10 σούπερ συμβουλές για απώλεια βάρους

Νιώθετε μπερδεμένοι με τόση (παρα)πληροφορία που κυκλοφορεί για το πώς να χάσετε βάρος; Δέκα απλές συμβουλές που "δουλεύουν".
10 σούπερ συμβουλές για απώλεια βάρους

Στον μαγικό (αλλά απατηλό) κόσμο του Ίντερνετ θα βρείτε άφθονο υλικό περί απώλειας βάρους.

Το κακό είναι όμως ότι η πλειοψηφία των πληροφοριών που θα βρείτε είναι αμφισβητήσιμες επιστημονικά, ενίοτε επικίνδυνες και με αμφίβολα αποτελέσματα για την υγεία σας.

Όμως μην ανησυχείτε, εμείς είμαστε εδώ για να σας δείξουμε το δρόμο προς την απώλεια κιλών με τον επιστημονικό, και πέρα για πέρα υγιή τρόπο. Κλείστε λοιπόν τη σελίδα με το «ΣΟΚ!! ΧΑΣΤΕ 10 ΚΙΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!11», κλείστε και εκείνη με τους «ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ», και διαβάστε παρακάτω.

Προσθέστε πρωτεΐνη στα γεύματά σας

Στο κομμάτι της απώλειας βάρους, η πρωτεΐνη είναι κάτι σαν βασιλιάς. Το σώμα σας καίει περισσότερες θερμίδες όταν πέπτει και μεταβολίζει την πρωτεΐνη επομένως μια πλούσια σε πρωτεΐνη διατροφή μπορεί να ενισχύει το μεταβολισμό σας ώστε να κάψει μέχρι και 100 έξτρα θερμίδες ανά ημέρα. Μια πλούσια σε πρωτεΐνη διατροφή, επίσης, θα σας χορτάσει περισσότερο και θα μειώσει την όρεξή σας.

Πείτε «ναι» στα ακατέργαστα προϊόντα

Ο κανόνας «όσο πιο απλό και φυσικό τόσο καλύτερο» βρίσκει εφαρμογή εδώ. Ένα από τα ευκολότερα και πιο υγιή πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να χάσετε βάρος είναι να βασίσετε τη διατροφή σας σε μη επεξεργασμένες τροφές. Κάνοντάς το έχετε αποκλείσει αμέσως τη προστιθέμενη ζάχαρη, το έξτρα λίπος και τις αμφιβόλου ποιότητας επεξεργασμένες τροφές. Τα περισσότερα ακατέργαστα τρόφιμα είναι φύσει χορταστικά, κάνοντάς σας να τρώτε μικρότερες ποσότητες, ενώ η κατανάλωσή τους παρέχει στο σώμα όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να λειτουργήσει σωστά.

Φέρτε στο σπίτι υγιεινά σνακ

Σύμφωνα με έρευνες, οι τροφές που «παίζουν» στο σπίτι επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό το βάρος και τις διατροφικές συμπεριφορές. Έχοντας διαθέσιμα λοιπόν σε ράφια και ντουλάπια υγιεινά τρόφιμα μειώνετε τις πιθανότητες να φάτε παχυντικά. Εξοπλιστείτε λοιπόν με εύκολα και υγιεινά σνακ όπως γιαούρτι, τυρί κότατζ, καπνιστή γαλοπούλα, αυγά, φρούτα, ξηρούς καρπούς και λαχανικά και έχετε ανά πάσα ώρα και στιγμή ένα υγιεινό γεύμα διαθέσιμο που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Μειώστε τη ζάχαρη

Ναι, ακούγεται προφανές, όμως ανάθεμα και αν ξέρατε πόσες θερμίδες λαμβάνετε καθημερινά από την προστιθέμενη ζάχαρη είτε στους καφέδες, είτε στους χυμούς, είτε στο «έλα μωρέ ένα γλυκάκι είναι». Η ζάχαρη έχει το… ταλέντο να κρύβεται σε πάσης φύσεως τρόφιμα του εμπορίου, επομένως μειώνοντας την πρόσληψή της έχετε ανοίξει το δρόμο για να περιορίσετε τις συνολικές ημερήσιες θερμίδες που καταναλώνετε – και να χάσετε βάρος.

Πιείτε καφέ

Θαύματα δεν κάνει, όμως είναι από τα πιο μελετημένα επιστημονικά ροφήματα και βάσει ερευνών ο καφές μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους αυξάνοντας σε μικρό βαθμό τα επίπεδα ενέργειας και τον αριθμό θερμίδων που καίτε. Ο καφές με καφεΐνη, μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό κατά 3-11%, ενώ η ιδιότητά του να μειώνει την όρεξη μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα.

Μειώστε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες είναι εκείνοι από τους οποίους έχουν αφαιρεθεί η πλειοψηφία των θρεπτικών συστατικών συστατικών και φυτικών ινών. Ναι, εντάξει θα πείτε. Δεν καταναλώνω πολλούς. Κι όμως, σκεφτείτε πόσες ζύμες, σφολιάτες, δημητριακά με ζάχαρη, κουλουράκια και λευκό ψωμί καταναλώνετε μέσα στην εβδομάδα και αναθεωρείστε.

Περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Τα δύο αυτά είδη τροφών είναι πέρα από σούπερ υγιεινά και σούπερ… φιλικά για το αδυνάτισμα. Πέρα από το ότι είναι πλούσια σε νερό, θρεπτικά συστατικά και ίνες, έχουν συνήθως και λίγες θερμίδες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να καταναλώνετε αρκετά, χωρίς να επιβαρύνεστε με πολλές θερμίδες. Μάλιστα αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως όσοι καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά, έχουν χαμηλότερο βάρος.

Μετράτε τις θερμίδες

Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για να έχετε εικόνα του τι τρώτε μέσα στη μέρα – και πόσο πρέπει να το περιορίσετε για να αδυνατίσετε – είναι το μέτρημα των θερμίδων. Χωρίς να σας γίνει εμμονή, κρατήστε σημειώσεις για τις θερμίδες που καταναλώνετε μέσα στην εβδομάδα ή χρησιμοποιήστε κάποια εφαρμογή.

Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα

Σε αρκετές μελέτες έχει φανεί ως η χρήση μικρότερων πιάτων βοηθά στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων μέσα στην ημέρα, καθώς μεταβάλλει τον τρόπο με τον οποίο «βλέπετε» τις μερίδες. Ο περισσότερος κόσμος τείνει να γεμίζει το πιάτο του με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως μεγέθους και έτσι καταλήγει να βάζει περισσότερο φαγητό σε μεγάλα πιάτα σε σχέση με τα μικρότερα. Τα μικρότερα πιάτα λοιπόν πέρα από το να μειώνουν την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνετε, σας δίνουν την εντύπωση ότι φάγατε περισσότερο.

Και τέλος – ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ!

Θα μαλλιάσει η γλώσσα μας να το λέμε. Θα πάρουμε σύνταξη των 500 ευρώ και θα σας το στέλνουμε από το σπίτι με newsletter ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΑΠΕΞΩ μέχρι να το συνειδητοποιήσετε: ο ύπνος παίζει άκρως σημαντικό ρόλο στο αν θα χάσετε ή όχι βάρος. Μάλιστα φαίνεται να προλαμβάνει και την αύξηση του βάρους. Συγκεκριμένα, άτομα τα οποία τους λείπει ύπνος έχουν 55% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι σε σχέση με όσους κοιμούνται καλά. Ο λόγος; Η έλλειψη ύπνου διαταράσσει τη λειτουργία ορμονών που συνδέονται με τον έλεγχο της όρεξης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v