Σούπερ τροφές για καλοκαιρινό αδυνάτισμα

Αυτό το καλοκαίρι εμπιστευτείτε τα τρόφιμα – συμμάχους στο αδυνάτισμα για να βγείτε κερδισμένοι στο στοίχημα της απώλειας βάρους.
Σούπερ τροφές για καλοκαιρινό αδυνάτισμα
Το καλοκαίρι συνηθίζουμε να τρώμε παραπάνω, όμως αν αυτά που τρώμε βασίζονται σε θρεπτικές και υγιεινές επιλογές, με ελεγχόμενη ποσότητα, τότε τα αποτελέσματα στη σιλουέτα μας θα είναι εμφανή.

Ποιες τροφές είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στο αδυνάτισμα;

Καφές

Η καφεΐνη επιδρά στην όρεξη, περιορίζοντας την πείνα. Μικρές ποσότητες καφεΐνης μέσα στην ημέρα μπορούν να βοηθήσουν στο να ελέγξετε τα ξεσπάσματα… λιγούρας.

Όσπρια

Φακές, φασόλια, φάβα και σία είναι χαμηλά σε λιπαρά, πλούσια σε φυτικές ίνες και με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, συνδυασμός που βοηθά στην καύση θερμίδων μέσω της θερμογένεσης, αλλά και στον περιορισμό της πείνας.

Αυγά

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, διατηρούν για ώρες το αίσθημα του κορεσμού. Καταναλώνοντας αυγά στο πρωινό σας, θα νιώσετε περισσότερο χορτασμένοι, θα αυξήσετε τις καύσεις σας και θα χάσετε πιο πολύ λίπος.

Καυτερές πιπεριές

Μπορούν να μειώσουν την όρεξη, να διεγείρουν τη θερμογένεση και να αυξήσουν τον μεταβολικό ρυθμό χάρη στην ουσία καψαϊκίνη. Μην το παρακάνετε όμως αν έχετε ευαίσθητο στομάχι ή… ουρανίσκο.

Γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι έχει διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης σε σχέση με τα επιδόρπια γιαουρτιού που κυκλοφορούν και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να «φύγει» από το στομάχι, γεγονός που σας κρατά χορτασμένους για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Ψάρια

Είναι πλούσια σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, η οποία αυξάνει τη θερμογένεση και ενισχύει τις καύσεις. Επίσης, αυξάνουν το σήμα της λεπτίνης στον εγκέφαλο, η οποία προκαλεί την καύση λίπους και την μείωση της όρεξης.

Ψητή πατάτα

Έχει δαιμονοποιηθεί – αδίκως – ότι παχαίνει όμως είναι από τις νούμερο ένα χορταστικές τροφές. Οι πατάτες – βραστές ή ψητές – είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και βιταμίνες, με αποτέλεσμα να παρέχουν στο σώμα σταθερή ενέργεια και κορεσμό.

Μήλα

Είναι από τα λίγα φρούτα που περιέχουν πηκτίνη, μια φυσική ουσία που επιβραδύνει την πέψη και ενισχύει το αίσθημα κορεσμού. Σε συνδυασμό με την χαμηλή θερμιδική τους αξία, αποτελούν εξαιρετικό σύμμαχο στην απώλεια βάρους.

Νερό, Το

Αφήσαμε για τελευταίο το πιο σημαντικό. Το… Μαγικό Υγρό που βοηθά στο αδυνάτισμα είναι δωρεάν και -προς το παρόν - ανεξάντλητο. Το νερό, είναι από τους πιο σημαντικούς καταλύτες στην απώλεια βάρους και τη διατήρησή του.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v