Nokia E70: Το show... business κινητό!

”θέλω το κινητό μου να είναι πραγματικά χρήσιμο ή εντυπωσιακό και ψυχαγωγικό”; Το E70 σας γλιτώνει από το δίλημμα: Κάμερα 2 megapixel, μέχρι 11 ταυτόχρονες συνδέσεις με περιφερειακές συσκευές, Wi-Fi, βάρος 127 gr, δυνατότητα λήψης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αναδιπλούμενο πληκτρολόγιο...
Nokia E70: Το show... business κινητό!

του Πάρη Καπράλου

Για κάποιον μυστηριώδη λόγο, μέχρι πρόσφατα υπήρχε μια παρεξήγηση στον χώρο της τεχνολογίας και ιδιαίτερα στον χώρο της Κινητής Τηλεφωνίας: Κάθε φορά που βρισκόσασταν μπροστά στην ανανέωση της γκαρντερόμπας των gadgets σας θα υποβάλλατε στον εαυτό σας την ερώτηση: ”θέλω να είναι πραγματικά χρήσιμο ή εντυπωσιακό και ψυχαγωγικό”;

Ευτυχώς τελευταία οι σχεδιαστές συσκευών συνειδητοποίησαν ότι αυτές οι ”αξίες” θα πρέπει να συμβαδίζουν. Μία από τις αποδείξεις για την αλλαγή αυτής της πολιτικής των μεγάλων κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων είναι το Nokia E70, ένα business κινητό τηλέφωνο τρίτης γενιάς, smartphone με αναδιπλούμενο QWERTY πληκτρολόγιο.

Η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα ανάλυσης 2 Megapixels με 8x ψηφιακό ζουμ και μέγιστο video capture ανάλυσης 352 x 288 pixels.

Επιπλέον, το κινητό έχει διαστάσεις 117 x 53 x 22 χιλιοστά, ενώ το βάρος του φτάνει τα 127 γραμμάρια και υποστηρίζει εκτός από τις γνωστές GSM συχνότητες και τα δίκτυα τρίτης γενιάς.

Το λειτουργικό σύστημα Symbian έκδοση 9.1, με το οποίο είναι εξοπλισμένο θα διευκολύνει τον χειρισμό του και θα κάνει την εμπειρία σας πλουσιότερη, ενώ τα 75 ΜΒ εσωτερικής μνήμης δεν θα πρέπει να σας στεναχωρήσουν καθώς μπορείτε να την επεκτείνετε με την χρήση miniSD καρτών.

Ο συνδυασμός της θύρας υπερύθρων, της USB σύνδεσης και η παράλληλη υποστήριξη Bluetooth, καθιστούν το τηλέφωνο κορυφαία επιλογή, καθώς είναι ένα από τα λίγα που συνδυάζουν τόσους διαφορετικούς τρόπους συνδεσιμότητας.

Επιπλέον, το τηλέφωνο συνδέεται και με Wi-Fi δίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι εφόσον βρίσκεστε σε χώρο που έχει κάποιο ασύρματο δίκτυο με πρόσβαση στο internet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο σας για να σερφάρετε ή για να δείτε τα μηνύματα του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου.

Τέλος, υπάρχουν ελάχιστες συσκευές που δεν θα μπορέσετε να συνδέσετε στο τηλέφωνο σας, αφού αυτό σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε μέχρι και 11 συνδέσεις με συσκευές ταυτόχρονα και συγκεκριμένα 3 με Wi-Fi, 6 μέσω Βluetooth, μία με USB και μία με IrDA (υπέρυθρες)!

Το ψυχαγωγικό μέρος της συσκευής δεν υπολείπεται σε τίποτα, καθώς διαθέτει Music Player με υποστήριξη αρχείων MP3 και AAC, υποστηρίζει Java και δέχεται φωνητικές κλήσεις και εντολές, όπως επίσης και ανοιχτή ακρόαση.

Η τιμή εκτιμάται ότι θα κινηθεί στην περιοχή των 500 ευρώ, ενώ το τηλέφωνο θα διατεθεί στη ελληνική αγορά μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v