Motorola V3i: Το νέο ”ξυράφι”, στην τσέπη σας

Φωνητικές κλήσεις και εντολές, ανοιχτή ακρόαση, θύρα miniUSB και αναβαθμισμένη οθόνη είναι οι βασικές βελτιώσεις του γνωστού ”ξυραφιού”, RAZR V3 της Motorola που αναμένεται στην Ελλάδα όχι πριν το τέλος του Ιανουαρίου, στην τιμή των 465 ευρώ.
Motorola V3i: Το νέο ”ξυράφι”, στην τσέπη σας

του Πάρη Καπράλου

Λίγες είναι οι συσκευές που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ”Σχολή” τα τελευταία χρόνια. Μία από αυτές είναι το γνωστό πλέον ”ξυράφι” της Motorola. Το κινητό με την καλύτερη σχεδιαστική άποψη κυκλοφόρησε στις αρχές του χρόνου που εκπνέει και ανάγκασε τον ανταγωνισμό της εταιρίας να ακολουθήσει το παράδειγμα της ως προς το design, με μάλλον περιορισμένη επιτυχία.

Η πρώτη συσκευή που κυκλοφόρησε ωστόσο, δεν διακρινόταν τόσο για τις αρετές της, αλλά περισσότερο για την εμφάνιση της. Αυτό το λάθος –το οποίο ωστόσο δεν εμπόδισε το V3 να γίνει ένα από τα πλέον ευπώλητα κινητά της αγοράς- αποφάσισε να διορθώσει η κατασκευάστρια με την αναθεώρηση του επιτυχημένου μοντέλου. Η νέα έκδοση του είναι το RAZR V3i, η εμφάνιση του είναι εξίσου εντυπωσιακή και οι δυνατότητες του κατά πολύ βελτιωμένες.

Το γεγονός ότι η κατασκευάστρια εταιρία επέλεξε να διατηρήσει το σχέδιο και τις διαστάσεις (98 x 53 x 13,9 χιλιοστά, όγκος 65 κ. εκ. και βάρος 95 γραμμάρια) δεν αποτελεί είδηση. Επίσης, η εσωτερική οθόνη του κινητού παρέμεινε στα ίδια επίπεδα (TFT, ανάλυσης 176 x 220 pixels με δυνατότητα απεικόνισης 262.144 χρωμάτων).

Μάλιστα, θα κυκλοφορούν ήδη δύο ακόμα χρώματα: μπλέ και ροζ, ενώ υπάρχει και συλλεκτική έκδοση –σε συνεργασία με τα καταστήματα Dolce & Gabbana- σε χρυσό χρώμα.

Ωστόσο, αναβαθμίστηκε η εξωτερική του οθόνη (τεχνολογία CSTN ανάλυσης 96 x 80 pixels) η οποία πλέον απεικονίζει 65.536 χρώματα, η ψηφιακή κάμερά του που πλέον βρίσκεται στα 1,23 Megapixels (αποδίδει φωτογραφίες ανάλυσης έως και 1280 x 960 pixels) ενώ, το V3i παρέχει δυνατότητα καταγραφής video. Με αυτό το σκεπτικό αυξήθηκε και η ενσωματωμένη μνήμη στα 10 ΜΒ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης της μέσω microSD καρτών.

Επιπλέον, το V3i διαθέτει θύρα miniUSB, η οποία προσφέρει έναν εύκολο τρόπο ενσύρματης σύνδεσης με Η/Υ καθώς και δυνατότητα σύνδεσης με Bluetooth, ώστε να μην ταλαιπωρήστε με σύρματα προκειμένου να συνδέσετε π.χ. ένα hands-free.

Η καλύτερη από τις βελτιώσεις που συμπεριλαμβάνει το V3i είναι οι φωνητικές κλήσεις και εντολές καθώς και ανοιχτή ακρόαση. Μάλιστα, οι φωνητικές κλήσεις μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα από την φωνή του καλούντος, όπως θα συνέβαινε και με το πληκτρολόγιο.

Αυτό επίσης σημαίνει ότι το τηλέφωνο ”καταλαβαίνει” πολύ καλύτερα την φωνή σας και ανέχεται καλύτερα τις μεταβολές στον τόνο της φωνής σας. Ιδανικό και για όσους ταξιδεύουν συχνά στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού, αλλά δεν θέλουν να στερηθούν το καθημερινό καλόγουστο στυλ τους, το V3i είναι Quad-Band.

Το κινητό αναμενόταν να κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά εντός της εορταστικής περιόδου, ωστόσο φαίνεται ότι δεν θα το δούμε πριν το τέλος Ιανουαρίου, ενώ η τιμή του θα είναι 465 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v