ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ενα DVD player με πολλές... διασυνδέσεις!

Ασύρματη αναπαραγωγή διαφόρων τύπων ψηφιακού περιεχομένου από το Internet ή το σκληρό δίσκο του υπολογιστή, απευθείας παρακολούθηση φωτογραφιών ή βίντεο στην τηλεόραση, και πολλά άλλα. Το MediaLounge Wireless Media Player της D-Link σίγουρα δεν είναι ένα ”απλό DVD player”!

του Πάρη Καπράλου

Λένε συχνά ότι η τεχνολογία βρίσκεται στην υπηρεσία του ανθρώπου, αλλά όλοι μας έχουμε διαπιστώσει ότι πολύ συχνά συμβαίνει το... αντίθετο: οι σύγχρονες διευκολύνσεις έχουν οδηγήσει σε ένα κόσμο όπου ο χρήστης της τεχνολογίας θα πρέπει να εκπαιδευτεί για να ανταπεξέλθει στον χειρισμό των πολύπλοκων προϊόντων.

Έτσι λοιπόν αποτελεί ευχάριστη έκπληξη, όταν ανακαλύπτει κανείς το αυτονόητο, δηλαδή μια συσκευή που κάνει αυτό που υπόσχεται γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά.

”Ασύρματα οικιακά δίκτυα”: από μόνος του ο όρος φαντάζει ”δύσκολος”. Κι όμως γίνεται πολύ εύκολος, αν σας εξηγήσουμε ότι μιλάμε απλώς για ένα ασύρματο media player, δηλαδή για ένα κανονικό DVD Player το οποίο παράλληλα με την βασική του λειτουργία –να παίζει DVD- μπορεί να προβάλλει τις φωτογραφίες ή το περιεχόμενο που υπάρχει στον υπολογιστή σας, να βλέπει τις φωτογραφίες που τράβηξε η ψηφιακή σας κάμερα με πραγματικά απλό τρόπο και να συχνάζει στο σαλόνι σας, κάτω από την τηλεόρασή σας, χωρίς να μεταβάλλει την εμφάνιση του όμορφου TV set σας σε κονσόλα του Star Trek!

Το MediaLounge Wireless Media Player της D-Link με DVD Player και αναγνώστη καρτών μνήμης διαφόρων τύπων (DSM-320RD) είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί για να δείτε τις φωτογραφίες και να αναπαράγετε τη μουσική και τις ταινίες που έχετε αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας, πέρα από τις δυνατότητες που προσφέρει για την αναπαραγωγή DVD σε όλους τους τύπους (DVD±R/RW), Video CD, Kodak Picture CD, Music CD, MP3 και WMA αρχεία ήχου.

Ο αναγνώστης καρτών μνήμης flash επιτρέπει στους χρήστες να πάρουν μια κάρτα Compact Flash, μια SD και άλλες κάρτες μνήμης flash από μια κάμερα και να δουν φωτογραφίες ή βίντεο στην τηλεόραση χωρίς να είναι απαραίτητο να έχουν προηγουμένως αποθηκεύσει το ψηφιακό περιεχόμενο στον υπολογιστή τους. H συσκευή συνδέεται με την τηλεόραση και/ή το στερεοφωνικό μέσω καλωδίων A/V, SCART ή S-video.

Για χρήστες με συστήματα ψυχαγωγίας high-end, το D-Link DSM-320RD υποστηρίζει συνδέσεις component video, optical digital audio και coaxial digital audio. Με τη χρήση του συμπεριλαμβανόμενου τηλεχειριστηρίου και του μενού που προβάλλεται στην τηλεόραση, συνδέεται εύκολα με το οικιακό δίκτυο μέσω του ασύρματου προτύπου 802.11g, ή αν προτιμάτε, μέσω ενός απλού καλωδίου Ethernet.

Το D-Link Wireless Media Player με DVD Player και αναγνώστη καρτών μνήμης διαφόρων τύπων περιλαμβάνει το D-Link MediaLounge Media Server Software για Windows 98 SE, Windows Millennium Edition (Windows Me), Windows 2000, Windows XP και τη νέα έκδοση Windows XP Media Center Edition 2005.

Το λογισμικό MediaLounge συγκεντρώνει ”διαισθητικά” ψηφιακό περιεχόμενο από υπολογιστές και συσκευές του δικτύου και το οργανώνει βάσει του τύπου του αρχείου (audio/video/photo), εντάσσει τα ανεξάρτητα αρχεία ήχου σε κατηγορίες είδους μουσικής, καλλιτέχνη και τίτλου για άμεση πρόσβαση μέσω του Media Player.

Οι χρήστες μπορούν να εντοπίσουν και να αναπαράγουν ασύρματα διάφορους τύπους ψηφιακού περιεχομένου από το Internet ή το σκληρό δίσκο του υπολογιστή τους, χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο και το διευκολυντικό ειδικό μενού της συσκευής, το οποίο προβάλλεται στην τηλεόρασή τους.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικές οδηγίες για να το εγκαταστήσετε, αλλά και για τις δυνατότητες τους μπορείτε να αναζητήσετε τηλεφωνικά (210 8629945), αλλά και στέλνοντας ένα email ([email protected]) στο τμήμα υποστήριξης του ελληνικού γραφείου της εταιρείας. Το κόστος της συσκευής είναι 339 ευρώ, τιμή που συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ένα βιβλίο διαβασμένο από χίλιους διαφορετικούς ανθρώπους είναι χίλια διαφορετικά βιβλία."

Αντρέι Ταρκόφσκυ, Ρώσος σκηνοθέτης

 • 337 - Πεθαίνει ο Μέγας Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ισαπόστολος.
  1813 - Γεννιέται ο Ρίχαρντ Βάγκνερ, Γερμανός μουσουργός.
  1825 Πεθαίνει η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, αγωνίστρια της Ελληνικής Επανάστασης.
  1885 - Πεθαίνει ο Βικτόρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας.
  1917 - Γεννιέται ο Στέλιος Ανεμοδουράς, συγγραφέας του Μικρού Ήρωα.
  1960 - Στη νότιο Χιλή σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί, 9,5 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
  1963 - Πραγματοποιείται δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή της Ε.Δ.Α., Γρηγόρη Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Ο Λαμπράκης εξέπνευσε στις 27 Μαΐου.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v