Οι τροφές που καθαρίζεις λάθος

Όλη σου τη ζωή νόμιζες πώς καθαρίζεις αυτές τις τροφές σωστά. Όμως εμείς οφείλουμε να σε κάνουμε να το ξανασκεφτείς.
Οι τροφές που καθαρίζεις λάθος
Ξεφλούδισες την μπανάνα, καθάρισες το ρόδι, σέρβιρες τις φράουλες χωρίς το κοτσάνι, τα έκανες όλα όπως έπρεπε. Ή μήπως όχι;

Σταμάτα να ξεφλουδίζεις την μπανάνα σαν άνθρωπος

Νομίζουμε πως είμαστε πιο έξυπνοι από τους πίθηκους ξεφλουδίζοντας μια μπανάνα, αλλά συνειδητοποιώντας την ταλαιπωρία που συχνά συνεπάγεται το καθάρισμά της ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε και να πάρουμε παράδειγμα από τον στενό μας συγγενή. Γιατί κι όμως, αυτός το κάνει καλύτερα. Πάρε την μπανάνα και γύρνα την ανάποδα, και ξεφλούδισέ την από το πάνω μέρος και όχι από το σκληρό  της κοτσάνι. Μπόνους, το ότι χάρη σε αυτήν την μέθοδο απομακρύνεις το ενοχλητικό μαύρο σημείο που βρίσκεται στην άκρη της όταν έχει ωριμάσει πολύ.

Ρόδι είναι και γυρίζει

Μήπως το ρόδι σου ήταν ένα κακό, κακό ρόδι; Χτυπώντας το ελαφριά στον πισινό, θα το καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα χωρίς να ταλαιπωρείσαι, βλέποντας όλους τους σπόρους του να πέφτουν ένας προς έναν στο πιάτο σου, αντί να τους βγάζεις με το τσιγκέλι. Πάρε λοιπόν ένα μαχαίρι και κόψε το ρόδι στη μέση, γύρνα το ανάποδα σε ένα μπολ και δώσ’του ελαφριά σκαμπιλάκια στην πίσω πλευρά με μια ξύλινη κουτάλα. Θα εκπλαγείς με το πόσο εύκολο ήταν.

Να, έχει και βίντεο:



Ένα καλαμάκι φράουλα παρακαλώ

Τα πιο σέξι φρούτα του πλανήτη, για κάποιον λόγο κόβονται με τον πλέον ξενέρωτο τρόπο: αφαίρεση του κοτσανιού με τα δάχτυλα ή κόψιμο του κοτσανιού με μαχαίρι και κατ’ επέκταση σπατάλη αρκετού φρούτου. Υπάρχει ένας πιο εύκολος τρόπος να τις καθαρίσεις και γίνεται με ένα και μόνο καλαμάκι (straw – strawberry, τυχαίο λες;). Πάρε το καλαμάκι λοιπόν και μπήξε το στην κορυφή της, πιέζοντάς το μέχρι να φτάσει στην άλλη πλευρά, και δες το πράσινο μέρος να πέφτει απλά και ηδονικά.



Έκανες πατάτα

Συνεχίζεις να καθαρίζεις τις πατάτες με το πήλερ ή ακόμα χειρότερα με το μαχαίρι; Μα γιατί θες να κάνεις τη ζωή σου δύσκολη ρε παιδάκι μου; Υπάρχει ευκολότερος τρόπος. Πάρε την πατάτα αφού βράση, και ρίξε τη μέσα σε παγωμένο νερό. Περίμενε πέντε δευτερόλεπτα και βγάλ’την. Πιάσε την και από τις δύο πλευρές και τράβα προς τα έξω. Θα δεις ότι η φλούδα της βγαίνει σε χρόνο ντε τε.

Θυμάσαι μανταρίνι μου;

Υπάρχει κι άλλος τρόπος να καθαρίσεις το μανταρίνι και να το φας χωρίς να μπήξεις τα δάχτυλά σου μέσα στη σάρκα του ωσάν βάρβαρος. Κόψε την κορυφή του και τον πάτο του με ένα μαχαίρι και κάνε μια τομή στην μία πλευρά. Άνοιξε το και ιδού – ένα ωραιότατο «ακορντεόν», ζουμερό και ωραίο, χωρίς ταλαιπωρία.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v