Σούπερ ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα τεχνολογίας

Οι πιο καλές ιδέες για χριστουγεννιάτικα gadget-ο-δώρα που μπορείτε να κάνετε στους δικούς σας τις γιορτές, για όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια.
Σούπερ ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα τεχνολογίας
του Χρήστου Τζώρτζη

Με τα Χριστούγεννα να βρίσκονται προ των πυλών, οι περισσότεροι έχουμε ξεκινήσει να σκεφτόμαστε την αγορά δώρων για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αν παρόλα αυτά δεν έχετε αποφασίσει ακόμα, παρακάτω θα βρείτε δώρα τεχνολογίας για όλα τα γούστα, αλλά και όλα τα βαλάντια, για να δωρίσετε σε συγγενείς και φίλους σας, αυτές τις γιορτές.

Energy Sistem Headphones Colors

Τα ακουστικά κεφαλής – γνωστά και ως headphones – είναι τα τελευταία χρόνια πολύ της μόδας. Παράλληλα, απομονώνουν καλύτερα τον ήχο, ενώ προσφέρουν σε γενικές γραμμές και καλύτερη ηχητική απόδοση συγκριτικά με τα ακουστικά “ψείρες”. Τα συγκεκριμένα headphones της Energy Sistem διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο κατάλληλο για handsfree λειτουργία, ενώ είναι “συμβατά” με όλες τις συσκευές που δέχονται jack 3.5mm σύνδεση. Με βάρος μόλις 122 γρ. είναι ιδανικά για πολύωρη χρήση χωρίς να κουράζουν!
Τιμή: €15

Logitech Wireless Mini M187

Ένα ποντίκι για φορητούς υπολογιστές είναι πάντα ένα χρήσιμο δώρο. Το Logitech Wireless Mini M187 διαθέτει εργονομικό σχεδιασμό ώστε να μην κουράζει έπειτα από πολύωρη χρήση, άνετη θέση πλήκτρων, αλλά και μικρό μέγεθος για να μεταφέρεται πολύ εύκολα. Είναι συμβατό με υπολογιστές Windows και Mac, ενώ το μόνο που θα χρειαστεί είναι να συνδέσετε το μικροσκοπικό “νανοδέκτη” σε μια θύρα USB για να λειτουργήσει άμεσα.
Τιμή: €15

Kitsound Cube Bluetooth

Φορητά ηχεία με μοντέρνα εμφάνιση από αλουμίνιο, σε σχήμα κύβου, που διατίθενται σε διάφορα χρώματα. Διαθέτουν επαναφορτιζόμενη μπαταρία που φορτίζει μέσω καλωδίου microUSB, ενώ η διάρκειά της είναι πάνω από 6 ώρες.
Τιμή: €23

MisFit Flash Wristband

Κι όμως, δεν είναι όλα τα WearTech gadgets ακριβά! Το συγκεκριμένο ρολόι της MisFit συνεργάζεται με συσκευές Android και iOS, ενώ με τη βοήθεια συγκεκριμένης εφαρμογής που κατεβάζετε δωρεάν, σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις δραστηριότητές σας, τις θερμίδες που καταναλώνετε, την επικοινωνία σας (μέσω των social media υπηρεσιών), ακόμα και την ποιότητα του ύπνου σας.
Τιμή: €26

Samsung Book Cover Leather Look Galaxy Tab E 9.6"

Ένα ακόμη κλασικό, ποιοτικό δώρο για τις γιορτές, το οποίο θα εκτιμήσει πολύ ο αποδέκτης του. Η συγκεκριμένη θήκη για Samsung Galaxy Tab E 9.6", διπλώνει κατάλληλα για να εξασφαλίζει στο χρήστη εύκολη πληκτρολόγηση, άνετη θέαση αλλά και προστασία στην αγαπημένη σας συσκευή.
Τιμή: €29

