Έξι μυστικά διάσημων διαιτολόγων

Δημοφιλείς διαιτολόγοι αποκαλύπτουν τα μεγαλύτερα «μυστικά» τους για να χάσετε βάρος. Κρατήστε σημειώσεις.
Έξι μυστικά διάσημων διαιτολόγων
Ο κάθε διαιτολόγος έχει και ένα διαφορετικό πλάνο για την απώλεια βάρους. Τι υποστηρίζουν όμως τα «μεγάλα κεφάλια» του επαγγέλματος και ποια είναι τα μυστικά τους;

Διάσημοι διαιτολόγοι διεθνώς, μοιράζονται χρήσιμες συμβουλές που εφαρμόζουν στους – εκατομμύρια – πελάτες τους.

Μην εστιάζετε μόνο στους υδατάνθρακες: Η μείωσή τους μπορεί να επιφέρει απώλεια βάρους, αλλά μόνο αν γίνεται στο πλαίσιο γενικότερης μείωσης θερμίδων μέσα στη μέρα. Αν κόψετε τους υδατάνθρακες, αλλά τους αντικαταστήσετε με έλαια ή/και ξηρούς καρπούς δεν πρόκειται να χάσετε βάρος, σύμφωνα με τον Georgie Fear, nutrition coach και συγγραφέα του Lifelong Weight Loss.

Μην κοιτάτε τη ζυγαριά: Τα παντελόνια είναι καλύτερος τρόπος μέτρησης για απώλεια βάρους σύμφωνα με την Jessica Levinson, του δημοφιλούς σάιτ Nutritioulicious. Ο δείκτης της ζυγαριάς μπορεί να είναι καλός δείκτης υγείας, όμως επηρεάζεται από συνθήκες όπως η ώρα της ημέρας, η κατανάλωση υγρών και η άσκηση.

Απολαύστε ό,τι τρώτε: Αν δεν παίρνετε τον χρόνο σας για να προσέξετε τι τρώτε, τότε ποτέ δεν θα χάσετε βάρος, σύμφωνα με τον Mitzi Dulan, διατροφολόγο των Kansas City Royals και συγγραφέα του Pinterest Diet. Με λίγα λόγια αν τρώτε μπροστά από την τηλεόραση, κατά πάσα πιθανότητα θα παχύνετε. Δώστε «προσοχή» στο φαγητό σας, τρώτε μόνο στην κουζίνα, στο τραπέζι και έχετε 34% λιγότερες πιθανότητες να πάρετε βάρος.

Κόψτε το ψωμί και τα γαλακτοκομικά: Ο διατροφολόγος της Chloe Kardashian και του Chris Pratt Dr. Phillip Goglia είναι εναντίον του ψωμιού, και προτείνει στη θέση του την κατανάλωση πατάτας, ρυζιού και βρώμης. Την ίδια αντιμετώπιση έχει και για τα γαλακτοκομικά: το μυστικό για επίπεδη κοιλιά είναι η μείωσή τους, αφού σύμφωνα με τoν ίδιο προκαλούν πρήξιμο, αέρια και δυσκολεύουν την πέψη.

Έχετε πάντα μαζί ένα σνακ: Η διατροφή στην κανονική καθημερινή ρουτίνα είναι σχεδικά εύκολη υπόθεση, όμως στα ταξίδια τα πράγματα δυσκολεύουν. Γι’ αυτό σύμφωνα με την Karen Ansel, συγγραφέα του The Calendar Diet, το «στοκάρισμα» με υγιεινά σνακ είναι άκρως σημαντικό για να μην ξεφύγετε θερμιδικά και να είστε όσο το δυνατόν πιο πειθαρχημένοι.

Τρώτε λίγα γεύματα – και καλά: Ο κανόνας των πολλών γευμάτων μέσα στη μέρα «μπάζει» επιστημονικά, σύμφωνα με τον Georgie Fear, ο οποίος προτείνει τρία με τέσσερα γεύματα την ημέρα τα οποία να σας «γεμίζουν». Τα λιγότερα γεύματα μέσα στη μέρα επίσης βοηθούν στο να έχετε λιγότερη εμμονή με το φαγητό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v