ΔΙΑΤΡΟΦΗΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

Αυτά είναι τα τρόφιμα που προκαλούν καρκίνο

Η κακή διατροφή μπορεί να ευθύνεται άμεσα για ορισμένες περιπτώσεις καρκίνου, αποκαλύπτει νέα έρευνα

Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLOS Medicine, η κατανάλωση τροφών με χαμηλή διατροφική αξία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου. Η έρευνα ήταν συνεργασία του γαλλικού ινστιτούτου INSERM και του Π.Ο.Υ., με σκοπό να μάθουμε ακόμα περισσότερα για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι το βασικό για να γίνει αυτή η στροφή προς την ποιότητα είναι να γνωρίζουν οι καταναλωτές τι αγοράζουν. Συνεπώς, οι ευρωπαϊκές αρχές εξετάζουν την εφαρμογή ενός νέου συστήματος, που θα γνωστοποιεί στους καταναλωτές την διατροφική αξία των τροφών μέσα από χρωματικά σκορ—ένα σύστημα που ήδη εφαρμόζεται σε Γαλλία και Βέλγιο.

Στην μελέτη εξετάστηκαν οι διατροφικές συνήθειες 471.495 ενηλίκων, από το 1992 μέχρι το 2014. Υπήρξαν 49.749 κρούσματα καρκίνου στους συμμετέχοντες, και παρατηρήθηκε ότι η πιθανότητα καρκίνου ήταν αυξημένη στα άτομα που ακολουθούσαν ανθυγιεινή διατροφή.

Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθούμε καθημερινά να μην καταναλώνουμε τροφές χαμηλής διατροφικής αξίας, δηλαδή επεξεργασμένες τροφές (ζύμες, μπισκότα, αλλαντικά), όπως και τροφές που είναι πολύ υψηλές σε απλούς υδατάνθρακες (ζάχαρη), αλάτι και κορεσμένα λιπαρά, όπως μερικά από τα πιο παχυντικά τυριά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2