ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook θα αποκτήσει επιτέλους "dislike";

Ξεχάστε το dislike, καλωσορίστε το downvote, που σας επιτρέπει να «κρύψετε» σχόλια που δεν σας αρέσουν σε δημόσια posts.

Το Facebook θα αποκτήσει επιτέλους

Ένα από τα παλαιότερα αιτήματα των χρηστών του Facebook, το “dislike” που κάπως παρακάμφθηκε με τα reactions πριν από κάμποσο καιρό, επανέρχεται τώρα στο προσκήνιο, με μια νέα λειτουργία που αφήνει τους χρήστες να κάνουν “downvote”, να «ρίχνουν» δηλαδή αρνητική ψήφο σε σχόλια.

Το κουμπί downvote είναι, από κοντά, έτσι:Δεν θα το βρίσκετε κάτω από post, status ή σχόλια φίλων σας σε δικά σας ποσταρίσματα, αλλά μόνο κάτω από σχόλια άλλων χρηστών σε posts σελίδων. Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος του Facebook στο TechCrunch, το κίνητρο για τη δημιουργία του downvote ήταν να δοθεί στον κόσμο η δυνατότητα να ενημερώνει το Facebook πότε ένα σχόλιο είναι ανάρμοστο, προσβλητικό ή αποπροσανατολιστικό.

Η επίσημη ανακοίνωση του Facebook αναφέρει σχετικά: «Δεν δοκιμάζουμε ένα κουμπί dislike. Αναπτύσσουμε τη δυνατότητα να μας στέλνουν οι χρήστες feedback σχετικό με τα σχόλια άλλων χρηστών στα posts δημόσιων σελίδων. Προς το παρόν, η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών στις ΗΠΑ μόνο».

Όταν πατηθεί, το downvote κάνει το επίμαχο σχόλιο hide, και δίνει στον χρήστη που το πάτησε τη δυνατότητα να διευκρινίσει αν το σχόλιο ήταν «Προσβλητικό», «Αποπροσανατολιστικό» ή «Εκτός θέματος». Το Facebook διαθέτει ήδη την επιλογή “hide” για προσβλητικά/ ανάρμοστα σχόλια κάτω από post δημόσιων σελίδων –αυτή, όμως, είναι «κρυμμένη» στις τελίτσες δίπλα από το σχόλιο, και όχι άμεσα clickable, όπως θα είναι τώρα.

Πηγή: TechCrunch 

SPONSORED LINKS

"Οι προσβολές είναι τα επιχειρήματα αυτών που έχουν άδικο."

Ζαν-Ζακ Ρουσσώ, Γαλλοελβετός φιλόσοφος

  • 1896 - Εντοπίζονται στο Κλόνταϊκ του Βορειοδυτικού Καναδά (ανατολικά των συνόρων με την Αλάσκα) κοιτάσματα χρυσού
    1960 - Η Κύπρος αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.
    1960 - Ο Τζόζεφ Κίτινγκερ, πέφτει με αλεξίπτωτο από τα 31.330 μέτρα, πάνω από το Νιού Μέξικο. Μέχρι το 2003, διατηρεί το παγκόσμιο ρεκόρ ύψους αλλά και ελεύθερης πτώσης, καθώς πέταξε χωρίς να ανοίξει το αλεξίπτωτο τα πρώτα 25.700 μέτρα
    1962 - Ο μάνατζερ των Beatles, Ράιαν Έμπσταϊν, διώχνει από το συγκρότημα τον ντράμερ Πιτ Μπεστ και προσλαμβάνει στη θέση του τον Ρίγκο Σταρ. Περίπου ένα μήνα αργότερα, το συγκρότημα θα ηχογραφήσει την πρώτη του επιτυχία "Love me do".

© 2002-2018 MEDIA2DAY