα ζεστό δωμάτιο για να κοιμηθούμε. Τα ζευγάρια που αγαπιούνται, φροντίζουν να εξασφαλίσουν στο ταίρι τους ένα ποτηράκι νερό και ρυθμίζουν τον θερμοστάτη για να κοιμηθούν πιο ξέγνοιαστα.

Κάνουν ο ένας στον άλλο μασάζ: Χωρίς γκρίνιες και χωρίς παράπονα, το μασαζάκι πριν τον ύπνο είναι υποχρεωτικό, και φυσικά η ανταπόδοση επιβάλλεται.

Δίνουν το καληνύχτιο φιλί: Όσο σαχλό κι αν ακούγεται, το φιλάκι πριν τον ύπνο είναι τόσο σημαντικό σε μία σχέση. Ό,τι κι αν έχει συμβεί πρωτύτερα, της καληνύχτας το φιλί είναι υποχρεωτικό.

Φτιάχνουν ατμόσφαιρα: Ακόμη κι αν ο απώτερος σκοπός δεν είναι το σεξ, αλλά ο μαραθώνιος της αγαπημένης σειράς, η δημιουργία ατμόσφαιρας είναι τελετουργία των ευτυχισμένων ζευγαριών. Δύο αρωματικά κεράκια και ένας αφυγραντήρας (λινκ) είναι αρκετά.

Σκεπάζουν ο ένας τον άλλο: Τα ζευγάρια δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν την ίδια ώρα για ύπνο. Κάποιος από τους δύο μπορεί να θέλει να δουλέψει ή να κάνει οτιδήποτε άλλο εκτός από το να κοιμηθεί. Μία γλυκιά κίνηση που κάνουν τα περισσότερα ζευγάρια τα οποία ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, είναι να σκεπάζουν τον σύντροφό τους. Και ακόμα πιο γλυκούλι είναι να πιέζουν την κουβερτούλα με τέτοιον τρόπο ώστε να αγκαλιάζει το σώμα τους.

Βοηθούν ο ένας τον άλλο να κοιμηθεί: Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν θέμα με τον ύπνο. Αν το ζευγάρι είναι ευτυχισμένο και αγαπημένο, θα βοηθήσει ο ένας τον άλλο να κοιμηθεί. Θα φτιάξουν ένα χαμομηλάκι, θα κάνουν μασάζ, θα γκουγκλάρουν «τι να κάνω αν δε με παίρνει ο ύπνος» κι αν δεν πετύχει τίποτα, θα προσφερθούν να κρατήσουν ο ένας στον άλλο συντροφιά.

Αναλαμβάνουν την αγγαρεία του συντρόφου τους για να τον ξεκουράσουν: Ως γνωστό, οι δουλειές μεταξύ των συγκατοίκων είναι δίκαια μοιρασμένες. Κάποιος πρέπει να πετάξει τα σκουπίδια, κάποιος να πλύνει τα πιάτα, κάποιος να πάει τον σκύλο βόλτα και κάποιος να βάλει τα παιδιά για ύπνο. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν κοιτούν το πρόγραμμα όταν πρόκειται για την ευτυχία του συντρόφου τους· θα αναλάβουν την αγγαρεία του, εφόσον είναι αναγκαίο.

Παίρνουν αγκαλιά ο ένας τον άλλο, ό,τι κι αν συμβεί: Τα χαρούμενα ζευγάρια δεν λογαριάζουν παγωμένα πόδια και μύτες που τρέχουν. Ούτε τσακωμούς. Η αγκαλιά όταν σβήνουν τα φώτα είναι άγραφος κανόνας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v