Sony TX: Τα ακριβά αρώματα, σε μικρά μπουκάλια!

Πόσα γνωρίζετε για τα μικρότερα και ελαφρύτερα notebook της αγοράς; Η σειρά των TX της Sony, κατασκευασμένη από το υλικό της... Formula 1 διαθέτει την εντυπωσιακή αυτονομία των 7,5 ωρών, ευρεία (wide) οθόνη 11,1 ιντσών, εξωτερικά πλήκτρα ελέγχου αναπαραγωγής και διεκδικεί μια θέση στην καρδιά σας.
Sony TX: Τα ακριβά αρώματα, σε μικρά μπουκάλια!

του Πάρη Καπράλου

Αυτό που έχει σημασία είναι η ποσότητα του χρόνου που περνάμε στο σπίτι και η ποιότητα του χρόνου κατά την εργασία.

H Sony φαίνεται προσπαθεί να ενσωματώσει αυτό το χαρακτηριστικό στα Vaio, τις σειρές των φορητών υπολογιστών της. Η σειρά TX δεν είναι απλά ένας ελαφρός φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Αν η σχεδίαση gadgets είναι σήμερα μία ιδιαίτερη μορφή τέχνης, τότε τα μοντέλα της σειράς αυτής, δημιουργήθηκαν για ανθρώπους που εκτιμούν τα εκλεπτυσμένα πράγματα στη ζωή και επιπλέον θέλουν να δώσουν μια διαφορετική διάσταση στην αξία του χρόνου.

Κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή των οχημάτων της Formula 1, η σειρά TX είναι τόσο προηγμένη... όσο ακριβώς δείχνει.

Η σειρά TX διαθέτει ευρεία (wide) οθόνη 11,1 ιντσών, ιδανική για την παρακολούθηση DVD. Η οθόνη διαθέτει πραγματική αναλογία διαστάσεων 16:9, οπότε η αναπαραγωγή ταινιών widescreen είναι η βέλτιστη δυνατή, ενώ ο ”νεκρός” χώρος γύρω από την εικόνα μειώνεται στο ελάχιστο.

Στην καρδιά κάθε συστήματος βρίσκεται ένας επεξεργαστής Intel Pentium M, εξαιρετικά χαμηλής τάσης (Ultra Low Voltage), ο οποίος αποτελεί τον κύριο παράγοντα για την εντυπωσιακή αυτονομία της μπαταρίας, η οποία φθάνει τις 7,5 ώρες.

Τα μοντέλα της σειράς TX αποτελούν τα μικρότερα και ελαφρύτερα notebook που υπάρχουν, διαθέτοντας παράλληλα μια πλήρως ενσωματωμένη μονάδα DVD±RW, η οποία, χάρη στην τεχνολογία Double Layer, αποδίδει το πλεονέκτημα της μεγάλης χωρητικότητας.

Η αναμονή μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος, κάθε φορά που θέλετε να ακούσετε ένα μουσικό CD ή να δείτε μια ταινία DVD, είναι ενοχλητική και το συναίσθημα αυτό εντείνεται ακόμα περισσότερο όσο πιο πολλές φορές πρέπει να το κάνετε.

Με τη σειρά TX, το θέμα αυτό σταματά να σας απασχολεί. Μια σειρά από εξωτερικά πλήκτρα ελέγχου αναπαραγωγής καθώς και ένα ειδικό ανεξάρτητο υποσύστημα εικόνας και ήχου (AV) σας επιτρέπουν να παίζετε μουσική από CD, να παρακολουθείτε DVD, ακόμα και να βλέπετε φωτογραφίες απευθείας από την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή σας, και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να εκκινήσετε τα Windows.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά με μια ματιά

Το μοντέλο VGN-TX1XP διαθέτει μνήμη υψηλής ταχύτητας DDR2 SDRAM σε συχνότητα λειτουργίας 400MHz και χωρητικότητα 1GB. Διαθέτει επίσης έναν εξαιρετικά compact σκληρό δίσκο με χωρητικότητα 60GB, εσωτερική μονάδα DVD±RW με τεχνολογία Double Layer, η οποία προσφέρει διπλάσια χωρητικότητα σε σχέση με τις συμβατικές μονάδες DVD – με διάρκεια video υψηλής ποιότητας μέχρι και τέσσερις ώρες σε ένα μόνο δίσκο, χωρίς να απαιτείται αλλαγή.

Τέλος περιλαμβάνεται δυνατότητα σύνδεσης WLAN 802.11b/g, τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας Bluetooth 2.0 καθώς και υποδοχή για κάρτες μνήμης Memory Stick. Η συσκευή έχει βάρος μόλις 1,1 kgr και τα μοντέλα της σειράς κινούνται από πλευράς κόστους στην περιοχή των 2.600 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v