Πώς θα γλιτώσετε θερμίδες στο γιορτινό μαγείρεμα

Έξυπνα κόλπα, ελαφριές συνταγές και συμβουλές για νόστιμα γιορτινά μαγειρέματα χωρίς (πολλές) θερμίδες.
Πώς θα γλιτώσετε θερμίδες στο γιορτινό μαγείρεμα

Γιατί και στις γιορτές δικαιούμαστε να φάμε – χωρίς να πάρουμε πολλές θερμίδες. Πώς θα τα καταφέρετε να δώσετε light χαρακτήρα στο γιορτινό τραπέζι;

Αφαιρέστε το δέρμα από τη γαλοπούλα



Με αυτόν τον τρόπο γλυτώνετε αρκετές θερμίδες και λίπος. Δεν χρειάζεται να το βγάλετε πριν το μαγείρεμα, μαγειρέψτε το κρέας με το δέρμα και πετάξτε το λίγο πριν το σερβίρισμα, έτσι θα έχετε διατηρήσει τη γεύση, χωρίς τις θερμίδες. Τρίψτε επίσης λίγο σκόρδο και βότανα, για να ακόμα πιο γευστικό αποτέλεσμα.

Εναλλακτικά, δείτε εδώ μια ελαφριά συνταγή για κοτόπουλο γεμιστό με ρύζι και ξηρούς καρπούς. 

Προσοχή στις σαλάτες

Αποφύγετε τα παχυντικά ντρέσινγκ με βάση τη μαγιονέζα και τα «παχιά» τυριά στις σαλάτες. Αντ’ αυτού δώστε γεύση με λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού ή βινεγκρέτ και τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών προς αντικατάσταση παχυντικών επιλογών όπως η παρμεζάνα.

Αντί για ντιπ, γκουακαμόλε



Τα παχυντικά dips με βάση τη μαγιονέζα μπορούν να αντικατασταθούν με το εξίσου λαχταριστό, πολύ πιο θρεπτικό και πιο υγιεινό γκουακαμόλε, το οποίο συνδυάζεται ωραιότατα με ανάλατα nachos, ή στικς λαχανικών για… βούτες. Δείτε τη συνταγή εδώ

Φτιάξτε μελομακάρονα light!

Κι όμως, γίνονται και είναι πεντανόστιμα. Αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με μέλι γλιτώνετε αρκετές θερμίδες και έχετε ελάχιστη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα από πλευράς γεύσης. Επίσης το μέλι είναι σαφώς πιο θρεπτικό από τη ζάχαρη.

Δείτε τη συνταγή εδώ. 

Και κουραμπιέδες

Ακόμα ένα παραδοσιακό γιορτινό γλυκό μπορεί να ετοιμαστεί χωρίς να αποτελέσει θερμιδική βόμβα. Με κάποιες μικρές παραλλαγές στην κλασσική συνταγή (λιγότερο βούτυρο, φρουκτόζη αντί για ζάχαρη), μπορείτε να γλιτώσετε αρκετές θερμίδες.

Δείτε εδώ μια ελαφριά συνταγή για κουραμπιέδες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v