Belkin Mixit Power Pack 4000 mAh

Τα power banks αποτελούν σήμερα ένα από τα σημαντικότερα αξεσουάρ για το smartphone η το tablet σας. Ο φορητός φορτιστής Belkin Mixit Power Pack με χωρητικότητα 4000 mAh περιλαμβάνει καλώδιο microUSB στη συσκευασία και εγγυάται τη μερική ή την πλήρη φόρτιση μέχρι και 2 συσκευών ταυτόχρονα.
Τιμή: €26

SBS Sport Runway Evolution

Ο ιδανικός σύντροφος για όσους αρέσκονται στο να ακούνε μουσική όταν αθλούνται. Τα συγκεκριμένα ακουστικά της SBS θα σας επιτρέψουν να ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια από το smartphone σας χωρίς να μπλέκεστε με καλώδια. Τοποθετούνται σταθερά στα αυτιά σας, είναι αδιάβροχα, ενώ διαθέτουν και πλήκτρο λήψης κλήσεων για να μη χάνετε κανένα τηλεφώνημα. Είναι επίσης συμβατά με όλες τις συσκευές που υποστηρίζουν την τεχνολογία Bluetooth.
Τιμή: €51

Hori Fighting Stick MINI 4

Τα fighting video games προϋποθέτουν ένα “νευρικό” joystick και μια πληθώρα πλήκτρων σε μικρή απόσταση για άμεση επιλογή από τον παίκτη. Το Hori Fighting Stick MINI 4 διαθέτει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, ενώ μπορεί να λειτουργήσει τόσο σε PS4 όσο και σε PS3, εναλλάσσοντας “mode” μεταξύ των δύο με το απλό πάτημα ενός πλήκτρου.
Τιμή: €45

Nintendo Classic Mini NES

Μία από τις κορυφαίες video games κονσόλες, η οποία κυριάρχησε στα τέλη της δεκαετίας του ’80, σε μια μοντέρνα “μίνι” έκδοση, που ενσωματώνει 30 από τα πιο κλασικά παιχνίδια όλων των εποχών. Το Nintendo Classic Mini NES διαθέτει σύνδεση HDMI για να συνδέεται σε μοντέρνες τηλεοράσεις και οθόνες, ενώ η τροφοδοσία του γίνεται μέσω του παρεχόμενου καλωδίου USB.
Τιμή: €70

Razer Nabu X

Ένα ιδιαίτερο activity tracker που χρησιμοποιεί ένα σύστημα τριών χρωματιστών LEDs με τη βοήθεια των οποίων μπορείτε να λάβετε όλες τις σημαντικές ειδοποιήσεις, χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξετε σε κάποια οθόνη. Έχει φυσικά τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με το smartphone σας (iOS 8 ή νεότερο, Android 4.3 ή νεότερο), μέσω Bluetooth, ενώ συνεργάζεται και με αρκετές fitness εφαρμογές που κυκλοφορούν. Η Razer πάντως, έχει δημιουργήσει και εξειδικευμένη εφαρμογή για χρήση με το Razer Nabu, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τα app stores.
Τιμή: €50

WD My Passport Ultra 2ΤΒ

Ένας σκληρός δίσκος είναι ένα δώρο που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους χρήστες ηλεκτρονικού υπολογιστή και όχι μόνο. Ο συγκεκριμένος WD My Passport Ultra έχει χωρητικότητα 2ΤΒ, προσφέρει σύνδεση USB 3.0 για ταχύτατες μεταφορές δεδομένων, ενώ δεν απαιτεί ξεχωριστή τροφοδοσία ρεύματος για να λειτουργήσει. Παράλληλα ενσωματώνει και ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα κρυπτογράφησης αρχείων για να τα προφυλάσσετε από τα αδιάκριτα βλέμματα.
Τιμή: €97

