Τάκος με μαυρομάτικα, γλυκοπατάτες και κρέμα αβοκάντο

Τάκος με μαυρομάτικα, γλυκοπατάτες και κρέμα αβοκάντο
30'

Προετοιμασία

30'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

4

Μερίδες

Υλικά:

Για τα τάκος:

  • 250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
  • Λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το άλειμμα της γλυκοπατάτας
  • ½ + ½ κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
  • ½ + ½ κ.γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
  • Χυμό από ½ lime
  • Αλατοπίπερο
  • 4 τορτίγιες, κατά προτίμηση από αλεύρι καλαμποκιού
     

Για την κρέμα αβοκάντο:

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • ½ κεσέ (100 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
  • ½ - 1 κ.γλ. τσίλι σε σκόνη
  • Χυμό από ½ lime
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο (τα φύλλα και το επάνω τρυφερό μέρος των κοτσανιών)

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v