Πώς θα αδυνατίσεις τρώγοντας έξω

Δεν προφταίνεις να μαγειρεύεις σπίτι και τρως συχνά έξω; Με αυτές τις έξυπνες συμβουλές θα διατηρήσεις τη σιλουέτα σου.
Πώς θα αδυνατίσεις τρώγοντας έξω
Το φαγητό που τρώμε έξω δεν είναι απαραίτητα ανθυγιεινό. Εμείς το κάνουμε, επιλέγοντας λάθος πιάτα και τρώγοντας υπερβολικά.

Οργανώνοντας σωστά τις κινήσεις σου μπορείς να φας έξω και να χάσεις βάρος ή να διατηρήσεις σε φυσιολογικά πλαίσια τη σιλουέτα σου. Δες πώς.

Ξεκίνα με σαλάτα

Θα σε χορτάσει λόγω φυτικών ινών και θα σε «φρενάρει» από το να πέσεις με τα μούτρα στα κυρίως. Απόφυγε τις έξτρα λιπαρές «σαλάτες» με αλλαντικά, τυριά και λευκές σάλτσες και αρκέσου σε κάποια μίνιμαλ με ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξίδι.

Πες όχι στο ψωμί

Σε φορτώνει με αρκετές θερμίδες χωρίς λόγο και σε «μπουκώνει» με αποτέλεσμα να μην μπορείς να φας μετά. Σίγουρα θα πρέπει να το αποφύγεις αν το κυρίως σου περιλαμβάνει αρκετό υδατάνθρακα (ρύζι, ζυμαρικά), διαφορετικά περιορίσου σε μία φέτα.

Με προσοχή τα ορεκτικά

Είναι κατά κύριο λόγο τηγανιτά και σε φορτώνουν με μπόλικες θερμίδες. Φρόντισε λοιπόν τα ορεκτικά σου να είναι ψητά ή βραστά και αν δεν έχεις άλλη επιλογή από το να πάρεις τηγανιτό, περιόρισέ το σε 1-2 φορές τη βδομάδα.

Η πρωτεΐνη ως κυρίως

Επίλεξε «στεγνές» επιλογές όπως κοτόπουλο χωρίς πέτσα, ψαρονέφρι και μοσχάρι φιλέτο. Αν πάρεις μπριζόλα, αφαίρεσε το ορατό λίπος και συνόδεψέ την με μουστάρδα σκέτη ή με ψητά λαχανικά ή με ψητή πατάτα. Πολύ καλή επιλογή είναι και τα όσπρια, τα οποία θα σε χορτάσουν λόγω ινών και πρωτεΐνης, χωρίς πολλές θερμίδες. Αν πάρεις ψάρι ή θαλασσινά, απόφυγε τις τηγανιτές επιλογές και διάλεξε… σχάρα.

Μπάστα με την Pasta

Αν πάρεις ζυμαρικά, απόφυγε την κρέμα γάλακτος και επίλεξε μια απλή σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα πέστο. Συνόδεψέ τα με σαλάτα και αρκέσου στη μισή μακαρονάδα αν η μερίδα είναι μεγάλη. Η υπόλοιπη μπορεί κάλλιστα να πάει… πακέτο.

Και προσοχή στη σάλτσα

Οι σάλτσες μπορούν να σερβιριστούν ξεχωριστά. Ζήτα το από τον σερβιτόρο έτσι ώστε να έχεις μια καλύτερη εικόνα της ποσότητας, ιδιαίτερα αν η σάλτσα είναι έξτρα παχυντική και πλούσια σε θερμίδες, όπως οι περισσότερες σάλτσες στα εστιατόρια.

Απόφυγε τις «ποικιλίες»

Είναι σίγουρο ότι θα σε οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση τροφίμων που κατά κύριο λόγο είναι παναρισμένα και τηγανισμένα κρέατα ή λαχανικά, φαγητά με σάλτσες και αλοιφές με μαγιονέζα, που σε φορτώνουν εκατοντάδες θερμίδες.

Τέλος, ένα καλό γενικό tip είναι η σταδιακή παραγγελία. Πάρε μια σαλάτα και αφού την τελειώσεις βλέπεις τι ορεκτικά θα παραγγείλεις. Ομοίως και μετά τα ορεκτικά με το κυρίως πιάτο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v