ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτή η "μορφή ζωής" θα αφανίσει την ανθρωπότητα

Ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός μίλησε για μια νέα “μορφή ζωής” που πιθανώς να αφανίσει την ανθρωπότητα.

Αυτή η

Τους φόβους του για την υπέρμετρη ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης επανέλαβε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Wired ο εμβληματικός επιστήμονας Στήβεν Χώκινγκ.

«Φοβάμαι ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αντικαταστήσει εντελώς τους ανθρώπους. Αν οι άνθρωποι σχεδιάζουν και αντιμετωπίζουν ιούς για τους υπολογιστές, κάποιος θα σχεδιάσει την AI που θα βελτιώνεται και θα τους αντιμετωπίζει από μόνη της», ανέφερε ο Χώκινγκ και κατέληξε:

«Αυτή θα είναι μια νέα μορφή ζωής που θα ξεπερνά τους ανθρώπους».

Ο αστροφυσικός μίλησε επίσης για την πεποίθησή του ότι χρειαζόμαστε μια νέα «Διαστημική Εποχή» για να ενθαρρυνθούν οι νέοι να ασχοληθούν με την επιστήμη και το Διάστημα.

Πρόσθεσε επίσης ότι η επιστημονική κοινότητα πρέπει να δουλέψει επειγόντως πάνω σε ένα νέο διαστημικό πρόγραμμα, με σκοπό μακροπρόθεσμα τον αποικισμό πλανητών όπου μπορούν να ζήσουν άνθρωποι.

«Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει στο σημείο που δεν υπάρχει επιστροφή» και καταλήγει: «Η γη μας είναι πολύ μικρή για εμάς, ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό και κινδυνεύουμε να αυτοκαταστραφούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

SPONSORED LINKS

"Η ύψιστη μορφή άγνοιας είναι όταν απορρίπτεις κάτι που δεν ξέρεις τίποτε γι’ αυτό."

Wayne W. Dyer

  • 1915 - Η Ιταλία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Τουρκίας (Α' Παγκόσμιος Πόλεμος)

    1991 - Η Λεττονία κηρύσσει την ανεξαρτησία της

    1991 - Καταρρέει το πραξικόπημα κατά του ηγέτη της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσώφ

© 2002-2018 MEDIA2DAY