ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Toshiba Canvio: Backup και φόρτιση… σε ένα

Με το Toshiba Canvio δεν θα ανησυχήσετε ξανά για την μπαταρία του smartphone σας. Μάθετε τα πάντα για την φορητή συσκευή backup και φόρτισης κινητού.

Toshiba Canvio: Backup και φόρτιση… σε ένα

του Χρήστου Τζώρτζη

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone ή του tablet, είναι ένα από τα θέματα που σίγουρα προβληματίζουν πολλές φορές τους χρήστες αυτών των φορητών συσκευών.

Όταν δε, γίνεται συχνή χρήση όλων, ή τουλάχιστον των περισσότερων, λειτουργιών (wireless, 4G, gaming, social media) τότε η μπαταρία σπάνια μπορεί να διαρκέσει δεύτερη ημέρα. Με αυτό το σκεπτικό δεν είναι λίγοι εκείνοι οι χρήστες που έχουν συνέχεια το smartphone τους… στην πρίζα.

Παράλληλα, ένας εξίσου συχνός προβληματισμός, είναι η πιθανή απώλεια ευαίσθητων δεδομένων. Τηλεφωνικές επαφές, φωτογραφίες, σημειώσεις και άλλα σημαντικά αρχεία ίσως και να αποδειχθούν αναντικατάστατα σε περίπτωση που χάσετε, σας κλέψουν ή απλά καταστραφεί το πολύτιμο smartphone σας.

Το Toshiba Canvio for Smartphone είναι μια καλαίσθητη συσκευή που θα φροντίσει να σας απαλλάξει και από τα δύο αυτά προβλήματα, με μια κίνηση, επιτρέποντάς σας να χαρείτε όσο περισσότερο μπορείτε την αγαπημένη σας φορητή συσκευή.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να συνδέσετε σε αυτό, το Android smartphone σας για να δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών σας δεδομένων, αυτόματα, κάθε φορά που το φορτίζετε. Η χρήση του είναι ιδιαίτερα απλή και δε θα απαιτήσει πολύπλοκες συνδέσεις, εγκαταστάσεις ή ρυθμίσεις. Ουσιαστικά, με μια απλή σύνδεση με τη συσκευή, οι φωτογραφίες, τα βίντεο, η μουσική, οι επαφές και τα έγγραφά σας παραμένουν ενημερωμένα και ασφαλή, καθώς αντιγράφονται σε αυτή ανά τακτά χρονικά διαστήματα.Παράλληλα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, αν χάσετε ή αλλάξετε το κινητό σας τηλέφωνο, μπορείτε να μεταφέρετε άμεσα όλα τα αρχεία σας στη νέα συσκευή. Bασική προϋπόθεση για την διατήρηση των αντιγράφων ασφαλείας, είναι η χρήση της ειδικής εφαρμογής για το Android και η ενεργοποίηση της σχετικής επιλογής μέσα από αυτήν. Σημειώστε, επίσης, ότι, το Canvio for Smartphone μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλαπλές Android συσκευές παράλληλα, σε περίπτωση που έχετε περισσότερες από μία στο σπίτι.

Ο “φορτιστής” της Toshiba, διαθέτει πολύ κομψή εμφάνιση, θυμίζοντας ένα… τεχνολογικό πιάτο στο οποίο ακουμπάτε και συνδέετε το Android smartphone σας. Το αποθηκευτικό του “δυναμικό” ανέρχεται στα 500GB, παρέχοντας έτσι αρκετό χώρο για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τη μουσική, τις επαφές και γενικότερα όλα τα έγγραφά σας. Ουσιαστικά, μπορείτε να αποθηκεύστε σε αυτόν έως και 120.000 μουσικά κομμάτια ή 220.000 εικόνες - υπολογισμένα με μέγιστο μέγεθος αρχείου μουσικής 4 MB και μέγιστο μέγεθος εικόνας 2 MB.

Τέλος, παρ’ ότι η όλη διαδικασία δεν απαιτεί τη χρήση PC, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή της Toshiba ως κανονική μονάδα δίσκου για τον υπολογιστή σας και να έχετε πρόσβαση στα αποθηκευμένα από το smartphone σας αρχεία. Το Toshiba Canvio for Smartphone υποστηρίζει MicroUSB και USB τύπου Α και C, προσφέροντάς μεγάλη ευελιξία όσον αφορά τη συνδεσιμότητά του.

Πρόκειται σε γενικές γραμμές για μια πολύ καλή λύση που θα εξασφαλίσει την ακεραιότητα των αρχείων σας, την ίδια στιγμή που θα φροντίσει ώστε να μην ξεμείνετε ποτέ από μπαταρία εκεί που δεν το περιμένετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2