Μυστικά για να παίρνεις περισσότερα like στο Instagram

Δέκα μικρά αλλά άκρως αποτελεσματικά μυστικά για να έχουν περισσότερη επιτυχία τα Instagram posts σου.
Μυστικά για να παίρνεις περισσότερα like στο Instagram

Χρησιμοποίησε περισσότερα hashtags
Μην το αμελείς: Μπορεί να σου φαίνεται κουραστικό, αλλά είναι ένας καλός τρόπος να σε ανακαλύπτουν περισσότεροι χρήστες.

Βρες τα δημοφιλέστερα hashtags
Εντάξτε στα hashtags λέξεις όπως #love #me #cute ή άλλα hashtags που βλέπετε να επαναλαμβάνονται συχνά στα δημοφιλή posts. Επίσης, πολλοί συνηθίζουν να χρησιμοποιούν το hashtag #like4like: Είναι ένα «κόλπο» μεταξύ νέων χρηστών για να ανακαλύπτει ο ένας τον άλλον, με την «υπόσχεση» ότι αν κάνεις κι εσύ like, θα σου κάνει και ο άλλος. Έτσι, όσα περισσότερα like κάνεις, τόσο περισσότερα θα λάβεις αντίστοιχα.

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα
Κάνε τις φωτογραφίες σου πιο ωραίες και ελκυστικές με τα φίλτρα της εφαρμογής ή άλλης εφαρμογής για επεξεργασία φωτογραφιών, όπως το VSCO, για να τραβούν πιο εύκολα την προσοχή.

Μην ποστάρεις οτιδήποτε
Δεν χρειάζεται να ποστάρεις την κακοφωτισμένη, βιαστική φωτογραφία με τα θολά πρόσωπα ή το τοπίο που δεν φωτίστηκε καλά, μόνο και μόνο για να ποστάρεις κάτι. Προσπάθησε κάθε ανάρτησή σου να είναι όμορφη και όταν επισκέπτεσαι το προφίλ σου με το «μωσαϊκό» των αναρτήσεών σου, να φαίνεται κάτι ιδιαίτερο και ενδιαφέρον.

Πόσταρε λιγότερο απρόσωπες φωτογραφίες
Οι φωτογραφίες με το άλλο σου μισό, με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, με το κατοικίδιό σου (έχουν πολλή πέραση, ας μην το κρύβουμε), με χαμόγελα, με ωραίες πόζες, έχουν κατά κανόνα μεγαλύτερη επιτυχία από μια… νεκρή φύση.

Κάνε περισσότερα like σε αυτούς που ακολουθείς
Μην προσπερνάς το feed της κεντρικής σελίδας χωρίς να δώσεις ούτε μια καρδούλα. Ισχύει κι εδώ ό,τι και στο #like4like: Κάνε like για να λάβεις.

Κάνε το ποστ σου insta story
Πλέον υπάρχει η επιλογή, όταν κάνεις νέο ποστ, να πατάς το ανάλογο εικονίδιο και η ανάρτηση να γίνεται ταυτόχρονα και story, ώστε να ενημερωθούν οι ακόλουθοί σου με κάθε τρόπο για το νέο ποστ.

Πόσταρε την κατάλληλη ώρα
Το μεσημέρι, όταν οι περισσότεροι έχουν αρχίσει να βαριούνται στις δουλειές τους και σκρολάρουν, το βράδυ, πριν τον ύπνο και ανήμερα αργιών και γιορτών είναι χρονικές περιστάσεις που τα social έχουν περισσότερη «κίνηση». Επιπλέον, οι στατιστικές λένε ότι η ημέρα με τα περισσότερα likes εν γένει στο Instagram είναι η Τετάρτη.

Μην ποστάρεις Παρασκευοσάββατα βράδυ
Δεν είναι ότι δεν μπαίνει πολύς κόσμος στο Instagram αυτές τις ημέρες. Απλώς δεν κάνει like για να μην δώσει την εντύπωση ότι δεν έχει να κάνει κάτι καλύτερο, όταν όλοι οι άλλοι είναι έξω και διασκεδάζουν.

Σύνδεσε το Instagram με το Facebook
Όταν η φωτογραφία που αναρτάς στο Instagram, αναδημοσιεύεται ταυτόχρονα και στο Facebook, έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε ανακαλύψουν περισσότεροι Facebookικοί φίλοι σου, να σε ακολουθήσουν και στο Instagram και να αυξήσεις αναλογικά τα likes σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v