Πράσινη shakshuka με σπανάκι, βότανα, αβοκάντο και φέτα

Πράσινη shakshuka με σπανάκι, βότανα, αβοκάντο και φέτα
25'

Προετοιμασία

25'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

2

Μερίδες

Υλικά:

  • 1 κιλό σπανάκι (700 γρ. καθαρό βάρος), καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο (ή μυρώνια ή μαϊντανό)
  • 1-2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες με το ειδικό εργαλείο
  • 1 φρέσκια πράσινη καυτερή πιπεριά jalapeno κομμένη σε ροδέλες με, χωρίς ή με λίγα σπόρια, αναλόγως πόσο καυτερό θέλουμε (ή 2 φρέσκες πιπερίτσες chili ή 1-2 πρέζες μπούκοβο ή chili σε σκόνη ή καγιέν σε σκόνη)
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • Αλατοπίπερο
  • 2 μοσχολέμονα (lime)
  • 4 αυγά
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v