Πώς να ξεφορτωθείς 270 θερμίδες την ημέρα χωρίς να κάνεις τίποτα

Αισθητή απώλεια βάρους χωρίς να κάνεις απολύτως τίποτα; Ακούγεται ψέμα, αλλά οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο έχουν άλλη γνώμη.
Πώς να ξεφορτωθείς 270 θερμίδες την ημέρα χωρίς να κάνεις τίποτα
Αυτές είναι οι έρευνες που θέλουμε. Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο ανακάλυψαν μια απλή, απλούστατη μέθοδο να καταναλώνουμε 270 λιγότερες θερμίδες την ημέρα, χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα –στην κυριολεξία.

Ποιο είναι το μαγικό ξόρκι; Δύο έξτρα ώρες ύπνος την ημέρα. Ναι, χωρίς πλάκα.

Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τα πορίσματά τους στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Internal Medicine, ζήτησαν από υπέρβαρους ενήλικες, οι οποίοι κοιμούνταν κατά κανόνα λιγότερες από 6,5 ώρες κάθε μέρα, να προσπαθήσουν να κοιμηθούν δύο ώρες παραπάνω (δηλαδή 8,5 ώρες) για ένα διάστημα 15 ημερών.

Στο τέλος αυτής της περιόδου, διαπιστώθηκε ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες μείωσαν την πρόσληψη θερμίδων κατά 270 ανά ημέρα, υιοθετώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις στις οποίες οι θερμίδες περιορίστηκαν ακόμα και κατά 500 ημερησίως.

«Είναι σχεδόν σαν “game changer” για την απώλεια βάρους» τόνισε η γιατρός Esra Tasali, που διευθύνει το Ερευνητικό Κέντρο Ύπνου στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Μάλιστα, οι ερευνητές έκαναν ένα βήμα παραπέρα, υπολογίζοντας πως η κατανάλωση 270 λιγότερων θερμίδων την ημέρα συνεπάγεται σε απώλεια 11,7 κιλών σε τρία χρόνια. Κι αυτό, μόνο με το να αυξήσεις τις ώρες ύπνου σου –χώρια όλα τα υπόλοιπα οφέλη που θα έχει ο έξτρα ύπνος στον οργανισμό σου.

Εξηγώντας τα αποτελέσματα της μελέτης τους, οι ερευνητές επισήμαναν ότι ένας από τους λόγους της αισθητής μείωσης του βάρους είναι ότι η έλλειψη ύπνου συνδέεται με δύο βασικές ορμόνες, οι οποίες ελέγχουν την αίσθηση της πείνας: της γκρελίνης και της λεπτίνης.

Η γκρελίνη, η οποία αυξάνει την αίσθηση της πείνας, έχει διαπιστωθεί ότι ενισχύεται σε συνθήκες έλλειψης ύπνου. Η λεπτίνη, από την πλευρά της, η οποία συνδέεται με το αίσθημα του κορεσμού, τείνει να μειώνεται σε περιόδους έλλειψης ύπνου.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ https://www.skai.gr/news/life-style-wellness/diaita-apoleia-kilon-pos-na-xanete-270-thermides-kathe-mera-xoris-na-kanete-tipota

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v