Walkman ξανά!

Συνήθως τα remake stories αφορούν ταινίες και αυτοκίνητα. Όχι όμως στην περίπτωση της Sony. 26 χρόνια μετά την κυκλοφορία του ιστορικού walkman η Sony λανσάρει τη σύγχρονη έκδοσή του που βασίζεται πλέον στα ψηφιακά μέσα αναπαραγωγής και υπόσχεται νέες ευφυείς λειτουργίες.
Walkman ξανά!

Συνήθως τα remake stories αφορούν ταινίες και αυτοκίνητα. Όχι όμως στην περίπτωση της Sony. 26 χρόνια μετά την κυκλοφορία του ιστορικού walkman η Sony λανσάρει τη σύγχρονη έκδοσή του που βασίζεται πλέον στα ψηφιακά μέσα αναπαραγωγής και υπόσχεται νέες ευφυείς λειτουργίες.

Το νέο walkman της Sony αποτελεί, πραγματικά, την επέκταση των προσωπικών και μουσικών σας προτιμήσεων. Με το πάτημα ενός κουμπιού, η λειτουργία ’Artist Link’ πραγματοποιεί αναζήτηση στο σύνολο των καλλιτεχνών, μουσικών άλμπουμ και τραγουδιών που βρίσκονται αποθηκευμένα στη συσκευή, και προτείνει καλλιτέχνες και συγκροτήματα που σχετίζονται στενά με το είδος της μουσικής που παίζεται εκείνη τη στιγμή.

Το Sony walkman διατίθεται σε δύο χωρητικότητες: 20GB (NW-A3000) και 6GB (NW-A1000). Διαθέτει, επίσης, δύο νέες λειτουργίες αναπαραγωγής μουσικής με τυχαία σειρά (shuffle). Επιλέγοντας ’My Favorite Shuffle’, η συσκευή επιλέγει αυτόματα τα 100 πρώτα τραγούδια σύμφωνα με τις φορές που έχουν ακουστεί και τα αναπαράγει με τυχαία σειρά. Η λειτουργία ’Time Machine Shuffle’ επιλέγει τυχαία ένα έτος και παίζει όλα τα τραγούδια αυτού του έτους που βρίσκονται αποθηκευμένα στη συσκευή.

Το Sony WALKMAN όχι μόνο ενσωματώνει πολλά εντυπωσιακά γνωρίσματα και δυνατότητες, αλλά προσφέρει ότι καλύτερο στην ευκολία χρήσης μέσα από το ελκυστικό του user interface. Για την επιτυχημένη απεικόνιση ”ευθύνεται” η προηγμένη οργανική οθόνη EL της συσκευής (με διαγώνιο 2 ιντσών στο μοντέλο με χωρητικότητα 20GB και 1,5 ιντσών στο μοντέλο με χωρητικότητα 6GB).

Όταν η συσκευή τίθεται σε λειτουργία, εμφανίζεται ένα ’αρχικό’ μενού, παρόμοιο με αυτό ενός κινητού τηλεφώνου, το οποίο προσφέρει εννέα διαφορετικές επιλογές τις οποίες μπορείτε να ενεργοποιήσετε χρησιμοποιώντας το πλήκτρο τεσσάρων κατευθύνσεων. Οι επιλογές είναι οι: Music Library (βιβλιοθήκη μουσικής), Play Mode (λειτουργία αναπαραγωγής), Initial Search (αρχική αναζήτηση), Intelligent Shuffle (έξυπνη αναπαραγωγή τραγουδιών με τυχαία σειρά), Favorite 100 (100 αγαπημένα τραγούδια), Play History (ιστορικό αναπαραγωγής), Settings (ρυθμίσεις), Playlist (λίστα αναπαραγωγής) και Now Playing (”παίζεται αυτή τη στιγμή”).

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση τραγουδιών με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα με το είδος μουσικής (Genre), τον καλλιτέχνη (Artist), το άλμπουμ (Album), τον τίτλο του τραγουδιού (Song), την ημερομηνία κυκλοφορίας (Release Date), την βαθμολογία (Rating), ή ακόμα και με κριτήριο το πότε μεταφέρθηκε το τραγούδι στο WALKMAN σας (Recently Transferred).

Το Sony walkman καταγράφει το ιστορικό αναπαραγωγής τραγουδιών για μια περίοδο τριών ετών, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να κάνετε αναζήτηση σε αυτό. Παράλληλα, διαθέτει την πρώτη, μοναδική στο είδος της λειτουργία ’Initial Search’ για αναζήτηση σε σκληρό δίσκο.

Το μοντέλο Sony walkman χωρητικότητας 20GB διατίθεται σε δύο κομψούς χρωματισμούς, βιολετί και ασημί, ενώ το μοντέλο χωρητικότητας 6GB διατίθεται σε δύο επιπλέον χρωματισμούς, ροζ και γαλάζιο. Όλες οι συσκευές συνοδεύονται από ακουστικά στους αντίστοιχους χρωματισμούς.

Το νέο walkman θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με μια ολόκληρη σειρά αξεσουάρ εφάμιλλου σχεδιασμού, όπως κομψό τηλεχειριστήριο για εύκολη περιήγηση, ποικίλες θήκες μεταφοράς, βάση για εύκολη σύνδεση με ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και σύστημα βάσης/ηχείων, μέσω του οποίου θα μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή με ηλεκτρονικό υπολογιστή αλλά και να παίξετε μουσική από τα ηχεία του.

Το walkman της Sony υποστηρίζει την αναπαραγωγή αρχείων μορφής ATRAC3plus και MP3 και συνοδεύεται από τη νέα εφαρμογή ”CONNECT Player”, η οποία προσφέρει δυνατότητες προηγμένης διαχείρισης της μουσικής σας βιβλιοθήκης, καθώς και πρόσβαση στον κατάλογο CONNECT, ο οποίος περιέχει περισσότερα από 700.000 μουσικά κομμάτια και άλμπουμ διαθέσιμα για λήψη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v