Ενα bluetooth για εκλεκτούς

Θέτοντας την τεχνολογία ενίσχυσης της ακοής στην υπηρεσία της... κινητής τηλεφωνίας, το Jabra JX 10 μπορεί να καυχιέται ότι δεν είναι απλώς ένα ακόμη Bluetooth: Σύστημα αυτόματου ελέγχου του επιπέδου του ήχου, το μικρότερο βάρος και κομψότητα στο maximum. Συναντήστε το στην ελληνική αγορά από το τέλος του μήνα.
Ενα bluetooth για εκλεκτούς

του Πάρη Καπράλου

Το hands-free είναι ίσως το πλέον επιτυχημένο αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας. Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων έχουν τα δικά τους, υπάρχει όμως μια ξεχωριστή περίπτωση σε αυτό τον χώρο, η οποία αξίζει περισσότερης προσοχής.

Πρόκειται για την Jabra, μία εταιρία που ξεκίνησε με την κατασκευή ιατρικών ακουστικών βοηθημάτων, γεγονός που της δίνει το τεχνολογικό προβάδισμα έναντι των άλλων εταιρειών, αφού οι συγκεκριμένες συσκευές απαιτούν μία ειδική τεχνογνωσία αναφορικά με την αναγνώριση της φωνής και την καθαρότητα του ήχου.

Τα λιτά μοντέλα της εταιρίας, αν και εξαιρετικά ως προς τις επιδόσεις τους, μέχρι σήμερα δεν έδιναν μεγάλη σημασία στο style τους.

Η Jabra έχει μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που αυτοί οι Σπαρτιάτες της τεχνολογίας έδωσαν σημασία στο design, και τα κατάφεραν μια χαρά.

Πέρα από το γεγονός ότι το Jabra JX 10 είναι ένα από τα πιο καλαίσθητα μοντέλα Bluetooth ασύρματων hands-free, είναι μακράν το ελαφρύτερο μοντέλο της αγοράς, βάρους μόλις 10 γραμμαρίων, όπως άλλωστε υποδηλώνει διακριτικά η ονομασία του.

Παρά το εκπληκτικά μικρό του βάρος και το γενικά συμπαθητικό του μέγεθος το JX 10 διαθέτει χρόνο αναμονής o οποίος αν και δεν θέτει νέα στάνταρντ, είναι εξαιρετικός αφού φτάνει τις 80 ώρες με τον χρόνο ομιλίας στο επίπεδο των 4-6 ωρών.

Το ακουστικό είναι εφοδιασμένο με το περίφημο σύστημα αυτόματου ελέγχου του επιπέδου του ήχου της Jabra, εξασφαλίζοντας την σωστή ένταση και καθαρότητα, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι. Η συσκευή διαθέτει ένα και μοναδικό πλήκτρο χειρισμού, ο ρόλος του οποίου είναι να εγκαινιάσει την σύνδεση του ακουστικού σας με το κινητό τηλέφωνο.

Καθώς η συσκευή απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που κατανοούν την τεχνολογία χωρίς να τους λείπει το καλό γούστο, έρχεται στην κυριολεξία μέσα σε ειδική κασετίνα, στην οποία θα βρείτε πλούσιο συνοδευτικό υλικό: μια βάση στήριξης της συσκευής, φορτιστή, ένα καλώδιο USB με επιλογή φόρτισης από τον φορητό υπολογιστή σας.

Το μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά στα τέλη του τρέχοντος μήνα (Ιανουάριος) και θα κοστίζει 149 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v