Πώς θα χάσω τα κιλά των διακοπών;

Το τέλος του καλοκαιριού σας βρήκε με αρκετά παραπανίσια κιλά; Μην ανησυχείτε. Δείτε πώς θα τα ξεφορτωθείτε γρήγορα.
Πώς θα χάσω τα κιλά των διακοπών;
Επιστρέψατε από τις διακοπές, ανεβήκατε στη ζυγαριά και τσιρίξατε σαν να είδατε μόλις κατσαρίδα.

Περάσατε ωραία το καλοκαιράκι και αυτό βγήκε προς τα έξω. Σε λίπος.

Δεν πειράζει, καλά κάνατε. Ώρα όμως να επανέλθετε στο φυσιολογικό σας βάρος. Πώς θα τα καταφέρετε;

Σωστό πρωινό

Ξεχάστε το «τυρόπιτα/κουλούρι και καφέ» και ξεκινήστε τη μέρα με ένα σωστό πρωινό που θα σας χορτάσει, χωρίς περιττές θερμίδες. Λίγο μαύρο ψωμί με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών, μια ομελέτα με ασπράδια και έναν κρόκο, ένα γιαούρτι με λίγο μέλι και φρούτα είναι επιλογές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

«Στεγνά» γεύματα

Στα υπόλοιπα γεύματα τις ημέρας, φροντίστε να ακολουθήσετε τον κανόνα των κλασμάτων. Τι είναι αυτό; Φροντίστε σε κάθε σας γεύμα το πιάτο σας να χωρίζεται ως εξής: ½ πιάτου σαλάτα ή ψητά λαχανικά, ¼ πιάτου ψάρι, θαλασσινά, κρέας ή κοτόπουλο και ¼  υδατάνθρακας , κατά προτίμηση ρύζι ή πατάτες.

«Τσιμπολόγημα» στοπ!

Τα μικρά και θερμιδοφόρα σνακ των διακοπών – δυστυχώς – θα πρέπει να κοπούν. Ή να ελαχιστοποιηθούν. Αφαιρέστε από οποιοδήποτε ορατό σημείο στο σπίτι πατατάκια, κουλουράκια, κρακεράκια και λοιπά –άκια και αν θέλετε οπωσδήποτε να τσιμπολογήσετε κάτι προτιμήστε αποξηραμένα φρούτα (χωρίς προσθήκη ζάχαρης).

Πείτε «όχι» στα delivery

Όσα πιτόγυρα φάγατε, φάγατε. Εστιάστε στο να μαγειρεύετε τα γεύματά σας έτσι ώστε να έχετε καλύτερο έλεγχο των θερμίδων. Καταχωνιάστε κάθε διαφημιστικό φυλλάδιο, και για λίγο καιρό αποφύγετε τις προτάσεις για φαγητό έξω.

Ξεκινήστε εντατικά γυμναστική

Αν γυμναζόσασταν πριν τις διακοπές, τότε ήρθε ο καιρός να μπείτε εντατικά σε πρόγραμμα. Αν δεν γυμναζόσασταν πριν τις διακοπές, τότε πρέπει οπωσδήποτε να μπείτε σε πρόγραμμα. Αφήστε τον διάδρομο στο γυμναστήριο προς το παρόν, και εστιάστε σε 3-4 επισκέψεις την εβδομάδα στις οποίες θα γυμνάζετε όλο το σώμα. Δείτε εδώ περισσότερα

Αυξήστε την φυσική δραστηριότητα

Έστω και λίγη παραπάνω κίνηση στην καθημερινότητά σας μπορεί να κάνει τη διαφορά, ιδιαίτερα αν ακολουθήσετε τις παραπάνω διατροφικές συμβουλές. Προσπαθήστε κάθε μέρα να κάνετε περί τα 10.000 βήματα συνολικά. Είναι το ελάχιστο ποσό φυσικής δραστηριότητας το οποίο προτείνεται από διεθνείς οργανισμούς υγείας.

Ν. Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v