Creative MUVO 2c: Bluetooth ηχείο που πάει παντού

Η Creative παρουσιάζει ένα μικρών διαστάσεων αλλά εξαιρετικών δυνατοτήτων Bluetooth ηχείο που πάει παντού και δεν στοιχίζει ακριβά.
Creative MUVO 2c: Bluetooth ηχείο που πάει παντού
του Χρήστου Τζώρτζη

Το Creative MUVO 2c είναι ένα πολύ όμορφο Bluetooth ηχείο για να ακούτε μουσική από το smartphone ή το tablet σας. Διαθέτει μοντέρνα εμφάνιση καθώς κυκλοφορεί σε τέσσερα έντονα χρώματα ή συνδυασμούς χρωμάτων, όπως φαίνονται στη φωτογραφία, δίνοντας την εντύπωση ότι απευθύνεται περισσότερο σε νεανικό κοινό.

Ξέχωρα από την εμφάνισή του, όμως, το MUVO 2c διαθέτει εξαιρετικές επιδόσεις αλλά και λειτουργίες, καθιστώντας το έτσι ιδανικό για όλες τις ηλικιακές ομάδες που αγαπούν τη μουσική. Παράλληλα, οι μικρές του διαστάσεις θα σας επιτρέψουν να το έχετε ανά πάσα στιγμή μαζί σας, καθώς χωράει άνετα στην τσέπη του μπουφάν, ακόμα και στην πίσω τσέπη του τζιν.

Το ηχείο της Creative διαθέτει μερική αδιαβροχοποίηση (από πιτσιλιές υγρών, πρότυπο IP66), χάρις σε ένα λαστιχένιο κάλυμμα που καλύπτει το σημείο που βρίσκονται οι θύρες σύνδεσής του. Κάτω από αυτό το κάλυμμα θα συναντήσετε μια θύρα εισόδου ήχου 3.5mm τύπου minijack (aux in), θύρα σύνδεσης micro-USB για τη φόρτιση του ηχείου, καθώς και card slot για κάρτα microSD. Η ύπαρξη της συγκεκριμένη κάρτας μνήμης, δίνει μια νέα διάσταση στη χρήση του MUVO 2c, καθώς μπορείτε να αντιγράψετε σε αυτήν την αγαπημένη σας μουσική και να την ακούσετε κατευθείαν από το ηχείο χωρίς να χρειάζεται να τη stream-άρετε από το smartphone ή το tablet σας. Τα τραγούδια που βρίσκονται στην κάρτα μνήμης αναπαράγονται σειριακά (το ένα μετά το άλλο), ενώ – δυστυχώς - δεν υπάρχει οθόνη στο ηχείο για να βλέπετε πληροφορίες για το μουσικό κομμάτι που ακούτε κάθε φορά.



Η συσκευή λειτουργεί σε τέσσερα διαφορετικά modes, όσον αφορά πάντα την αναπαραγωγή της μουσικής: Bluetooth, MP3 Player (μέσω της κάρτας μνήμης), aux in και USB audio. Τα δύο πρώτα modes δε χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση, ενώ όσον αφορά τη θύρα aux in, χρησιμοποιείται για τη σύνδεση εξωτερικών αναλογικών πηγών ήχου (π.χ. τηλεόραση). Το USB audio τέλος είναι ένα πρωτοποριακό χαρακτηριστικό που μας επιτρέπει να συνδέσουμε κατευθείαν το ηχείο στον υπολογιστή ή το laptop μας μέσω USB για να λειτουργήσει αυτό ως εξωτερική κάρτα ήχου (και φυσικά ως ηχείο). Με μια ειδική εφαρμογή της Creative μάλιστα, διαθέσιμη για Windows και Mac, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αρκετά έτοιμα μουσικά προφίλ (gaming, movies and music), ή να δημιουργήσουμε τα δικά μας προσαρμόζοντας τα πρίμα και τα μπάσα ανάλογα με αυτό που κάθε φορά ακούμε.

Ο ήχος, αναλογικά πάντα με το μέγεθος αλλά και την κατηγορία στην οποία εντάσσεται το ηχείο είναι εντυπωσιακός: Τα μπάσα “ακούγονται” με το απαραίτητο βάθος, ενώ δεν παρατηρείται μεγάλη παραμόρφωση ακόμα και κατά την αναπαραγωγή μουσικής σε υψηλή ένταση. Υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα να προμηθευτούμε δύο ηχεία και να τα συνδέσουμε μεταξύ τους για αναπαραγωγή… στέρεο μουσικής.

Η αυτονομία του ηχείου είναι 5-6 ώρες, ενώ η τιμή του ανέρχεται μόλις στα €45, ιδιαίτερα ελκυστική για αυτά που προσφέρει. Αν προγραμματίζετε από καιρό μια αντίστοιχη αγορά, δύσκολα θα βρείτε κάτι καλύτερο από το Creative MUVO 2c σε αυτήν την κατηγορία.

Τιμή: €45
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v