1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ.), κατά προτίμηση με όλα του τα λιπαρά
200 γρ. θρυμματισμένη φέτα, κατά προτίμηση πικάντικη
Αλατοπίπερο
1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
10 φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα + λίγα ακόμη για το γαρνίρισμα
4 μικρά ραπανάκια + 1 για το γαρνίρισμα
¼ μικρού αγγουριού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Στον κάδο του blender ή του multi βάζουμε το γιαούρτι, τη φέτα, το ελαιόλαδο, πιπέρι και λίγο αλάτι (συνυπολογίζουμε το πόσο αλμυρή είναι η φέτα), τον δυόσμο και τα 4 ραπανάκια.
Μπλεντάρουμε μέχρι να έχουμε ένα αρκετά λείο μίγμα (δεν θέλουμε να γίνει εντελώς αλοιφή).
Μεταφέρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με το ραπανάκι και το αγγούρι κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια σαν σπίρτα, και λίγο ακόμη δυόσμο.
Συνοδεύουμε με παξιμάδια, κριτσίνια ή ψημένο ψωμί.