Πώς να δείτε τηλεόραση στο tablet ή το smartphone σας

Δείτε πώς συνδέεται και πώς λειτουργεί η συσκευή TV tuner της Turbo-X, για να μπορείτε να βλέπετε τηλεόραση από το iPad, το iPhone ή τις Android συσκευές σας.
Πώς να δείτε τηλεόραση στο tablet ή το smartphone σας
του Χρήστου Τζώρτζη

Η δυνατότητα να βλέπετε παντού και πάντα τηλεόραση δεν είναι εύκολη υπόθεση και, παρ’ όλο που κουβαλάτε ένα σωρό high tech συσκευές μαζί σας, δεν είναι λίγες οι φορές που δυστυχώς, δεν έχετε πρόσβαση στο "τηλεοπτικό αγαθό".

Πριν από μερικούς μήνες, έχοντας ένα smartphone με 5άρα οθόνη μαζί μου, έτυχε να βρίσκομαι σε μια παρέα όπου υπήρχαν και άνθρωποι αρκετά μεγαλύτεροι από εμένα. Έχοντας το 5άρι smartphone στο τραπέζι και σκαλίζοντας συνέχεια την touch οθόνη, ήρθε η κλασική ερώτηση από έναν 70+ κύριο. "Τι είναι αυτό"; "Τηλέφωνο", απαντώ. Βγάζει ένα κλασικό κινητό τηλέφωνο από την τσέπη του σακακιού του, μου το δείχνει και λέει: "Τηλέφωνο είναι αυτό, το δικό σου παραείναι μεγάλο". Αδιάφορά αλλά ευγενικά του απαντώ "Ναι αλλά αυτό κάνει κι άλλα πράγματα, έχει παιχνίδια, έχει Internet το χρησιμοποιώ στη δουλειά μου…". "Τηλεόραση έχει;" με ρωτά με το πρόσωπο φωτισμένο και περιμένοντας μάλλον καταφατική απάντηση. "Όχι" του λέω απλά και φυσικά. "Άμα δεν έχει τηλεόραση, τι το θες ολόκληρο θηρίο; Και θα έχεις δώσει και ένα σωρό λεφτά για να το πάρεις".

Όχι, δεν περίμενα τον ευγενικό και συμπαθητικό κύριο των 70+ για να διαπιστώσω ότι τα smartphones, μπορεί να είναι πανέξυπνα, αλλά… τηλεόραση δεν έχουν. Άλλωστε έχω βρεθεί στο πρόσφατο παρελθόν σε φάση που να δίνω "το βασίλειο μου όλο" για να δω τηλεόραση στο σημείο που βρίσκομαι εκείνη τη στιγμή. Φυσικά υπάρχει η λύση του streaming αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε δεν είναι και πολύ αξιόπιστη, και επιπλέον αν η πρόσβαση γίνεται από 3G τότε θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και το κόστος, που δεν είναι ευκαταφρόνητο.

Το δεδομένο είναι ότι η ανάγκη υπάρχει, και οι συσκευές Turbo-X TV tuner για iPad/iPhone και για Android συσκευές είναι μια εξαιρετική λύση, που δεν κοστίζει ακριβά, αρκεί να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις που θα δούμε παρακάτω.

Οι συσκευές δεν διαφέρουν ουσιαστικά παρά μόνο στον τρόπο που συνδέονται στο smartphones σας. Για τα iPhone και iPad η σύνδεση γίνεται μέσω της κλασικής θύρας φόρτισης, για τα δε Android smartphones μέσω της θύρα USB. Όσον αφορά τις Android συσκευές, η θύρα USB πρέπει να είναι OTG (On The Go), διαφορετικά η συσκευή δεν λειτουργεί.

Οι προϋποθέσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Αν θέλετε με το Turbo-X TV tuner να δείτε τηλεόραση στο iPad ή το iPhone, τότε αυτό πρέπει να είναι iPhone 4S με τουλάχιστον λειτουργικό IOS 5.1 ή νεότερο ή iPad 2 με IOS 4.3.3 ή νεότερο ή το νέο iPad με λειτουργικό IOS 5.1.

Οι αντίστοιχοι περιορισμοί για Android συσκευές είναι να έχουν Android 4.0.3 ή νεότερο και να διαθέτουν διπύρηνο επεξεργαστή, ο οποίος υποστηρίζει την αρχιτεκτονική NEON. Για να το διαπιστώσετε αυτό, βρείτε το ακριβές μοντέλο του επεξεργαστή που διαθέτει το smartphone σας και ανατρέξτε στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή για να δείτε τις τεχνολογίες που υποστηρίζει. Αν δεν είστε βέβαιος ότι ο επεξεργαστής του smartphone ή του tablet υποστηρίζει την τεχνολογία NEON τότε μην προχωρήσετε στην αγορά του TV Tuner.

Εφόσον έχουμε λύσει τα όποια θέματα απαιτήσεων υπάρχουν, τότε μένει να δούμε τη συσκευή: Η σύνδεσή της είναι εύκολη, όπως και η σύνδεση των δυο κεραιών που το συνοδεύουν - μία τηλεσκοπική που τοποθετείται επάνω στη συσκευή και μία μακρινής απόστασης.

Το επόμενο "βήμα" είναι η εγκατάσταση της κατάλληλης εφαρμογής για να δείτε τηλεόραση. Αν συνδέσετε τη συσκευή σας με το iPhone ή το iPad, τότε η εφαρμογή που θα χρειαστείτε είναι το App Store και το όνομα της είναι «εφαρμογή IDTV». Αν έχετε συσκευή Android και συνδέσετε το TV Tuner, τότε θα χρειαστείτε την εφαρμογή AIRDTV η οποία δεν είναι διαθέσιμη στο Google Play αλλά εδώ. Δυστυχώς στην περίπτωση αυτή η εγκατάσταση της εφαρμογής θα πρέπει να γίνει "χειροκίνητα". Να μεταφέρετε δηλαδή το αρχείο apk στη συσκευή Android και στη συνέχεια να γίνει εγκατάσταση του app, διαδικασία που σε κάποιους είναι οικεία, αλλά σε κάποιους θα φανεί… βουνό.

Το γεγονός είναι ότι με λίγη ή αρκετή προσπάθεια, το επιθυμητό αποτέλεσμα έρχεται και η οθόνη του smartphone ή του tablet δείχνει το αγαπημένο σας τηλεοπτικό πρόγραμμα, αρκεί φυσικά στο σημείο που είστε να υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη. Σημαντικό επίσης είναι ότι το κόστος της συσκευής δεν είναι απαγορευτικό και δεν ξεπερνά τα 35€ για iPhone και τα 40€ για Android συσκευές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v