10 τρόποι να σταματήσετε τις λιγούρες

Σας έπιασε μια λιγούρα ξαφνικά και τσακίσατε ό,τι γλυκό υπάρχει στο σπίτι; Δείτε πώς θα τη γλυτώσετε την επόμενη φορά.

Λίγο πριν κοιμηθείτε ανοίγετε το ψυγείο και τσακίζετε ό,τι υπάρχει. Ακόμα χειρότερα, ξυπνάτε πεινασμένοι και καταναλώνετε ό,τι πιο ανθυγιεινό βρείτε.

Στο γραφείο ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνετε μια γύρα στον χώρο και μασουλάτε ό,τι υπάρχει διαθέσιμο.

Λιγούρες. Μπορούν να σας κάνουν εύκολα να πάρετε βάρος, εκτός και αν ξέρετε πώς να τις ελεγξετε.

Πιείτε νερό

Συχνά η δίψα παρερμηνεύεται για πείνα ή λιγούρα. Αν ξαφνικά σας έρθει η ανάγκη για να φάτε κάτι, δοκιμάστε να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και περιμένετε λίγο. Πιθανότατα η λιγούρα θα φύγει γιατί το σώμα σας απλά διψούσε.

Φάτε περισσότερη πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη μειώνει την όρεξη και περιορίζει την υπερβολική κατανάλωση φαγητού. Μειώνει επίσης και τις λιγούρες και σας κρατά για περισσότερη ώρα χορτασμένους.

Κάντε κάτι άλλο

Σας έπιασε λιγούρα; Πάρτε αποστάσεις. Για παράδειγμα βγείτε για μια βόλτα ή κάντε ένα μπάνιο για να φύγει το μυαλό σας. Η αλλαγή σκέψης ή/και περιβάλλοντος μπορεί να βοηθήσει.

Προγραμματίστε τα γεύματα

Αν μπορείτε, δοκιμάστε να προγραμματίσετε τα γεύματα της ημέρας. Ξέροντας πότε και τι θα φάτε, μειώνετε τις πιθανότητες να «ξεφύγετε».

Φροντίστε να μην πεινάτε πολύ

Η πολλή πείνα προκαλεί λιγούρες – προφανώς. Αποφύγετε λοιπόν να πεινάσετε πολύ τρώγοντας συχνά και έχοντας ανά πάσα στιγμή μερικά υγιεινά σνακ πρόχειρα.

Καταπολεμήστε το στρες

Το στρες αυξάνει κατακόρυφα την ανάγκη για «σαβούρα» και επιδρά στις διατροφικές συνήθειες αρνητικά, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Προσπαθήστε – όσο γίνεται – να μειώσετε το στρες στο περιβάλλον σας προγραμματίζοντας εγκαίρως τις υποχρεώσεις σας, κάνοντας διαλογισμό και γενικά… αράζοντας.

Κοιμηθείτε αρκετά

Η όρεξη επηρεάζεται σημαντικά από τα επίπεδα των ορμονών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η απώλεια ύπνου διαταράσσει τα επίπεδα αυτά και προκαλεί έντονες λιγούρες. Επομένως ο καλός ύπνος είναι δοκιμασμένη συνταγή για να τις μειώσετε.

Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Η πείνα και η έλλειψη θρεπτικών συστατικών προκαλούν εν μέρει τις λιγούρες. Είναι σημαντικό λοιπόν να καταναλώνετε σωστά τα γεύματά σας, ώστε το σώμα να έχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και να μην «πεινάει». Αν θέλετε στο ενδιάμεσο κάποιο σνακ, προτιμήστε κάτι ελαφρύ – φρούτα, ξηρούς καρπούς, λαχανικά κ.α.

Προσοχή στο σούπερ μάρκετ

Το σούπερ μάρκετ είναι συνταγή… αποτυχίας αν πηγαίνετε πεινασμένοι. Εκεί έχετε πρόσβαση σε κάθε τι ανθυγιεινό που μπορεί να σας περάσει από το μυαλό. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε να ενδώσετε, είναι να πηγαίνετε για ψώνια χορτασμένοι.

Εν κατακλείδι

Οι λιγούρες είναι πολύ συχνές, για την ακρίβεια το 50% των ανθρώπων έχουν κάθε μέρα.

Ξέροντας τι είναι και πώς πυροδοτούνται μπορείτε να τις αποφύγετε σχετικά εύκολα – και να χάσετε βάρος.

Ν.Γ.


Με πηγές από Healthline


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v