Polaroid Instant Snap

Μια εξαιρετική ιδέα από την Polaroid η οποία φέρνει κοντά τους δύο κόσμους της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας. Η Polaroid Instant Snap – όπως δηλώνει το όνομά της - είναι σε θέση να τυπώνει άμεσα τις φωτογραφίες που συλλαμβάνει σε χαρτί (μέσω φωτογραφικού φιλμ), την ίδια στιγμή που έχει τη δυνατότητα να διατηρεί και ψηφιακά αντίγραφα των τελευταίων σε κάρτα SD. Η ανάλυση της κάμερας ανέρχεται στα 10 Megapixel, ενώ το μέγιστο συμβατό μέγεθος της κάρτας SD που μπορεί να δεχθεί είναι 32GB.
Τιμή: €99

Parrot Airborne Night Maclane

Αν και μέχρι πριν από λίγα χρόνια θα φαινόταν μάλλον αδιανόητο, σήμερα μπορείτε να προμηθευτείτε, ή – στην περίπτωσή μας - να δωρίσετε ένα drone, κάνοντας με τον τρόπο αυτό ένα από τα πιο πρωτότυπα δώρα τεχνολογίας. Με λιγότερα από €80, όσο δηλαδή κοστίζει το Parrot Airborne Night Maclane, έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε το συγκεκριμένο μοντέλο το οποίο μάλιστα μπορείτε να ελέγχετε μέσω εφαρμογής από το Android ή iPhone smartphone σας. Η εμβέλειά του είναι 20 μέτρα (Bluetooth Smart v4.0), η αυτονομία της μπαταρίας του είναι 9 λεπτά, ενώ ενσωματώνει και κάμερα ανάλυσης 480x640 με το υλικό που συλλαμβάνεται να αποστέλλεται κατευθείαν στην οθόνη του smartphone.
Τιμή: €79

Thrustmaster T150 Ferrari Wheel Force Feedback

Δεν υπάρχει ίσως καλύτερο δώρο για κάποιον που ασχολείται με τα video games και αγαπάει παράλληλα και τα αυτοκίνητα. Το Thrustmaster T150 είναι μια ποιοτική τιμονιέρα συμβατή με PC, PlayStation 4, αλλά και Playstation 3. Περιλαμβάνει συνολικά 13 πλήκτρα τα οποία μπορείτε να προγραμματίσετε και να προσαρμόσετε στα μέτρα σας καθιστώντας την… ψηφιακή οδήγηση όσον το δυνατόν πιο ρεαλιστική.
Τιμή: €160

Lenovo Yoga Tab 3

Ένα από τα καλύτερα – σε απόδοση προς τιμή – tablets για να δωρίσετε αυτές τις γιορτές, το Lenovo Yoga Tab 3 διαθέτει οθόνη 8’’ με IPS πάνελ και ανάλυση HD, χωρητικότητα 16GB, τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.30 GHz και 2GB μνήμης RAM. Παρόλα αυτά, η σχεδίασή του είναι το χαρακτηριστικό που κλέβει την παράσταση: Η κυλινδρική μπαταρία και το ειδικό σταντ σας επιτρέπουν να στερεώσετε τη συσκευή με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους αναλόγως τη χρήση (π.χ. για θέαση ταινιών, για ανάγνωση e-books, για χρήση με εξωτερικό πληκτρολόγιο κ.α.).
Τιμή: €170

Hitachi 32HB6T41

Στην πραγματικότητα, το μοναδικό χαρακτηριστικό της 32HB6T41 που… ίσως στεναχωρήσει κάποιους είναι η HD Ready ανάλυση, αν και στις 32’’, η διαφορά με την Full HD ανάλυση δεν είναι ιδιαίτερα εμφανής. Η τηλεόραση της Hitachi παρόλα αυτά είναι Smart, διαθέτει πρωτοποριακή Slim σχεδίαση, ενσωματώνει μία θύρα Ethernet και δύο θύρες HDMI, όπως και media player για να βλέπετε ταινίες από USB αποθηκευτικό μέσο. Εξαιρετική επιλογή για δώρο, χωρίς να χρειαστεί να ξοδευτείτε ιδιαίτερα.
Τιμή: €179

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v